Superman

Här kommer bilder på bodyn som kom på posten idag :)



Lika som bär ;)


Potatisgratäng och Kyckling

Idag gjorde jag en enkel potatisgratäng med morötter i. Den går rätt snabbt att göra om man har en matberedare som skivar potatisen. Till det gjorde jag soltorkadtomat fylld kyckling med marinad.
Exakta mått finns inte utan jag bara höftar och blandar i det som verkar bli gott. Eftrsom Samuel inte tycker om balsamicoviänger gjorde jag en annan variant åt han..



Jag varvar potatis, purjolök, morötter, salt, peppar och lite ost mitt på.. Avslutar med ett lager potatis och häller över grädde och mjölk. En stund innan gratängen är klar strör jag över lite ost på toppen.. Som sagt det finns inget riktigt recept men det finner ni nog på google.se om ni vill ha exakta mått.



Kycklingen fyllde jag med soltorkade tomater. Sen blandade jag olivolja,balsamvinäger, salt, peppar, italiensksalladskrydda, mango chutney och lite olja ifrån tomaterna




Dom här små kyckling bitarna kryddade jag med salt, grillkrydda och peppar. Sen hällde jag över lite soya
och mango chutney.. Super enkelt

 

Ett paket

Idag fick jag mitt paket. det var en body jag vann på tradera. Ska se om jag badar Edwin ikväll och sen testar den så får ni se en bild sen..
Ja idag hade jag tänkt överraska Samuel med middag men jag får äta själv. Jag hade gjort potatisgratäng och kyckling. Han har ju varit borta nu en del så det hade varit mysigt att äta bara han och jag men men..
Nu kallar chefen ute i vagn och är hungrig..

Trötter

Det har varit en jobbig natt så idag blir det inte mycket gjort här hemma är det tänkt. Men känner jag mig själv rätt så lär jag inte sitta still särskilt länge. Det behöver städas, baka bullar och göra pär gratäng. Hmm. Tänk om man kunde dela upp sig?

en Hittade denna overall som jag köpte i höstas. Lite stor men det går ändå. köpt på Cubus halva reapriset var det.



Drömmar

Dessa godbitar gjorde jag igår så Samuel fick ta med sig ett gäng på jobbet.
Sist jag gjorde drömmar blev det snarare mardrömmar men denna gång blev dom super fina :)

150 grader

Ca 50 st

100 g margarin eller smör
3 dl socker
2 tsk vanillinsocker
1 dl neutral olja
1 tsk hjorthornsalt
4-4½ dl vetemjöl

Rör samman matfettet, sockret och vaniljsockret i en matberedare, med elvispen eller för hand. Tillsätt oljan lite i taget.
Blanda i hjorthornssaltet och vetemjölet.
Rulla ut degen i 2 smala längder på en lätt mjölad arbetsbänk. Skär dem i jänstora bitar. Forma dem till runda bollar. Lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 150 grader, ca 20 minuter. Låt kakorna svalna på galler.



Onsdag

Idag ska vi åka in till stan och träffa susanne och Melissa. Ska se om jag hittar ett par svarta jeans på Gina tricot eftersom jag har presentkort där. Tog fram min "jeanspåse" idag som jag packade ihop i flytten eftersom jag inte kunde ha ett enda par av dom då men idag kunde jag ha några stycken av dom iallafall. Mina favvojeans har jag kunnat haft ett tag nu men det var ganska mycket strech i dom också.. 


Mat mat och mera mat

Nu har jag lagat tre olika maträtter så vi har några dagar framöver. Det blev pasta sallad, pasta och skinksås och leverbiff å potatis.

Ja men just det. Jag trodde jag skulle behöva betala tillbaka på skatten (efter min egen uträkning), men icket! Jag får tillbaka en hel del så det känns ju inte helt dumt nu när man går på mammapeng och får ut VÄLDIGT lite.
Ganska sjukt att jag hade över det dubbla då jag gick hemma och var arbetslös som vad jag får i mammapeng. Men nu har dom fått in mitt papper på hur jag jobbade som förra året så jag hoppas det går upp en del då..



