vecka 26

Dåligt med uppdatering men jag har haft annat för mig i helgen :) Idag fick vi hämta nyckeln så vi har varit till huset en sväng och funderat ut hur vi vill ha det. ..
Nu har jag gått 26 veckor och mår inte riktigt bra. Nu börjar min revben göra så fruktansvärt ont också :/



Förmodligen passar inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen.

Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.


Bra mat vs dålig mat

Jag fastnade fram för efter tio på tv4 då det var om en danskfamilj.
Äldste sonen hade autism mamman var depressiv och lite övervikt fanns väl med i bilden.
En dag bestämde sig mamman för att byta kost helt. Utesluta gluten, mjölk och socker och började motionera mer. Till deras glädje upptäckte dom att inte bara äldste barnens autism försvann utan hela familjen blev frisk..
Häftigt vad en ändring på matvanorna kan göra för skillnad..
Nu kanske det inte fungerar för alla familjer men för dom flesta tror jag.
Mauritsons Foto:TV4

Fredag!

Ja veckorna rusar iväg. Tycker det nyss var måndag men nu är det helg i  igen. Egentligen var det tänkt att jag skulle jobba lördag men så blev det inte. Jag hoppas vi kommer hinna med en tur till mamma och pappa och gå igenom barnsakerna från då jag var liten och kolla vad som finns. Det känns som det är mycket mycket kvar som behöver införskaffas..

Sitter nu  och väntar på några gubbar som ska komma hit och filma vårt avlopp i köket eftersom vår granne nedanför börjar få en vattenskada nere i köket. Varför måste det hända nu precis innan vi ska börja flytta..

Dinglisen

Här kommer en bild på dinglisen jag köpte igår som kommer hänga fast på barnvagnen. Jag går och leker med den hela tiden nu. Drar man i den så burrar den och så är det en liten plinga i den :)
Köpt på barnenshus.


Seg

God morgon allesammans! Idag är det jobb som gäller men jag börjar inte förren kl 3 så det blir lite slapp innan.. Ska göra en go frukost nu när vi äntligen har en massa gott hemma.. Längtan med skinkost, riskaka med keso och nyponsoppa :)

Kallt är det ute också -3.


Mys i Soffan

Det har varit fullt upp idag så jag är helt knäckt. Efter jobbet blev det lunch på max med Sus, en sväng på barnenshus och köpte näsfrida, nappflaska och en dinglis. Billigt blev det också eftersom jag hade presentkort. Sen åkte vi till Strömsknallen där köpte jag ett par vinterskor (Supermysiga och varma) och ett par gästtofflor till huset.
Sen åkte jag och Sam på harjus och kollade på tapeter i 1.5 tim! Men ändå hittade vi ingen riktig Wow tapet men några som tål att tänkas på.. Sen blev det storhandling och nu är jag helt slut på i kroppen! Håller på göra varm nyponsoppa med mandelbiskvier vi ska mummsa med framför tvn..


God morgon.

Ska strax åka iväg och jobba några timmar innan det blir hem och slöa. Ryggen är fortfarande inte riktigt med mig. Måste se till att hinna med telefon tiden idag och ringa sjukgymnasten så jag får komma dit någon gång.
Ha en bra dag allihopa!

Här kommer bilder på fastersälsklingpojkar :)


Pics

Här kommer någon bild på magen.. plus en fin bild som Samuel (min sambo) har ritat :)


Jag ligger lite i lä mot Sus. Men hon ska ju ha om mindre än 3 veckor också :)





Lax i ugn

Jag hade inte så mycket roligt hemma att göra något av men ja tog det ja hittade..

En halv lax. samuel tyck det lät snålt men det var ju av en hel lax så..

