Ledig dag

Är även ledig imorgon. Skönt å ladda upp sig inför helgsjobbet.. Jobbar fre-mån...

Vad tycks om min blogg nu?

Lyckad kväll!??

Nej det var det väl inte. Men var roligt innan på förfesten, Dans till Leroy!
Var as lång kö in till parken, vakten sa att det skulle ta ungefär en timme innan man komme in..
Men smart som jag var sa jag lite högt när vakten stod bredvid: Helvete vad dom trängs. Då kom vakten och sa att vi skulle följa efter han. Så vi fick gå före alla! Hahaha. Så roligt.. Men inne på parken var det väl inte så jätte roligt..
image64

Bokat å klart!

Yess. Blev ett annat hotell... Måste bara ta oss ner till Sthlm dan innan. Blir övernattning på arlanda!



Boka resa snart :)

Ja nu är det bestämt att vi ska fara.. Måste fixa pass, mitt gick ut för några år sedan...
Vi har besämt oss för El Gouna, Egypten! Är skit bra väder där i december så det känns bra.
Blir nog hotellet på bilden..
Här kommer några underbara bilder...
Se och njut!



God natt!

så hemskt!!!!!

Har du viljan att stoppa våldet?
Läs, kopiera och lägg ut i din blogg!

image7

image8
Till minne av John Hron


Det är onsdag kväll, en av de allra sista dagarna av sommarlovet. John ska börja skolan på måndag, åttonde klass. Han bor i Kungälv med sina föräldrar. Fadern är invandrare från Tjeckoslovakien. Johns stora intresse är kanot, och i juli har han varit i Oxelösund och tävlat i ungdoms-SM och fått bronsmedalj.

Innan sommarlovet är slut har John och en kamrat beslutat att tälta ute vid Ingetorpssjön, ett populärt tillhåll för traktens ungdomar. Johns mor skjutsar dem ut och hon känner sig lite orolig. Sjön ligger åtta kilometer från hemmet. Pojkarna tycker hon är sjåpig. Det är ju så pojkar tycker om oroliga mammor. När hon släppt av dem följer de stigen till klippudden vid den södra änden av sjön.
Det är där de ska campa.

Det är någon gång mellan åtta och nio på kvällen. Pojkarna reser tältet och tänder sedan en eld vid stranden. De ska grilla korv.
Ingen av dem vet att det här är John sista kväll i livet. De sitter och pratar och har roligt. Vad pratar de om? Sommaren som gått? Musik? Kanot? Flickor? Mopeder? Skolan som ska börja?

Mordet
Det är elden som lockar till sig Johns mördare.
Fyra ungdomar, två artonåringar, en sjuttonåring och en femtonåring, alla skinnhuvuden och nazister, har också sökt sig till sjön, till en annan udde.
De har laddat upp rejält med öl och sprit. De skriker över till John och hans kamrat, men får inget svar. De beslutar sig för att se efter vilka som är borta vid elden. Kanske kan det bli en rolig kväll. Där kan ju finnas någon att bråka med.

Femtonåringen sänds iväg som spanare. Han blir förtjust: en av pojkarna vid elden är John Hron, en pojke han inte gillar. Han har under läsåret bråkat med John och mobbat och slagit honom i skolan, till och med hotat att döda honom. I skolan går han under namnet Rambo.

Ingen kan säga varför han bråkat med John, kanske beror det på att han, till skillnad från andra elever, inte varit tillräckligt undergiven. John är visserligen lång, över 180 cm, och kraftig, nästan 70 kg, men nu har Rambo uppbackning.

Femtonåringen återvänder till sina kamrater och meddelar att han hittat en tönt och idioten Hron vid elden. Han vill att alla ska följa med och ge John stryk, ja, han föreslår till och med att man ska slå ihjäl honom.

De andra vill dricka ett tag till, och det kan de lugnt göra. Stigen från pojkarnas tältplats tillbaka till vägen går nämligen förbi den plats där de just nu sitter och dricker. Mellan halv elva och elva klampar alla fyra in hos John och hans kamrat.
Misshandeln inleds omedelbart. En av artonåringarna kastar en flaska i huvudet på John, och börjar slå och sparka på honom. Han faller omkull.

John ska säga att han älskar nazister. Han vägrar och får stryk tills han gör som han är tillsagd. Han får mer sparkar ändå, kanske för att han tidigare uppenbarligen ljugit och sagt att han inte gillar nazister.

Femtonåringen tar vid och ger John flera sparkar, varav en mycket hård träffar John i bakhuvudet. Vid det här laget är John skräckslagen. Åtminstone tre i gänget attackerar honom, ofta utan någon som helst förvarning, också bakifrån. Hans ögon är enligt en av de åtalade vidöppna som klot, och han kan inte fokusera sin blick. Den irrar oupphörligt fram och tillbaka.