Tiger å hans vänner

Idag är det en vacker dag ute så jag ska ge Edwin lite mat sen beger vi oss ut på en promenad bortöver.
Sen vet jag inte om jag ska ge mig på att baka något. Det är ju någon som snart fyller år..
 

Tiden går fort...

10 veckor är Edwin idag. Sitter hemma hos mamma och pappa då jag hittade denna bild. Här var han nästan en vecka gammal och så himla liten! man glömmer fort hur små dom varit..

Ny vecka.

Denna vecka hoppas jag att jag ska orka och hinna med mera än vad jag orkade förra veckan. Jag ska hinna med ett besök till min barndomsvän och hennes lille Klas. Rensa här hemma. Hälsa på fler vänner och ja det vanliga städa och laga mat och lägga ut lite recept om det är någon som är intresserad. :) Har varit dålig på att ta kort men det ska bli bättring på det..

Här kommer en bild från då vi var i Svall     Edwin och lilla Lova (edwins tremänning)

Rödhårig?

Ja i vissa sken har ju Edwin lite rölätt hår. Men tro om det kommer hålla i sig och han blir Röd som mig eller om det blir mörkt.. . Nu sitter hela familjen Lundqvist/byström i soffan och bara myser ner oss medan vi kikar på bigbrother. Förhoppningsvis blir det bättre bloggande till veckan..

 

Söndag

Helgerna går mycket fortare än veckorna.. Idag har det varit en lugn dag här hemma. Vi var och köpte pizza sen somnade Samuel på soffan så jag passade på att ta in ved, städa, renbädda och tvätta. Det är ju så härligt då det är gjort :)


Mysdag

Åhh så mysigt det var att sitta ute idag trots att det blåste. Lite färg har man fått på sig.. Christian har även varit här och hälsat på idag och lille Edwin fick super coola starwars kläder :)
Nu ska vi snart åka till Anna-Lena och Alex. Vi ska göra nån middag ilag sen drar gubbarna ut på krogen med vi brudar och Edwin blir hemma för lite mys :)

Pimpling och massa mys...

Igår kväll gjorde vi inget speciellt utan vi bara mös. Vi hade hyrt film och jag hade gjort våfflor, hemmagjord glass och hallonsylt. :)
Idag ska vi traska ner på isen för lite pimpling. Denna gång hoppas vi att vi få dra upp en stor abbar eller 2.


Fredag!

Åhh vad veckorna går fort nu är det äntligen fredag igen! Jag har precis kommit in genom dörren, har varit upp och städat ur min bil så nu är det bara tvättning och dammsugning kvar sen åker den ut för försäljning. Jag vill heöst bli av med den innan vi hittar någon annan så man inte står där med 3 bilar.. Nu sitter jag och avnjuter en god lunch. Måste erkänna att jag är besatt av couscous och soltorkade tomater men det går ju så fort att tillaga också :)



Det kommer bli tungt att he iväg den eftersom det var min allra första bil. Men nu när man är en familj och det ska få plats med en barnvagn så kan det ju vara skönt med kombi! :)

Hard rock baby

Var tvungen att ta en till bild och visa hur söta dessa glasögon är! Helt lovley. Nu ska vi snart åka till Edwins farmor och hälsa på och bli bjuden på mat :) Har inte lagat mat en enda gång denna vecka och jag kan säga att det är himla skönt! :)

Oj vilken natt. Ingen sömn och en massa vä...

img266 (MMS)

Oj vilken natt. Ingen sömn och en massa värk. Säg inte att ja håll på bli förkyld för de ha ja inte tid med! Vi ligger fortfarande kvar i sängen och kollar på tv. Skulle ja få välja ligger vi kvar hela dagen men det går ju inte. Sen tro ja vi snart blåser bort också som det stormar ute nu!


Nej se det snöa..