La grovsalt under fisken och saltade lite på, pepprade och strödde lite dill över.
In i ugn ca 30 min i 200 grader.
Till blev det en kall sås på cremefraiche, dill, citronpeppar och salt och kokkepärern





Samuel fick lägga upp fint så jag kunde ta en bild på allt :)

Måndag 25 okt

Nu är det väl bara en vecka kvar till vi får tillgång till huset. samtidigt som jag längtar känns det jobbigt också nu när jag har så här ont. Jag kommer ju vilja städa ur den här lägenheten själv och vill ju vara med och flytta men men.
Idag är jag helt orkeslös. Ryggen värker vad jag än gör :(  Men jag vill ju stöka undan här så det ser någorlunda snyggt ut.. Får se hur mycket jag orkar göra.. Det är jobbigt när man vill så mycket men kroppen säger ifrån :(
Lillen i magen han kickar på som vanligt, sparkarna blir bara hårdare och hårdare :)

Idag blir det då en halv lax till middag med pressad pot och kall sås. :) mumms...
Får se om det kommer upp någon bra bild sedan..

Och ja Mia det kommer fler bilder på magen snart också :)

Vecka 25

25 veckor gjorda endast 15 kvar. Just nu mår jag riktigt kasst. Vill inte fara på jobbet men helgerna vet jag är svår att få ut vikarier så jag gör ett försök. Kan inte ligga, sitta eller stå utan att det värker i ryggen :(

 

Nu växer magen och blir tyngre. Allt eftersom kan du få ont i ryggen, kramp i benen och känna ett tryck ned mot bäckenbotten. Kramper är vanligt och kommer att vara det även längre fram. Undvik att knipa med tårna. Barnet kan trycka på blåsan vilket medför att du måste gå på toaletten ofta. Det kan hända att du lättare blir andfådd nu. Tänk på din hållning och vila mycket.

Ditt barn är nu ca 22cm långt mellan huvud och stjärt och väger runt 800g. Det kan ta tag om sina fötter och knyta nävarna. I lungorna bildas allt fler blodkärl och näsborrarna börjar öppnas. Barnets benkärnor blir hårdare. Barnets livlina - navelsträngen är tjock och elastisk med innehåll av två artärer och en ven. Dessa blodkärl ligger inbäddade i en tjock geléartad massa som hindrar dem från att trassla ihop sig. Detta är ett sätt att säkra blodflödet mellan moderkakan och barnet och dess livgivande funktion.

De permanenta tänderna bildas långt in i tandköttet men kommer inte att bryta fram förrän barnet börjar tappa sina mjölktänder i sexårsåldern.


Barnvagn

Idag fick vi vår barnvagn av snälla mor och far. Det blev en Brio och vi är väldigt nöjda! Vill bara använda den nu!
Den är en duo combi så det föjde även med en sitt del i svart. Liggdelen är i grå.

Med regnskyddet på..




Friday!

Ja veckorna går fort och det är nu helg igen!. Ska iväg och jobba några timmar nu sen ska jag hämta upp Sus för vi ska hit och kolla på idol. Det blir även julmust, tjockkakemacka med skinka och senap. :)


Uppe med tuppen

Har sovit så dåligt inatt och var vaken då Samuel klev upp så jag har precis ätit frukost med han. Och nu ska han ha skjuts på jobbet också. brr, vill inte gå ut vi har -8 grader nu. En sådan dag ska man vara inne och krypa in under en filt.

Chorizopytt

Idag åt vi en god och enkelmaträtt i form av chorizopytt..
Skiva ett paket chorizo, ca 7 färska champinjoner som du delar i ca 4 eller 6 bitar, en lök och häll över grillolja.
Låt stå ca 30 min innan du steker upp det. Till det serverar jag strips.

Vi föräldrar

Fick ett samtal för en lite stund sedan av vi föräldrar där dom kom med ett bra erbjudande 7 nr + en bok om barn 0-6år för endast 199:- jag frågade flera gånger om det var endast 199:- så jag hoppas han inte lurade mig nu. Det enda som är e att jag måste komma ihåg att säga upp det fter 7 nr annars fortsätter det bara komma..

Mätt och belåten är jag också. Jag lyxade till det med en pizza åt mig å lillen eftersom allt gick så bra idag hos Bm :)

Bm besök

Alla prover hos barnmorskan såg bra ut och lilla hjärtat slog för fullt. Det är ju så mysigt att ligga där och höra hur det slår. Sf måttet var 23-24. Jag hade en sån bra barnmorska idag det var synd att hon bara var en sån där resande barnmorska annars hade jag velat haft hon nästa gång men istället får jag träffa en ny eftersom min bm tydligen skulle vara sjukskriven ännu längre.. Jag ska nu ta kontakt med min VC och få komma till en sjukgymnast som ska ge mig lite övningar och skulle det inte bli bättre blir det i värstafall sjukskrivning men jag hoppas det inte ska gå så långt.

