Fruktstund!

Man blir aldrig för gammal för fruktstund. Sitter nu framför Idol med min fruktskål :)
Har börjat äta mer frukt nu sen jag blev gravid vilket jag är väldigt tacksam för nog för att det slinker ner godsaker också men mest frukt! :)


Grönt äpple, Vindruvor och Kiwi

Cookies

Har hunnit bakat 2 sorter idag men jag blev lite besviken. Jag hade sett fram emot dom så mycket men smakade inte som jag hade hoppats på. Men dom lär slinka ner ändå. Nu är det kokos/kolagrottor och snickerskakorna som ska bakas bara.. Imorgon blird et till att städa lägenheten. Vi har ett par från Umeå som ska komma och kolla på lägenheten och är förhoppningsvis intresserad och kan flytta in i dec ..

Kebabgryta

Lagade kebabgryta igår och jag måste säga att den vart helt Okej. Samuel sa att den klådde skolans gryta med hästlängder :)

Ingredienser :



Börja med att steka upp 400g Kebabkött, 1 lök och 1 burk champinjoner. (Rödpaprika för den som gillar det)


Blanda sedan ner : 2st Matgrädde, 1 burk krossade tomater, 1 vitlök, 2 msk kebabkrydda, 1 köttbuljong
Låt puttra ca 10 min


Servera med Ris. Enkelt och gott

Stor bak!

Har hittat 4 nya kakor jag aldrig bakat förut som jag hade tänkt ge mig på här i veckan. Dom ser ruskigt goda ut och det är ju alltid bra att ha lite fika i frysen. Nog för att jag har en sambo som älskar kakor så det lär ta slut fort.








Så vad tycks? Ser dom nå god ut att det är värt ett försök att baka dom??


Vecka 21

I Lördags hade jag gått hela 21 veckor. Nu är det inte länge kvar!. Har mått piss på sista tiden. Hormonerna + ryggen :/ Så det är alltid härligt då solen skiner ute då höjs smilbanden lite.
Vilden i magen är livligare än någonsin. Så fort jag sätter mig ner och tar det lugnt då är det kullerbytter och hårda sparkar!


Fotokväll

Vi tog en promenad runt hörnsjön ikväll och passade på att fota lite med ny kameran :)














Vilken j*vla dag alltså

Det började med att jag vaknade inatt vid halv 3 och typ varit vaken sen dess. Har haft så ont i ryggen att jag inte vetat hur ja ska ligga som.. Sen då det var tänkt att jag skulle kliva upp för att göra mig färdig inför Rcm marknaden kom jag inte upp ur sängen! Så det blev ingen marknad för mig :( När jag äntligen kom upp ur sängen åkte jag och handlade mat till grabbarna som var och arbetade och så var dom inte ens där. väntade i 30 min och 7 samtal senare utan svar begav jag mig hem! lessare än någonsin. Och nu har Samuel åkt och kollat på hockyn så jag är själv. Och inget av dessa blir bättre av att jag är gravid och hormonerna svämmar över!! Men han har lovat mys när han kommer hem så det ska ja banne mig ha!... Skönt att få skriva av sig lite grann iallafall...

Fredag

Mitt hår växer som ogräs :) Och nu är det ju så att jag inte får klippa av mig det heller. För det har Samuel bestämt.. Det som är jobbigt med långt hår är att jag sällan kan locka eller fixa till det för att det blir för tungt och det bara hänger. Så nu för det mesta plattar jag det bara. Har varit halvsugen på att färga det igen men jag tror jag är nöjd med min rätta hårfärg nu. Jag är stolt rödhårig! :)


Inte världens charmigaste bild men här ser det riktigt rött ut..


Omg

Hade verkligen sett framemot helgen men det gör jag inte nu om jag ska bli sjuk. Sekkade ihop ordentligt i soffan å känner mig helt vilse. Har ingen ork alls!! Jag hopps det ger sig till imorgon då ja ska på rcm sen får jag väl sova hela resten av helgen :/

Tomorrow its friday!