Här kommer ett tidinställt inlägg då jag förmodligen åkt iväg nu...
Ja våren kom men stack lika fort igen. Idag snöar det här och är på väg ner mot nollgradigt. Igår tycket jag våren var här och det snart skulle bytas till sommardäck men idag känns det långt borta!.


Svårt...

Jag tycker det är så svårt att klä Edwin nu då han ska ligga ute i vagnen. Idag är det 3 plusgrader han har overall och fårskinnsåkpåsen men jag tycker det ska bli så himla varmt för han. Funderar på om man skulle ha hittat en lite tunnare overall för dom lite varmare dagarna..

Årets första..

Idag får vi besök av en Emelie som kommer och hälsar på Edwin för första gången. Sist så låg han ju i min mage.
Efter det så åker jag hem till mamma och pappa för att avnjuta årets första surströmming. Som jag har längtat.
Till alla som inte testat. Det smakar mycket bättre än vad det luktar!!. Det är ju så gött med en tunnbrö macka med gräddfil, lök potatis och lite surströmming på..


Tips på en bra grej..

Dregellappar är alltid bra att ha. Nu när Edwin börjat kräkas en del är det perfekt eftersom man inte har lust att byta kläder flera gånger per dag. Dessa är köpta på babyproffsen 4 för 100.
Köpte även en grön där det står charmtroll som han har på sig idag.. 

Trött...

Är extremt trött idag. Har blivit lite sömn senaste nätterna så det börjar kännas på nu. Har lagt Edwin i vagen och han brukar sova 3-4 timmar så jag hade tänkt passa på att stöka undan här hemma. Helt otroligt vad man drar fram fort..


Cooling

Idag köpte jag dessa coola brillor till Edwin inför sommaren.. De är köpte på Lindex och är hur coola som helst.


Lunch dejt

Idag har vi gjort Edwin lite extra fin då vi ska lunch med Susanne och hennes lilla Melissa.
Kände att jag ville komma ut ur huset då det är så här varmt och skönt ute :)



Räven raskar över isen..

Imorse hade vi besök av denna lille krabat. Vi har sett den några gånger tidigare och det är fullt med spår överallt så jag gissar på att den bor här i närheten. Dom är ju så fina.. Ne in i duschen och sen invänta Solsidan, timeout och viktigast av allt big brother. Ja jag erkänner att jag är smått beroende :)







Underbart!

Idag har vi varit ute och pimplat menvi fick ingen fisk alls. int ett nopp! Men vi hade mysigt ändå med klarblå himmel och god mat!. Till förrätt blev det wok, varmrätt grillad korv och efterrätt blev det muffins och ballerina.
Till veckan ska det bli riktigt varmt så då blir det till att promenera för fullt!




Vårkänslor

En sån här dag då man kikar ut och ser strålande sol och graderna närmar sig plusgrader får man verkligen vårkänslor. Idag ska vi gå ner på isen och se om vi får någon fisk, det blir även en god lunch tillverkad på murrikan :) Lite bilder kanske kommer upp lite senare.

Myspys

Nu ska familjen mysa ner sig i sängen och kolla på en film på nya tvn :)
Se blir det till och sova så man orkar med morgon dagen. Då blir det en ute dag på isen med pimpling och grillning. Hoppas alla haft en bra Lördag

Blöte

Nu har vi kommit hem till min mor och far. Vi ska nämligen bli bjudd pa blöte ..
Vi hittade även en tv till slut på onoff. Det blev en samsung led tv 24" så ikväll ska vi nog sätta upp den på väggen.

Farbror Edwin

Idag ser Edwin ut som en liten farbror i skjortan han fick av mormor :) Också matchar han sin far lite.. Dom e så söt så.. Idag blir det en liten tur på olika affärer för att kika på en tv. Vi har sagt länge nu att vi ska köpa en tv upp men det har som aldrig blivit av, men nu jäklar. Sen ska vi på barnenshus och kika lite vad dom har för roligt.