Nu ska jag snart iväg och luncha med min far.

Spännande...

Ikväll kl 18.00 sitter jag bänkad framför tvn. För då ska min käre vän/Storasyster vara med i Gokväll på svt 1 och få en ny makeover så det får ni inte missa! :)

Barnmorskan

Idag blir det en träff med barnmorskan. Har inte träffat en sen i början av Juli men idag får jag en annan eftersom min Bm är sjuk. Vet inte riktigt vad det är som ska kollas upp men det blir väl en massa prat mest..
Idag strålar solen ute men det är kallt -4. Brrr.. Så det gäller att klä sig ordentligt om man ska gå ut nå..

Slut pa!

Oj oj vad jag är slut på nu... Har varit en hektisk dag med simning, stan, handling och nu besök hos Samuels kusinbarn så han fick köpa en ny skoter matta till skotern :) Nu blir det slapp framför tvn med en tjockkaka med koktskinka och senap+ lite djungelvrål !! Åhh är det bara jag som längtar till jul. På fredag kommer jag även få smaka första julmusten för iår..

Just keep swimming...

NU blir det äntligen av. Jag och S har surrat länge om att fara och simma men det har aldrig blivit av men idag blir det! Ska bli så skönt, fast jag gruvar mig lite för den kalla bassängen. Det blir nog en lätt start nu. på internet stod det att dom som inte simmat tidigare skulle simma runt 5-10 min men det tycker jag lät lite väl lite men vi ser väl hur mycket jag och magen klarar av :)


Godkväll

Go Afton kära läsare. Har precis kommit hem så nu är jag nyfrisserad. Eller ja det vart bara topparna men det är ju så otroligt skönt att få fräscha till det lite. Köpte även hem 2 stylingprodukter som jag ska prova :)
Ne nu blir det sängen om jag ska orka upp och simma imorgon. God natt!


Hög vilopuls

Tycker jag har haft lite hög puls och nu när jag räknade hade jag 102 slag på en minut. Är det mycket eller?
Jag måste höra med barnmorskan vad hon säger..

Bil till Salu

Ja det gick inte så bra för mig att åka och handla eftersom min lilla bil inte ville starta. Blir så less. Trodde den mådde bra nu eftersom jag kunde köra hem den igår men icket. Så nu undrar jag om någon vill köpa min bil fast den inte startar? ;)

Ska se om jag hittar någon lunch. Är svinigt hungrig så det är bara att gräva fram något i frysen..

Ändrade planer

Blev inte så jag for till Bella och hjälpte henne. Och inte blev det någon simmning heller.. Så nu borde jag ju egentligen åka iväg och storhandla men jag gruvar mig för att bära upp allt. Det brukar ju inte vara lätta kassar man kommer hem med, sen är jag ju så dum att jag hellre går en gång för lite än för mycket..

Jag vill bara att det ska bli november nu så vi får börja fixa i huset och snart flytta in. då slipper vi dessa trappor! Vi bor nämligen längst upp på 3 vån så trapporna är ganska jobbiga..

Tisdag

Åhh idag ska jag få klippa mig. Tro det bara blir topparna som ryker men det brukar vara så skönt att fräscha till.
Ska väl mest troligt åka till Isabell och hjälpa henne med några uppgifter. Sen blir det storhandling

Panncakes

Det blev ingen kyckling idag får ta det imorgon istället för jag gjorde pannkakor.
Kanske inte dom vackraste pannkakorna men goda vart dom.
Orkade inte steka alla pannkakor så hälften av smeten fick bli en tjockpannkaka..

Mammakläder

Hm.com har inte ett stort utbud av mammakläder vilket är väldigt tråkigt. Och här i Örnsköldsvik finns det absolut inga mammakläder alls...



Ellos.se har inte så jätte mycket kläder att välja på heller...