Åhh är inte fredagar lite speciella. Imorgon åker jag till mor och far för att fota lite i skogen och bli bjud pa mat.
Så jag hoppas och ber till väder gudarna att det blir fint väder men yr.no vill ha regn :(
Vi var även och kollade på tapeter idag med. Denna gång med Samuel :/ Jag hittade en jättefin jag blev kär i men samuel tyckte den var trist och tog fram en massa tapeter på träd och knalliga färger istället. Haha.


Fina bilder

Det är lite skillnad på en valig kamera och en system. hehe. Tycker det blir så bra bilder och det är så mycket roligare att knäppa :)




Superstjärna?


Det är en liten vilde som växer i min mage! Ibland sparkar han så hårt att man blir rädd att han ska sparka sig ur magen. Jag tro det kommer bli en bra fotboll eller hockey spelare. Igår då vi var på hockeyn och alla klappade och hejjade på då började han sparka och vrida sig i magen :)
Idag har jag införskaffat mig en kameraväska till min fina kamera! Kommer bli överfullt med bilder på datorn snart. Tur jag har en extern hårddisk också.. Var även och kollade på tapeter idag men hittade inte så mycket fint. Jag vill ha en lite mönstrad men ändå välidigt diskret tapet... Det var mest färger och tråkiga tapeter jag hittade. Hur som haver så är det ju ett tag kvar..

Min kamera är här!

Fick hämta min kamera. Har aldrig varit så snabb i hela mitt liv att hämta ut något. Hann inte mer än få smst så var jag nere på Okq8. Har testat tagit lite bilder men jag vill att samuel ska komma hem så han kan agera fotomodell. Jag hoppas på fint väder i helgen också så man kan bege sig ut i naturen och fota lite.
Menjag älskar den redan, det kommer bli så fina bilder på bebisen då den kommer ut :)

Här vare pannkakor!

Jag ger inte upp så lätt! Har alltid hatat att steka pannkakor för dom faller alltid ihop! Men nu har jag testat att ta mindre mjölk så den blir fastare så vi får se hur resultatet blir.

Ikväll ska jag iallafall fara på min första Modomatch i nya arenan med Linn!
Jag skäms att det inte har blivit av tidigare..
Men vi hoppas att dom tar ytterligare 3 poäng nu!

Nu äre gjort!

Igår var vi och skrev på kontraktet så nu äre klart att vi ska få hyra ett litet hus! Åhh så jäklans bra det känns.. Det är ett helt fantastiskt litet mysigt ställe. Det enda som är  e väl att det kan vara lite mörkt å ensligt men det ska nog gå bra ändå :) 1 nov ungefär får vi tillgång till huset och då ska det bytas nått fönster och tapetseras uppe..

Klicka för att se nästa bild
Klicka för att se nästa bild

Söndag

Idag är det väl tänkt att man ska gå och rösta. Är nu helt hundra på vad jag ska rösta och är nöjd med mitt beslut :) Linn har varit här ikväll och vi har bara snackat en massa skit :P Så skönt att få prata ut lite. Nu sen jag blivit gravid tycker jag att jag blivit mindre social pga att jag mått så dåligt och helst inte velat gå ut. Men jag hoppas det vänder snart. Införskaffade mig ett bälte idag som jag hoppas ska ge ett bra stöd för ryggen mm..


Här kommer en liten bild på maten som jag bjöd på igår.

Vecka 20

Nu har halva tiden gått! Helt sjukt. Hoppas sista halvan går fort nu! Vill ha bebisen  här  nu!.


Nu känns magen jätte stor (kan vara för ja ha proppat i mig en massa gott idag ) :P


I vecka 20 är kroppslängden omkring 19 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 350 g. Fram till vecka 20 är alla barn ungefär lika stora, sedan ökar skillnaderna. Det växer ut lanugohår på huvudet. Lanugohår är små, tunna, bleka hår utan pigmentering eller med mycket sparsam pigmentering. Stråna är ofta bara någon millimeter långa. Öronen flyttar fram till sidorna av ansiktet.