Harrys

Ikväll ska vi åka in till stan och träffa nå kompisar åt oss och käka på harrys. Vi hade tänkt lämna edwin hos hans farmor eller mormor men dom var tyvärr upptagen så han får följa med oss men det ska väl gå bra..

 Det är så roligt att se att det är så många som är inne och kikar på min sida men det är fåa kommentarer.
Det är bara att fråga på om det är något ni undrar ! :)

Lunch

Idag åt jag och mamma något som var så gott att man inte ville sluta äta. Jag hade tryckt ner mig i ett par jeans som jag hade på mig innan jag blev gravid och knappen höll nästan på sprätta bort :) Det var kyckling quesadillas med cremefraich och salsa+ en jättegod quinoasallad till :)
 Edwin fick även en jättefin body av mormor


bild:google

Sömnrutiner

Edwin sover helt okej på nätterna.. Vi går och lägger oss vi 11-11.30 sen sover han framtill 4-5 Då ger jag han tutten sen är han nöjd och kan sova fram till halv 6 då är det dags för matning. Sen somnar han om igen och kan sova till halv 10! Det är så skönt att man själv får sova någorlunda bra så man är lite piggare och kan busa en hel del på dagarna. Från början fick Edwin sova ivår säng för han kände sig tryggast där, men då sovde man inte själv så jättebra. Nu har vi börjat lägga han i Tullan och sover där hela natten och hela morgonen. Det känns bra att vi vant han med det nu..


BabyRocker

Idag ska vi in till stan och träffa min mor. Vi ska luncha och ja hon vill nog gosa en del med Edwin också.
Här kommer bilder på vad Edwin har på sig idag. Byxorna har han fått av mormor och kommer från hm.
Tröjan fick vi ta av Edwins tremänning.. Sen bjuder vi på ett litet leende ;)




4 generationer

Vi passade ju på att knäppa ett kort då vi var uppe hos min farmor. Här kommer bilden.
Min farmor, far, jag och lilla Edwin

2 månader

Det känns som det var igår jag låg och skrek av smärta men det är hela 2 månader sedan. Vid den här tiden var jag världens lyckligaste som fött en sån fin son till världen. Mycket har hänt och det lär hända ännu mer nu framöver :)


Lax med pressad potatis och citrussås

Igår gjorde jag lax. Kryddade med lite salt och citrusgillkrydda och in i ugnen ca 175grader ungefär 15-20 min tror jag. Såsen är super enkel.
1 matlagningsgrädde, 1 cremefraich(ca 2 dl), 1 fiskbuljong och citrusgrillkrydda. Den har jag ingen mängd på utan jag smakar av.. Till det serverade jag pressad potatis..

 

Stor killen!

Idag var vi hos barnmorskan och han har vuxit på sig en del!. Nu väger han 4090gr. Jag har ju sett stor skillnad på han sedan vi började med mjölkersättning att han har blivit rundare lite här och där :) Men nu ha Edwin blivit så hård i magen att vi har börjat ge honom lite lemolac. En annan variant av semper som är bra för barn med dålig matsmältning. Så vi ska ge av den 1 gång per dag ungefär annars kan det bli ett riktigt bajskalas sa barnmorskan :)


Ang namnsmycket

Gå in på hennes blogg och skriv till henne där eller mejla henne för att beställa tagsen..

1:60
2:70
3:80
inkl frakt på alla..

http://hannafialotta.blogg.se/2011/march/tags.html#comment


Gubb bil

Samuel var och lånade hem en gubb bil så vi skulle få provköra. Den går riktigt bra men jag vet inte om jag tycker om biklmärket. Det är en Subaru... Till helgen ska vi få låna hem en Audi A6 det är mer i min smak :)
Jag tycker det börjar bli dax snart att skaffa en Kombi för det är ganska bökigt att trycka in barnvagn i 850 som vi har nu.. Men det finns för mycket att välja på..

Namnsmycke

Beställde 2 tags av Hanna i Fredags och Idag anlände dom. :) Endast 70kr för båda två. Är super nöjd.