Nelly.se hade där emot mycket och roliga kläder att välja på.
Jag blev sugen på att klicka hem en hel del..

Mama-licious - Tippi Woven TunicMama-licious - Baby Love TeeMama-licious - Lava Woven Top

Didriksons - Sophie wns ParkaMama-licious - Malene Slim JeansMama-licious - Freya Slim Jeans

Blogghjälp

För er andra som har haft samma besvär som mig att förstå vad allting betyder i stilmallen kommer här en liten förklaring:

body {
margin: 0px;
padding:0px;
background: #FFFFFF url(http://static.blogg.se/shared/img/css/fashion_bg.jpg);
}

↑ Betydelse: // Body = Kroppen på designen. Om du vill byta bakgrund kan du göra det vid ”background”. Om du vill ha en bild som bakgrund byter du ut länkadressen ”http://…..”  //

 

a {

color: #999999;
}

a:hover {
color: #80FF9F;
}

↑ Betydelse: // a & a:hover behandlar alla ”överblivna” länkar. T ex, länkarna i sidomenyn har egna koder (nav a + nav a:hover) och då är det dem som används. De som inte har egna koder kommer a & a:hover sköta om. De länkar som publiceras i inlägg har inga egna koder i denna stilmall och därför tar a & a:hover hand om dem. Om man skulle lägga in koder för länkarna i inläggen skulle de heta ”#entrybody a & #entrybody a:hover”.

a = hur länken ser ut hela tiden
a:hover = hur länken ser ut när man har musen över den //

 

 

#wrapper {
clear:none;
margin: 30px auto;
padding: 20px;
width: 830px;
background-color: #FFFFFF;
}

↑ Betydelse: // Wrapper = ramen runt hela designen. Det är som en ram runt en tavla. I ramen ska få plats med allt innehåll. Det betyder att inlägg + sidomeny inte får vara bredare än bredden på wrapper. Då kommer sidomenyn hoppa ner under inläggen. //

 

 

#wrapper:after {
content: ”.”;
display: block;
height: 0;
clear: both;
visibility: hidden;
}

↑ Betydelse: // Detta är alltså efter wrapper – wrapper:after //

 

 

p {
padding: 0px 0px 0px 0px;
margin: 0px 0px 0px 0px;
}

 

 

#header {
background: #FFFFFF url(http://static.blogg.se/shared/img/css/fashion_top.jpg) no-repeat right center;
padding-left: 30px;
padding-bottom:15px;
padding-top:30px;
margin: 0px 0px 20px;
width: 800px;
height: 55px;
}

↑ Betydelse: // Header är det som är längst upp i en design, header – head – huvud. Man får tänka allting på engelska och översätta så blir det lättare i många sammanhang. Jag tänkte även sticka in med att jag aldrig brukar använda padding/margin i #header utan jag brukar forma diverse mellanrum i headerbilden istället (som man t ex gör i photoshop). //

 

 

#side {
float: left;
width: 180px;
margin: 0px;
padding: 24px 18px 0px 12px;
left:-30px;
border-right-width: 3px;
border-right-style: solid;
border-right-color: #CCCCCC;
}

↑ Betydelse: // side = sidomeny. Inge svårare än så. I stilmallen ”fashion” som jag visar har de lagt in left:-30px; och det är onödigt. Det kan du ta bort (kursivt). En annan sak som är värd att nämnas är att i denna stilmall ligger sidomenyn till vänster och för att ändra den till höger sida får du skriva in ”right” vid ”float” (byta ut left till right) samt byta ”float” vid content från ”right” till ”left”. Då kommer sidomenyn ligga på höger sida och inläggena på vänster sida. //

 

 

#content {
overflow: hidden;
width: 538px; <-- Det räcker med en width.
position:relative;
left:0px;
padding: 20px 0px;
voice-family:”\”}\”";
voice-family:inherit;
width:538px;
float: right;
margin: 0px 10px 0px 0px;
}html>body #content { width: 538px }

↑ Betydelse: // content = är som en slags ram runt alla inlägg. Stilmallen ”fashion” har några onödiga koder inlagda här (tom dubbletter) så jag rekommenderar att ta bort det som är kursivt ovan. //