Han darrar och sitter till slut på huk med huvudet i sina händer för att i möjligaste mån skydda sig mot mer sparkar och slag. Det hindrar inte att han får mer. Han får en våldsam hoppspark, sparkar i sidan och mot huvudet. Gång på gång faller han omkull av de våldsamma sparkarna. Någon slår honom med brinnande ved i nacken. Någon knuffar omkull honom i elden. De tänder eld på pojkarnas tält. De stjäl och förstör deras saker. John och kamraten ber att få gå hem, men det får de inte. I stället fortsätter man att misshandla John med sparkar och slag. Till slut blir han liggande. Hans ansikte är blodigt och svullet.

Bilden av vad som händer under de ohyggliga timmarna är oklar. Mördarna minns inte, eller vill inte minnas, så mycket under polisförhöret. De skyller på varandra.
Ibland gör de uppehåll i tortyren. De ber hycklande om ursäkt, säger att sparkar och slag varit misstag, bjuder John på öl och anslår försonliga tongångar. Ingenting tycks dock kunna hejda nya utbrott av våld. Det räcker inte att John mot allt vad han tror på har sagt att han gillar nazister. Han måste ha mer stryk ändå. Det är katternas lek med råttan, och de njuter av hans ångest och rädsla. Det är en berusande känsla för dem att så totalt ha en pojke som skakar av skräck i sitt våld.

Efter en sista uppblossande misshandel kastar de honom i sjön.
John kvicknar till och simmar utåt. Han har ont, han är omtöcknad och rädd, men han är en duktig simmare. Ganska snart upptäcker skinnhuvudena att det inte var så bra att kasta i John. De kan ju inte slå honom. De skriker åt honom, kräver att han ska komma tillbaka, men han svarar inte, håller sig kvar ute på sjön i en kvart. Någon kommer på att tvinga kamraten att ropa att han kommer att få stryk i Johns ställe om han inte återvänder. Livrädd som han är gör han så. Han ropar på John och vädjar att han ska komma tillbaka, och John svarar på hans rop.

Uppgifterna om vad som nu händer är osäkra, och klaras aldrig riktigt ut under polisförhören. Det enda man vet är att en av artonåringarna och sjuttonåringen nu går och att de tar Johns vettskrämde kamrat med sig.

Det är just i det ögonblicket John fattar ett ödesdigert beslut: han vänder åter in mot land. Är det av oro för kamraten? Tror han att alla kommer att gå, eller tror han att bödlarna inte ska slå honom mer? Han har ont och han är rädd, men han förstår inte vidden av det hat hans bödlar känner. Han är bara fjorton år.

Vi kan inte veta hur John tänker i det ögonblick han börjar simma in mot stranden, men hans beslut får ohyggliga konsekvenser för honom.
Femtonåringen och en av artonåringarna står och väntar. Det är de två som varit mest aktiva under misshandeln, och de har hat kvar så det räcker. Misshandeln tar fart med ny målmedvetenhet och effektivitet, och nu finns ingen flykt. Ett knytnävsslag mot ansiktet fäller John till marken. Han ramlar baklänges, och slår i huvudet i klippan. Han släpas över till en gräsplätt. De båda mördarna vill göra det bekvämt för sig när de ska sparka honom. Hårda, hårda sparkar träffar hans huvud, men han värjer sig nu inte längre med sina armar.

Bödlarna ser att John rör sig, men han skriker inte, han bara vrider sig i plågor, mumlar något de inte kan förstå. Nu är katt- och råttaleken slut. Det roliga är över. Mördarna är nöjda och lyfter, släpar och rullar John till strandkanten och sparkar i honom. Strax innan han ramlar i hör de honom åter mumla någonting.

Den här gången märker John knappast att han är i vattnet. Han drunknar och sjunker sakta mot sjöns botten. De båda mördarna står kvar och rullar en cigarett. Ingen av dem lyfter ett finger fastän de förstår att John håller på att dö.

Mördarna vänder ryggen åt den fruktansvärda scenen och ansluter sig till de andra. En av dem berättar att John sjönk som en sten, när de kastade i honom andra gången. Bödlarna drar sig hemåt och lägger sig. Johns kamrat får lift med en bil, kommer hem och slår larm.
Bara några timmar efter att Johns mor skjutsat ut honom till Ingetorpssjön ligger han död på sjöns botten, misshandlad till oigenkännlighet.