Hannadesign.se

På ena sidan står det namnen sen på baksidan är det födelsedatum och datumet jag och samuel träffades



Underbar dag!

Vi tog som sagt en liten promenad till Edwin somnade. Sen traskade jag ner på isen och gjorde upp en
brasa och stekte strips och korv på murrikkan.. Sen begav jag mig in för att städa. Pust och stön 2 timmar senare hade jag städat klart..

Nedbäddad:

 

Korv och strips




Klarblå himmel


Vackert

Solen skiner och fåglarna kvittrar, 3 minus ute men det blir nog varmare under dagen..
Det blir en promenaden med Edwin sen och efter der tror jag att jag ska sätta mig nere på isen och sola lite :)
Det är så härligt då det är så här fina dagar och finare lär det bli!


Kladdkaka

Här kommer ett recept på en god och kladdig kladdkaka vi åt igår

Ingredienser
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt

Steg för steg


- Sätt ugnen på 175 grader

- Smält smöret i en kastrull

- Vispa ägg och socker tills det blir poröst

- Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.

- Häll ner smeten i en brödad form

- Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha

-Låt svalna och servera med grädde eller glass


Bilder från söndagen



Inget går upp mot mat ute och kaffe kokke på eld´n




Jag fick köra lite skoter :)


Jag försökte också få skidres men lyckades inte lika ba som min sambo här..


Edwin talar med mor

Ursäkta min fjantiga röst ;)

Färgkalas

Igår gjorde vi avtryck i färg för att sätta in i Edwins bok. Enklast hade nog varit att hålla till i badrummet.
Men jag tycker det blev rätt bra ändå :) Så nu har vi avtryck i gips ca 2 veckor gammal och i färg 8 veckor gammal..
 

Efter det insåg vi att det skulle varit lättast att hoppa i badet för att få bort färgen..
Och så här ligger han oftast i badet. En knytnäve under hakan..
Första gången han badade var det inte populärt alls! Men nu tror jag han gillar det rätt mycket :)


Tisdag

När jag såg att Madde hade fått en sån här var jag på väg att köpa en jag med för den är så himla fin. Men jag hade tur, När några kompisar till oss var här i söndags så fick Edwin en av dom! Den är ju så fin!



Männen i mit liv <3

Såhär hittade jag dom sovandes lite senare..

Cheesecake

Här kommer ett recept på en frozen cheesecake jag brukar göra..

Skål 1 : 3dl grädde, 1tsk vaniljsocker.  > Vispas

Skål 2 : 3äggulor, 2 dl socker. < vispas
Lös sedan upp 200gr philadelphiaost, Jag brukar vispa med elvispen så det inte ska bli så mycket klmupar..

Skål 3 : Vispa 3 äggvitor till hårt skumm.
Blanda ihop allt lätt.
Smula lite digestive i botten och ovan på.

Lägg i frysen några timmar..

picki_img_0888
Bild: google.se


Hedda.se

På hedda.se finns det mycket fina barnsaker



Likt?

Här är bilden på hur vår lille kille skulle se ut. Tycker ni det blev nå likt??

Måndag och en ny vecka...

Så här fort gick nog inte dagarna innan Edwin kom till världen. Nu rusar dagarna och veckorna förbi och vår lille kille är redan 8 veckor gammal.. Imorse då vi låg i sängen och jag hade han framför mig sittandes upp mot benen fick han syn på sina egna fötter. Han tokstirrade flera minuter. Så roligt att se att han börjar bli mer med och att han ler då man busar lite med han.


Design

Ja det här med att fixa designen är inte det lättaste. Skulle gärna vilja ha lite hjälp av en kunnig. Så har du tid och vill hjälpa mig blir jag väldigt glad :)

Tremännings träff

Jag + Lova
 

Madde + Edwin


Mamma + barn :)


Hell Yeah!


Lilla lillfingret


Hålla handen..