 

 

#header a {
color: #000;
text-decoration: none;
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 24px;
font-weight: normal;
}

↑ Betydelse: // Detta är koder för länkar i headern. Här ser man att det inte finns någon a:hover-kod och då kommer inte länken ändras när man håller musen över den. Man kan självklart lägga in det om man vill ha någon annan färg eller utseende när man håller musen över länken. Då lägger man in #header a:hover { alla grejer här, så som color:; etc } //

 

 

h1 {
font-family: arial, verdana, sans-serif;
font-size: 14px;
font-weight: bold;
color: #000;
text-transform:uppercase;
margin: 0px;
padding: 0px;
height: 30px;
}

↑ Betydelse: // h1 = Bloggtitel. Du ändrar vad som ska stå under inställningar > blogg. //

 

 

h2 {
font-family: arial, verdana, sans-serif;
font-size: 11px;
font-weight: normal;
color: #000000;
margin: 0px;
padding: 0px;
width: 170px;
}

↑ Betydelse: // h2 = Bloggbeskrivning. Du ändrar vad som ska stå under inställningar > blogg. //

 

 

/** Entry headers **/
h3 {
background: #FFFFFF;
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 14px;
font-weight: bold;
padding:10px 10px 10px 0px;
color: #ED6EA3;
margin: 0px 0px 10px;
text-transform: uppercase;
}

↑ Betydelse: // h3 = Rubrik i inlägg. text-transform: uppercase; betyder att det ska vara versaler. Om man inte vill ha det kan man byta ut ”uppercase” till ”none”. //

 

 

.navheader {
font-family: Arial, Helvetica, Sans-serif;
font-size: 14px;
font-weight: bold;
color: #666666;
padding:5px 5px 0px;
margin-bottom:0px;
background-color:#FFFFFF;
text-transform: uppercase;
}

↑ Betydelse: // navheader = rubriker i sidomenyn. //

 

 

.nav {
font-family: verdana, Arial, Helvetica, Sans-serif;
font-size: 11px;
font-weight: bold;
color: #000000;
margin: 0px;
}

↑ Betydelse: // nav = all övrig text i sidomenyn. //

 

 

.nav ul {
margin: 0px 0px 12px;
padding: 5px 10px 10px;
font-weight: normal;
background-color: #FFFFFF;
}

↑ Betydelse: // nav ul = hur texten ska vara placerad i sidomenyn (mellanrum). //

 

 

.nav li {
list-style: none;
padding: 0px 0px 6px 0px;
font-weight: normal;
}

↑ Betydelse: // nav li = hur texten ska vara placerad i sidomenyn (mellanrum). //

 

 

.nav a { color: #000000; }
.nav a:hover { color: #ED6EA3; }

↑ Betydelse: // nav a & nav a:hover = länkarna i sidomenyn. //

 

 

/** Post’s body text **/
.entrybody {
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 12px;
font-weight: normal;
color: #000000;
line-height: 150%;
margin: 0px 0px 10px;
background-color: #FFFFFF;
padding: 10px;
}

↑ Betydelse: // entrybody = all text i dina inlägg dvs under rubriken och över ”datum & tid, kommentarer, kategori” etc. //

 

 

/** ‘Posted by’ txt **/
.entrymeta {
font-family: verdana, arial, sans-serif;
font-size: 10px;
font-weight: normal;
color: #666;
text-align:right;
}

↑ Betydelse: // entrymeta = texten under inläggen dvs datum & tid, kommentarer, kategori etc. //

 

 

.entrymeta a { color: #E04201; }
.entrymeta a:hover { color: #80FF9F; }

↑ Betydelse: // entrymeta a & entrymeta a:hover = länkarna under alla inlägg, dvs kommentar-länken, kategori-länken etc. //

 

 

.commentheader {
font-family: arial, helvetica, sans-serif;
font-size: 11px;
font-weight: bold;
background-color:#809FFF;
padding:5px;
color: #FFFFFF;
}

↑ Betydelse: // commentheader = rubriken på en kommentar (Postat av: Namn). //

 

 

