Glutenfria langos

Ingredienser:
- 0,5 pkt jäst
- 2 små kokta potatisar
- 3 dl fingervarmt vatten
- 2 tsk salt
- 1 msk fiberhusk
- 7,5 dl mjölmix
- 1ägg
- Olja till friteringen
Gör så här:
Smula sönder jästen och lös upp den i det fingervarma vattnet. Pressa potatisarna och blanda ner dem tillsammans med ägg,mjölmix, fiberhusk och salt i degspadet. Jäs under bakduk i 30 min. Dela upp degen i 20 bitar, tryck ut varje degbit till en rund platta ca 1-2 cm tjock.
Värm fritösen till ca 190grader. Lägg ned en bit i taget, vänd den så att båda sidor blir lätt gyllenbruna. Lyft upp brödet och lägg det på en plåt eller ett galler, pensla med vitlöksolja/vitlökssmör.
Servera langosen med gräddfil/crème fraîche , hackad rödlök, räkor och svart kaviar.
Kommentarer
Trackback