Pappa + Barn (Kusiner+ tremänningar)




Fina familjen Englund/Kihl

Efterrätt

Här kommer ett tips på en god efterrätt.



Riv valfri choklad. jag använde vanlig mjölkchoklad, blanda sedan i lite kaffe pulver. Jag gissar på att färskmaletkaffe är godast. Blanda ihop det och rulla sedan en kula glas i smulorna.
Strö gärna över lite extra :)

Ge eller inte ge?

Jag har alltid fått höra av barnmorskerna att man ska amma för det är det bästa för ditt barn, ersättning är inte alls lika bra! Ja visst kanske det är så men man känner ju sitt barn bäst. Om inte jag fått höra det kanske Edwin hade varit nöjd från första stund. Efter en massa tjurighet från min sida att jag inte skulle ge upp tog jag mitt förnuft ifånga och gav ersättning och vilken skillnad! Han blev hur nöjd som helst. Han hade ju inte ont i magen, han var ju hungrig. Jag ammar nu innan varje måltid så han ska få min närhet och lite mjölk av mig sen ger jag resten mjölkersättning.
Du ska inte lyssna på andra utan du ska känna själv vad som är bäst för ditt barn. Det viktigaste är att dom får din närhet sen hur dom bli mätt spelar ingen roll!


Onsdag

Ja denna vecka verkar rusa förbi som alla andra veckor. Idag blir det ett besök hos Bm för Vägning.
Jag hoppas han har gått upp några gram sen sist.. Igår kom även den första totala nedskitningen. Vi väntade främmande och Samuel skulle byta på han medan jag höll på fixa semlorna i köket då jag hör en massa svordomar. Ja allt blev skitigt ink Samuel ;) Så det blev ett bad! Sköt att se att han verkar få i sig mycket mat för nu är det mycket med bajs än vad det tidigare har varit..


Fullt upp

Ja nu när Edwin sover ute i vagnen passar jag på att göra allt jag inte hinner annars, så som Städa, Äta, blogga och skriva listan på Ikea. Vi åker ju nämligen ner till S-vall på Lördag och hälsar på Edwins tremänning Lova med fam. Kommer bli så roligt! :) Efter det ska vi kanske hinna med ett besök hos Edwins andra tremänning som nyss fått en liten knodd också.
Igår var en jobbig dag. Edwin bara grina och grina och bara åt och åt men var ändå inte nöjd. Han ha varit väldigt missnöjd nu några dagar. Så jag testade att ge lite mjölkersättning och ja efter det hade han matkoma så han somnade nästan på engång :) Det tog verkligen emot att ge han det eftersom jag känner att mjölken kanske inte räcker till till han men så skönt att se han mätt och nöjd. Imorgon ska vi till Bm för vägning så då får jag höra vad hon tycker jag ska göra.  Jag hade ju matat han precis innan han fick ersättningen men han fick ändå i sig 180 ml! så inte kan mjölken räcka till e.. :/ och i natt sova han som en stock fram till halv 6 :)



Mitt favvo plagg just nu är denna jeansklänning som jag fick av min snälla mor!



Är det inte härligt att få ett litet leende på morgonkvisten :)

Favvopyjamasen från Ellos.se     Born to be an angel

Bilder från igår










Sommar

Det är väl inte bara jag som längtar till sommaren nu!? Nu när solen börjar titta fram och det börjar bli plusgrader ute längtar man lite extra för man vet att sommaren snart är här! Det här kommer bli en extra bra sommar eftersom jag är mamma ledig och kommer kunna njuta med min lille grabb :)
Bara kunna kuta ut i shorts och bara ha 30 meter ner till vattnet det är ju bara för bra :)



Jag tror vi blåser bort.

Ja nu stormar det för fullt ute så det blir ännu en inne dag för oss här. Om Edwin nu fortsätter sova så ska jag försöka hinna städa undan lite.



Var och köpte denna babysitter till han också. 799:- på babyproffsen den har vibrator och en speldosa som går att flytta över till babyskyddet.