Fredag

Idag tänkte jag överraska samuel med en 3 rätters då han kommer hem. Har nämligen köpt oxfile å tänkte göra plankstek. Mumms. Till det även hemgjord bea om jag lyckas vill säga ;)

Torsdg

Min blogg app verkar inte vilja samma sak som jag. Kommer nämligen inte in!
Jag hoppas dom löser problemet snart!

Midsommar

Imorgon är det midsommar och oj vad tiden gått fort. Idag är min sista dag på praktiken och idag går edwin på sommarlov. Det ska vi fira med tårta ikväll :)
Och idag kommer bästis hit som jag får rå om några dagar. Vi har mycket att ta igen :) men först av allt ska jag till stan med linn en sväng , har lite jag måste införskaffa :) trevlig midsommar på er om vi inte hörs nå mer!


Roligt

Blir så glad av kommentarer då ni skriver att ni ska prova något recept eller har provat. Det är ju så roligt att dom kommer till användning det är ju därför jag lägger upp dom :)


Instagram

Ni kan följa mig på instagram. Emeliebystrom


Rabarber och äppelpaj

Gör en pajdeg.
blanda 125 gram smör med 3 dl mjöl, 1 tsk vaniljsocker, 0,5 dl strösocker och 2 msk grädde (eller kallt vatten) och tryck ut degen i en pajform eller springform.
Förgrädda i ca 10 minuter i 200 grader, låt svalna lite.
Skär 1 äpple och 2-3 rabarberstänglar i småbitar, stek de hastigt i lite smör tillsammans med 1 dl farinsocker och 1 msk kanel.
Fördela på pajskalet.
Blanda 1 dl vetemjöl med 100 gram smör, 1 dl havregryn och 1 dl strösocker till en smuldeg som du strör över frukten.
Grädda i 20 minuter cirka, tills det blivit fin färg.

Jag serverade med vaniljvisp med malen kardemumma. Super gott!

 


Whiskeymarinad

Super god marinad!

4 st vitlöksklyftor, krossade
3 msk kinesisk soja
1,5 msk sirap
1,5 msk balsamvinäger
2 tsk ingefära, mald
1 msk tomatpuré
1,5 dl olivolja
5 msk whiskey

Blanda alla ingredienserna i en skål. Lägg köttet som ska marineras i en påse och häll ner marinaden. Förslut väl och låt dra i kylskåp i minst 12 timmar. Ta gärna fram lite nu som då och knåda in marinaden och sväng på köttet. Ta fram köttet i god tid före tillagningen, det får inte vara kylskåpskallt! Försök ta fram det ca 2h före. Tänker du grilla på utegrill, kom ihåg att torka av marinaden före så att den inte droppar ner i grillen.


Tisdag

Tisdag idag och det är alldelens grått och trisst ute :/ jag hoppas det spricker upp och blir finare sen så man kan få gå ut och få någon färg på sig. Jag är nämligen blekare än blekast..

Igår var jag på gullängetshandelsträdgård och handlade lite blommor. Mycket billiga blommor men inte så där jättemycket att välja på. Men blommorna gick på max 30 kr så det var ju kanon!


Nervvrak

Mycke tankar flyger förbi då man sitter där på toan och kissar på det där jäkla stickan.. Denna gången var jag nästan hundra på att jag var gravid efter alla dessa gravidsymtom jag känt senaste dagarna. Ovanligt kissnödig, cravings efter vattenmelon, super känslig för dofter mm.. Så jag var tvungen att åka in på apoteket i morse och köpa ett test.. Men testet var Negativit! Tack å lov. Fast ändå är man lite besviken ;/
Men tekniskt sett så skulle det ju vara omöjligt då jag äter ppiller men ibland kan det ju bli ändå.. Så nej edwin ska inte ha något syskon inom den närmst tiden :)


Sjukling

Idag har jag en lite sjukling här hemma. Fick hämta han igår från dagis.. Lite febrig och hängig. Nu har han somnat mot mig och det händer ju aldrig utan bara då han är sjuk..
Här kommer en bild på edwin å en bild på hur tapetseringen blev.


Projekt

Har tagit mig an ett litet projekt. Vi ha ett litet hobbyrum intill tvättstugan som jag ska fixa till lite. Ska tapetsera en vägg och måla andra väggen. Har aldrig tapetsera så jag tyckte det kändes bra att börja i ett rum det inte spelar nån roll :) här kommer bild på hur de ser ut nu


Lördag

Efter jag blev mamma har jag blivit så himla känslig. Jag har väl alltid varit det men nu ännu mera.. Hatar att läsa på aftonbladet mm att barn blivit påkörda, mördade eller som hag läste ikväll en 2 åring som lyckats få rull på bilen över en kajkant. Tårar faller då lite lätt utför kinden. Kan inte ens tänka på om drt skulle hända edwin något! Ursh och fyy!!

Ne tillbaka till min myskväll. Samuel är borta så jag passar på att titta på ps i love you! Min favorit


Fredag

Fredagar är väl för härliga?! Fast jag ska jobba imorgon så älskar jag helger :) vi ska stå för mammafint på stora loppisen i arnäsvall! Så kom förbi vettja !

Här kommer en bild på eddies då han gör arga blicken ;) även farfar kan..