.commenttext {
font-family: verdana, arial, sans-serif;
font-size: 11px;
font-weight: normal;
color: #000;
line-height: 130%;
}

↑ Betydelse: // commenttext = kommentaren någon har postat hos dig. //

 

 

.commentmeta {
font-family: verdana, arial, sans-serif;
font-size: 10px;
font-weight: normal;
color: #999999;
margin: 10px 0px 20px 0px
}

↑ Betydelse: // commentmeta = datum & tidpunkt samt möjligtvis en URL till personen som har postat kommentaren. //

 

 

.commentmeta a { color: #809FFF; }
.commentmeta a:hover { color: #80FF9F; }

↑ Betydelse: // commentmeta a & commentmeta a:hover = utseende på länken till personen som har postat kommentaren. //

 

 

.commentform {
font-family: verdana, arial, sans-serif;
font-size: 11px;
font-weight: normal;
color: #333333;
margin: 0px 0px 20px 0px
}

↑ Betydelse: // commentform = där man skriver kommentaren. //

 

 

.separator {
border-top: 2px solid #CCCCCC;
border-bottom: 0px solid #CCCCCC;
margin: 14px 0px 14px 0px
}

↑ Betydelse: // separator = är just en separator. Brukar ligga under varje inlägg som ett streck. Det är inte superpopulärt så många väljer att ta bort den. Leta upp separator i alla kodmallar och radera det om du inte vill ha den (<hr />)

 

 

.default {
font-family: Arial, Helvetica, Sans-serif;
font-size: 11px;
color: #333;
font-weight: bold;
padding: 0px 0px 10px 0px;
text-transform: uppercase;
}

↑ Betydelse: // Detta syns när man klicka på ett enskilt inlägg (när man ska kommentera). default sköter texterna ”kommentarer” (som ligger ovanför kommentarerna) & ”trackback” (som ligger nedanför ”skicka kommentar-knappen”.

 

 

.subside {
font-family: ”Trebuchet MS” Verdana, Arial, Helvetica, Sans-serif;
font-size: 11px;
font-weight: normal;
padding: 0px 0px 0px 0px;
}

↑ Betydelse: // subside = RSS-ikonen. //

 

 

.xmlButton {
border:1px solid;
border-color:#FC9 #630 #330 #F96;
padding:0 3px;
font:bold 10px Verdana, Arial, Helvetica, Sans-serif;
color:#FFF;
background:#F60;
text-decoration:none;
margin:0;
}

 

 

.image {
border: 2px solid #CCCCCC;
background-color:#FFFFFF;
padding:2px;
margin: 0px 6px 6px 0px;
}

↑ Betydelse: // image = alla bilder i din blogg. Jag tycker inte om att ha färdiga inställningar på bilder då jag vill välja själv om jag ska ha ram (border) eller annat. Om jag skulle redigera denna stilmall skulle jag ändra så att det såg ut så här:

.image {
border: 0px solid #CCCCCC;
background:;
padding:0px;
margin: 0px;
}

//

 

 

.thumbnail {
border: 2px solid #CCCCCC;
background-color:#FFFFFF;
padding:2px;
margin: 0px 6px 6px 0px;
}

↑ Betydelse: // thumbnail = de klickbara miniatyrbilderna. Här skulle jag också ta bort allt så att det ser ut så här:

.thumbnail {
border: 0px solid #CCCCCC;
background:;
padding:0px;
margin: 0px;
}

//

 

 

.video{
padding: 0px 0px 0px 0px;
}

 

 

.fieldName{
font-family: verdana, arial, sans-serif;
font-size: 11px;
margin: 0px 0px 12px 0px
}

 

 

select{
font-family: verdana, arial, sans-serif;
font-size: 11px;
}

 

 

#calendar {
color: #333333;
font-family: ‘Trebuchet MS’, Verdana, sans-serif;
padding: 0px;
text-align: left;
background-color: #FFFFFF;
margin: 12px 0px 12px 0px;
padding: 10px;
}

#calendar table {
padding: 1px;
/*border-collapse: collapse;*/
border: 0px;
}

#calendar table caption {
color: #666666;
font-family : Arial, Helvetica, Sans-serif;
font-size : 0.7em;
border-bottom: 1px solid #999999;
text-align: left;
font-weight: bold;
text-transform: uppercase;
padding: 3px;
letter-spacing: .3em;
}

