ringmärkta

Idag fick vi hem våra ringar. Det lär ju ta ett tag innan man har vant sig iallafall :)




Måndag

Idag har det varit ett strålande väder. Sol och 4 plusgrader och gissa vad? Jag har bara suttit inne hela dagen.
Har inte mått helt hundra så jag har verkligen inte orkat. Jag hoppas verkligen det här vädret håller i sig ett tag framöver nu. Inatt har Edwin sovit hyffsat bra så jag är lite utvilad iallafall. Några nätter innan tyckte han det var roligare att grina och skrika istället för att sova :)
Nu i veckan måste jag åka och införskaffa en babysitter till grabben som tycker det börjar bli intressant att sitta upp och kika sig om i världen.


1:a läkarbesöket

Idag har Edwin varit så duktig. Han har varit på sin första läkarkontroll :) men han tyckte verkligen inte om det. Så fort han hamnar på bordet och jag börjar klä av han så skriker han konstant till han kommer tillbaka i babyskyddet och får en tutte i munnen :) Men han växer som han ska och hjärta och allt andra såg mycket bra ut :) Det är alltid lika roligt att väga han och se att det pekar uppåt :) Nu ska jag lägga mig och mysa med Edwin och se om jag kan sova en stund. Har varit vaken en del inatt. Senare ikväll kommer Jerra hit och myser med oss också :)

Onsdag

Idag har det varit en rätt lugn dag. Har inte fått mycket gjort här hemma eftersom Edwin varit vaken mest hela tiden. Sen ikväll var vi och hälsade på Samuels farbror och hans fru och visade upp vår lille son! :)
Imorgon ska jag se om jag kanske kan lägga Edwin ute i vagnen om det inte blir så jätte kallt.

Svårt med nappen?

Om din bebis har det lite svårt att ta nappen, Testa att spruta in lite vatten eller doppa nappen i vatten.
På sjukhuset fick vi med oss lite glukos som man även kan använda eftersom bebisar gillar sött. Det går nog lika bra med bröstmjölk också.


Tillfällig design..

Snodde ihop en snabb design innan jag kommer på hur jag ska ha den riktiga som..
Idag har det varit en hel lugn dag. Edwin har sovit rätt mycket så jag har kunnat pyssla på lite med en grej jag skulle ha gjort för länge sen och skicka till Edwins tremänning så nu är det snart klart. Bättre sent än aldrig :)..
Jag längtar verkligen nu till det blir lite varmare ute så jag kan lägga Edwin i vagn ute. Men vill inte göra det förren det blir mindre än 15 minus..

Fullt fart.

I helgen har det varit fullt upp. Igår frös vattnet här hemma också :/ men efter en lång stund funkade det.
Senare på kvällen blev det middag hos mamma och pappa och en tur till Bredbyn för att fira Ove som fyllde 60.
Idag har vi varit upp till min farmor så hos skulle få träffa lilla Edwin :) vi tog även en fin bild som kommer upp lite senare. Nu är vi hemma och har parkerat oss i soffan för lite slapp och bigbrother koll.

Mitt lilla charmtroll

Ikväll har vi haft besök av mommo å moffa medan pappa var iväg och lirade lite hockey.. Det tycker Edwin verkligen om :) Nu sussar han sött i Tullan och det är då dags för mig att också sova. Man måste passa på så man får lit sömn innan det är dags för matning igen :)




Fredag!

Tiden bara rusar förbi nu förtiden. Lillen pojken blev en månad igår! Men jag tycker inte han är så liten längre. När han föddes var stl 44 på bodysarna helt okej. Nu idag har han både 50 men kan även ha vissa kläder i 56! Han växer så det knakar. Vi var ju till Bm i måndags för vägning och mätning. Han väger nu 3250g och är 53.2 cm!
Nästa fredag då är det dags för första läkarbesöket :)
Igår var vi och beställde ringar. Innan var jag nog mest inställd på en vanlig slät men väl där vart jag förälskad i en med lite mönster. Så nu går jag bara och längtar till vi får hämta ut dom nästa fredag! :)

Överraskad!