Mordet skedde 1995 ( augusti ) och i Januari 2001 släpptes den av mördarna som fått längst straff. Han är idag 27 år och en fri man. Straffet för honom var 8 år (släpptes fri efter 6 år) och för de tre andra blev det 10 månader, 4 månader och en frikändes helt.

1998 skändades Johns grav, någon drog loss gravstenen med hjälp av linor och en bil. Sedan sparkades lyktor och blommor sönder. Någon bestämde sig för att föräldrarna inte lidit nog.



KOPIERA OCH SÄTT IN PÅ DIN BLOGG, VISA ATT DU BRYR DIG!
STOPPA VÅLDET!


Bra låt?


Beach december 2007

Ja nu har väl jag och kusin bestämt att vi ska fara utomland i kanske december.
Känns som det behövs just nu... Har inte bokat resan rikitgt än ska kolla att vi kan vara lediga först :)
Längtar.. hoppas vi hittar något billigt och bra. Med bar sol å bad.. Helst en massa snygga killar också:)
Blir nog tidig kväll ikväll. ska jobba imorgon så!..

God natt allihopa

AFV

Finns det något roligare program på tvn!? Älskar verkligen afv! :)


Slappar dag!

Blir en lugn dag framför tvn idag. Ska väl försöka städa lite också.. Jobbar ju hela helgen så har nog inte tid då...

God natt!

Ja nu är det väl dags att stänga av datorn och lägga sig och sova.. Hade ju inte tänkt sova bort hela dagen imorgon.. Hade ju tänkt gå ut och gå och fortsätta mitt städande. Men får se vad jag orkar med....

God natt gott folk!

Heroes

Ikväll blir det till å kolla på Bonde Söker Fru och Heroes. Och tror även Myggan var ikväll :P
Sverige spelar även mot Nordirland ikväll så får Zappa över och se hur det går

Hayden Panettiere - The Cheerleader to Save...
Hayden Panettiere - The Cheerleader to Save... to Save the World

Kollabrösten.nu


image56

Under oktober månad färgas hela Sverige rosa i kampen mot bröstcancer. Som privatperson kan du bidra i kampen på en mängd olika sätt.
  • Köp och bär det rosa bandet, som säljs i butiker och köpcentrum över hela Sverige under oktober. Våra största försäljare är Apoteket, Lindex och Ica. Det rosa bandet kostar 20 kr. Bär det rosa bandet synligt hela oktober och visa att du stödjer cancerforskningen.
  • Delta i någon av ljusmanifestationerna som anordnas lokalt runt om i landet. Köp en ljusbiljett för 40 kr, varav 35  kr går till Cancerfonden. Besök vårt kalendarium för tid och plats.
  • Starta din egen insamling på vår webb, där kan du även kan berätta din historia eller skriva några rader om hur insamlingen går.  Eller bidra till en befintlig insamling.
    » Till Rosa Bandet Insamling
  • Köp en rosa produkt från någon av våra samarbetspartners där en del av försäljningsintäkterna går till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj.
    » Se lista rosa produkter

  • Lägg till Cancerfondens Rosa Band-applikation på din profilsida på webbplatsen Facebook. När du lagt till applikationen kan du skicka in ditt bidrag med SMS och bjuda in vänner som i sin tur kan ta del av applikationen. 

  • Prenumerera på och sprida information om vår nya telefon- och självundersökningstjänst http://www.kollabrosten.nu/.

  • Titta på Rosa Bandets tv-gala 30 oktober kl. 20-22 på TV3 och ring in ditt bidrag.
  • Ordna en egen gala eller annan aktivitet, för att samla in pengar och/eller uppmärksamma bröstcancer.
  • SMS:a ROSA till 72900 och skänk 50 kr direkt till cancerforskningen. Du får dessutom ett rosa band att ha i din mobil. Du behöver då ha gjort inställningar och ha möjlighet till WAP i din mobiltelefon

Utmaning

Utmaning

Blev utmanad att göra listan av  www.visionsofjohanna.blogg.se

Ta närmaste bok och slå upp sidan 133, rad 7 vad står där?

På den fanns spår på hennes saliv och efter hennes tänder..
(Linda -som i Lindamordet)

Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
En av mina 4 kuddar

Vad var det senaste du såg på tv?
Bones

Utan att se efter gissa vad klockan är:
00.30 (00.43

Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Tv:n och nightwish

När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
När jag kom hem från bror

Vad tittade du på innan du började svara på den här?
Olika bloggar

Vad har du på dig?
inte mycket :P ska snart sova.....

Drömde du om någonting inatt?
Ja, jag minns att det var nått roligt iallafall men inte riktigt vad..

När skrattade du senast?