Friday

Äntligen Fredag. Nu har jag hela helgen med Samuel framför mig :) Så mycket roligare då han är ledig. Ikväll tänkte jag överraska han med god mat. 3 rätters.
Smördegsinbakad västerbottensost m vitlöksås till förrätt.
Pepparbiffsplanka med ädelostsås
och pannacotta till efterrätt..

Igår beställde jag även en systemkamera. Dom hade den inte i butik för det var en brist vara men på internet fanns den kvar :) Så nästa vecka anländer den nog. Det ska bli så roligt att han en bra kamera att knäppa fina bilder på bebisen sen :)

Torsdag

Igår gick vi och la oss i sängen och samuel ville känna på magen. Sen helt plötsligt börjar han kicka hejdlöst :) Så mysigt det var. Han kände kanske av att pappa höll handen på magen :) Jag tror iallafall att det kommer bli en bra fotbollsspelare så som han sparkar :) Så det var första sparken Samuel fick känna på..

Tisdag

IDag åker jag och mamma till Umeå. Jag måste kolla på ett par mammajeans. Vill ha lite varmare på benen nu i höst . Kan ju bara ha leggings nu..
Här kommer dagens outfit.
Mammaleggings- Hm
Tunika-Marknad



Måndag den 13

Idag är det bara en vanlig tråkig dag. Tog cirka 1 timme innan jag tog mig upp ur sängen imorse men nu känns det någorlunda i ryggen. Tvätten är på och jag har inget varmvatten till disken!. Vi har inte direkt mycket disk men jag tycker om att ha diskat bort allt. Varmvattne skulle tydligen vara borta ända till 16! Jag orkar inte heller ställa mig och koka vatten :P
Jag har blivit så sugen på att skaffa en systemkamera nu innan lillen är född. Skulle ju vara roligt att ha en bra kamera att knäppa bra bilder med. Men snål är man. Någon som vet en bra systemkamera till någorluna billigt pris?

19 veckor

Idag går jag in i vecka 19. Snart har jag gått halva! Helt sjukt vad det går fort...
Ryggen är inte den bästa just nu. Måste ringa till barnmorskan och be om ett bälte!


Virkade converse skor till baby

Åhh. Äntligen klar! Men roligt är det också.!Det blir bara bättre och bättre ju mer jag virkar så snart kanske jag är så duktig att dom går att sälja ;) Men dom här ska jag iallafall spara till min lilla bebis :)



Projekt

Håller på med ett litet projekt som jag kommer visa här sedan då jag är klar :)
Det går bara bättre och bättre ju mer jag håller på..

Klagostund: Kom knappt upp ur sängen imorse, har så ont i ryggen idag att jag inte vet hur jag ska sitta eller ligga. Det blir nog vete kudden och myse ner sig i soffan sedan...

Vecka 18.?

Alltså när man skriver vilken vecka man är i, räknar man på den på började eller inte?
Jag är 18+3 tydligen...
JUst nu mår jag lite bättre men ryggen gör ont.. :/



Så här ser din graviditet ut

Beräknat förlossningsdatum: 2011-02-05

Barnet blev till omkring: 2010-05-15

Du är i vecka: 19

Du är i månad: 4

Antal graviditetsveckor och dagar: 18 veckor 3 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 151




Torsdag

Eftersom jag blev tillbaka flyttad 4 dagar gick jag alltså inte in i vecka 18 igår utan det gör jag på Söndag som blir min nya dag. Idag är jag alltså 17+4. Efter gårdagen känner jag nästan hela tiden i magen att det rör sig. Vet inte om det är bebisen eller bara inbilning :P
Inatt var det halv jobbigt. Kunde knappt sova pågrundav min onda rygg! Behöver nog verkligen vara ledig i helgen och vila upp mig. Ska även försöka komma iväg och simma och cykla någon dag för att se om det bli bättre.. Ska lägga mig nu en stund innan jag åker iväg och jobbar..

Gud så häftigt!

Idag fick vi äntligen se lite liv i magen! Han rörde på sig för fullt!! Men vi måste tillbaka på måndag för att få lite bättre bilder eftersom han låg så dåligt till för ett bra ul.. man han hade det mysigt :)



Fossingarna..