Åhh vilken underbar kväll vi hade igår.. Vi började med att äta planksteken som blev riktigt bra om jag får säga de själv :) Sen fick jag 10 vackra rosor av Samuel och vi satt oss ner i soffan för att avnjuta efterrätten.
Då ber han mig kolla bort och jag hör hur han pratar med Edwin och frågar vad tror du mamma kommer tycka om det här. Sen ber han mig vända mig om och då ser jag ringarna! Då brast jag ut i gråt. Han kan verkligen vara romantisk den där karln!. Så vi ska till Guldfynd någon dag och titta ut ringarna och få dom graverad. Det var ju bara låne ringar han tagit hem.. Snart ska vi iväg till Bm och väga vår lille kille som börjar bli så stor!


Rosorna

Plankstek

fyra generationer

Nannyn Gunilla. Henne tänker jag hyra på heltid ;)


Snorig liten pojke

Edwin har blivit lite snorig. Rosslar till emallanåt då är det bara dit med näsfrida och suga bort det..
Han har sovit dåligt inatt också så jag bad mamma komma hit och ta han en liten stund så jag skulle få vila och då passar ju Edwin på att sova såklart, så det blev ingen vila för mig. Hoppas han sover en stund till så jag hinner med en powernap nu iallafall innan jag ska förbereda middagen. Det är ju alla hjärtansdag idag så jag ska överraska Samuel med lite god mat. det blir fläskfile på planka och chokladmousse till efterrätt :)


Mjölkstockning

Igår alde jag att ha på mig en vanlig Bh. Har inte haft Bh sen Edwin föddes och det är 4 veckor sen.. Jag kände igår kväll att det började göra lite ont men imorse! Då hade jag så fruktansvärt ont i bägge brösten! plus att det känns som jag åkt på världens förkylning. Nu blir det bara till att amma och amma och amma för att få bort det. Det jag lärt mig av detta? Jo att aldrig mer ha Bh! :)
Nu ska jag tillbaka till soffan och kolla på Oth och mysa med Edwin och vänta på maten. Hör och häpna Samuel står i köket. i just love it! :)

Sunny day.

Tyvärr har vi nu ingen sol på hela dagen för det är en massa skog och kullar ivägen men går vi en 50 meter upp på vägen så finns där soool! Tog mig en promenad nyss och bara njöt! Jag längtar verkligen till våren kommer då det blir lite varmare också. På väg hem ser jag detta spår på vår gård. Vad kan det vara?


något förslag??



Inte mycket gjort.

Ja nu när man är småbarnsförälder blir det inte mycket gjort här hemma. hade tänkt att jag skulle stor städa här hemma men det går inte så bra med en vaken liten kille. :) För tillfället sover han gott så jag passar på att skriva här innan dammsugaren kommer fram. Mamma kommer nämligen hit och jag hade tänkt hon skulle passa edwin så jag får städa lite på övervåningen. :)

Vill även tipsa alla gravida eller ni som redan har ett barn om amningsnapp..
På BB hade edwin svårt att ta bröstet och vi fick testa amningsnapp. Den funkar hur bra som helst!
Ne nu är det dags för lilleman att få mat :)

Annonsen på allehanda.se

Den 17 januari kom vår efterlängtade son.
Han vägde 2690 gram och var 49 cm lång.
 Stolta och glada föräldrar är Samuel Lundqvist och Emelie Byström.

Kategori

Födda

Län

Västernorrland

Ort

DOMSJÖ

Datum

2011-02-05


Om ni vill se den på hemsidan kan ni gå in på allehanda.se sen vidare på släkt och vänner och sen Födda :)


Upptagen

Ja nu är man verkligen en upptagen småbarns mor. Ja hinner inte ens svara i telefonen nu förtiden.
Alla min tid går till Edwin :) jag hoppas ni har förståelse att jag kommer uppdatera väldigt dåligt framöver men ska försöka få in ett inlägg emellanåt. :)