När jag var hos bror och skulle koka potatis. Sprang iväg och skulle kolla till tvätten och då vi kom tillbaka
var det inte mycket vatten kvar så det blev stekt potatis

Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Spegel, tapet och tavla


Vilken var den senaste filmen du såg?
Idiotcrazy tro jag den hette. haha sjuk film

Om du nu blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Köpa en Bil.. Köpa hus och lite kläder.. Dela med mig också!

Berätta något om dig som folk inte visste
Hmm. Humörsvängningar till tusen! Det vet min mamma och pappa om! :P


Om du kunde förändra en sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle de vara?

Ta bort all svält och våld!

Tycker du om att dansa?
Är hur kul som helst, fast jag suger!

Vad tycker du om Geogre Bush?
Hmm.Tycker inget speciellt

Vad skulle dina barn heta, pojke respektive flicka?
Ossian är ju lite annorlunda och Alice efter mormor :)
Men hinner ju ändra sig fort

Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Välkommen! Nu ska du få träffa din farfar,Birk och alla andra och bara njuta :)

Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
Alla som vill !


Tisdag kväll

Sitter och kollar på desperate housewives:) Hur bra som helst.!
Köpte 4 nya böcker idag som verkar rätt bra ....

God afton!

Har varit en lugn dag idag... Var till Lisbeth och Andreas på min rast.. Kollade på bilar :) Bra film...
Imorgon ska jag sova ut jätte länge hade jag tänkt. Ska till Bror på kvällen och tvätta och äta god mat ( fiskpinnar,spenat och potatis) mumms... Nu är det Pokerfejs på tv!!


Godmorgon Godmorgon!

Vilken underbar dag!.. (NOT) Är ass trött!.. Blir nog bättre då man får komma på jobbet och dricka en liter kaffe...
Börjar kl 9... Nu är det dags för en gröt tallrik ...

Utmaning

Den andra utmaningen kommer från naaatha

Vad såg du på tv sist?  Miami Ink
Vems blogg läste du sist? Linns
Vad åt du sist? Popcorn
Vem pratade du med sist? Pappa
Vem ringde du sist? Bror
Vem messade du sist? Lippan
Vad läste du sist "bok"? The boy called it
Vem pussade du sist? hmm? var så länge sen. minns inte.
Vem kramde du sist? Angelica
Vem bjöd du sist på något? My..Vatten på Max
Vad köpte du sist? Strips

Miami Ink

Nu sitter jag och kollar på Miami Ink. Älskar verkligen det programmet. Blir bara mer och mer sugen på att skaffa en tatuering.

Har ni någon tatuering eller funderar på att skaffa.!?

Skriv gärna förslag på en snygg tatuering!


image52

Bring it on

Ja funderar på att kolla på den filmen idag. Har sett den hur många gånger som helst men är fortfarande lika bra! Hade tänkt försöka städa lite idag också men vet inte om jag orkar det :P

173534-11

Kan man få Profilbilden Större på nått vis?

kaparna


God morgon världen!

Jobbigt med mornar.! Helst då man vet att man ska jobba imorgon. Men jag är ju ledig tis-tors så det känns ju skönt!.. Vad kan man hitta på en sån här söndag?

NY OUTFIT

Vad tycks?


Vilken kväll det var igår

Ja det var rätt så kul iallafall. Fick se på min kompis då hon spydde rätt över bordet..Hmm. Kanske inte så jätte mysigt men kan ju hända även den bästa.. Idag har det varit en riktig slappar dag. Är lite sjuk så ja försöker bli frisk.
Har fixat internet på min bärbara idag också, så nu ligger jag i sängen! Helt underbart...


Har ni några tips hur man snabbt blir frisk??

Ledig ihela3 dagar!

Ja gud va skönt! Jobbat mån-tors 9-19,30 med rast mellan 15-17... Ganska dryga pass men det funkar. bättre än ingenting alls. Så nu är ja ledig 3 dagar, sen jobbar jag en, ledig 3 , jobba 3............
Ikväll blir det ganske plattan, roligt å träffa lite folk :)
Här kommer lite bilder på nya inköp.. Vad tycks??


Bilder

Bilder finns att se på min bilddagbok!
Idag köpte jag en telefon!. Är super nöjd!

Lugn Helg

Var ute på plattan igår (nykter) men hade jätte roligt ändå! Men inte så roligt att köra hem då jag inte såg så mycke pga dimman!. Idag har jag bara tagit det lungt och suttit framför tvn mest hela dagen. Imorgon blir det väl samma. Men måste städa lite också för det ser hemskt ut. Börjar jobba på måndag, eller har en introduktions dag. Sen på tisdag sätter det igång på riktigt ! Känns bra att ha jobb minst ett halvår framöver. Sen om ja trivs får vi väl se efter ett tag.