#calendar table th {
text-align: center;
font-weight: bold;
font-size: xx-small;
}

#calendar table tr td {
border: 1px solid #666666;
text-align: center;
font-size: xx-small;
}

#calendar table tr ul {
color: #666666;
list-style: dot;
margin: 0px 0px 0px 20px;
padding: 4 0 5 0;
font-family : Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size : 0.7em;
}

#calendar table tr td.cssDayMouseOver {
border: 1px dotted red;
cursor: hand;
}

#calendar table tr td.cssDayMouseOut {
border: 1px solid #666666;
}

#calendar table tr td.cssEntryBox {
border: 1px solid gray;
padding: 6px;
text-align: left;
background: #FFFFFF;
font-family : Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size : 0.8em;
color: #666666;
}

#calendar table tr td ul li {
color: #666666;
}

#calendar table tr td div.cssDayEntryHeader {
font-family : Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size : 0.8em;
text-align: left;
font-weight: bold;
padding: 4;
}

#calendar table tr td div.cssDayAvailable {
text-decoration: underline;
text-weight: bold;
}

↑ Betydelse: // Förut var en kalender standard på en blogg/webblogg.se-blogg men det finns inte längre så du kan ta bort allting som heter #calendar //

 

 

form {
padding: 10px;
background-color: #FFFFFF;
margin: 0px 0px 10px;
}

↑ Betydelse: // Denna kompenserar både commentform samt alla andra ”form”-koder t ex sökformuläret på bloggen. //

 

 

#profile {
font-family: Verdana, Helvetica, Sans-serif;
font-size: 11px;
font-weight: normal;
margin: 0px 0px 0px 0px;
padding-left: 16px;
}

↑ Betydelse: // profile = standardprofilen som sitter i sidomenyn på förstasidan. //

 

 

#profile h4{
font-family: Arial, Helvetica, Sans-serif;
font-size: 14px;
font-weight: bold;
color: #666666;
text-transform: uppercase;
padding: 0px 0px 0px 0px;
margin: 0px 0px 6px 0px;
}

↑ Betydelse: // profile h4 = rubriken (Om) på standardprofilen som sitter i sidomenyn på förstasidan. //


Vad blir det för mat?

Jo idag blev det couscous sallad med soltorkade tomat, fetaost och oliver. Egentligen ska det vara rödlök i också men hade bara en söndermöglad.. Hade även tänkt ha denna sallad som tillbehör i tället för ris till kycklingen.

Hjälp mig..

Har försökt hela morgonen nu men jag tror jag ger upp nu. Jag skulle vilja ha flika under headern typ som snabblänkar till vissa sidor på min blogg. Är det någon som kan hjälpa mig med det?

Monday monday

Har varit vaken en stund men är fortfarande lika trött och har även ont i ryggen i dag :(
Ska snart ringa susanne och höra om vi ska iväg och simma en stund. Tro det kan vara en bra träning för min kropp. Annars blir det bara lugnt och inte många knop gjorda här.

Magbilder vecka 24




Bad hairday! Måste verkligen klippa mig snart :P

Kina mat. Sitter nere på chinatower och ...

img122 (MMS)

Kina mat. Sitter nere på chinatower och har avnjutit en god maträtt eller fler eftersom vi tog 4 små rätter. Det känns som magen ska sprängas! Friterad kyckling och fläskfile. Kyckling i currysås. Biff med bambuskott.. lovley


Jag blir galen!

Har suttit för länge! Har försökt få till en bra sida men det jäklas bara. Så just nu får det vara så här till jag orkar ta tag i det igen..

Åhh vad jag blir glad!

Det är så roligt att se att det blir fler och fler som är inne och läser just här på min blogg. :)
Följ mig gärna på blogglovin!bloglovin

Skriv gärna om det är något ni undrar över eller vill att jag ska skriva mer om :)

Vecka 24

Igår gick hade jag gått 24 veckor. Man börjar bli mer och mer stressad. Kommer man verkligen vara redo då lilla bebisen kommer ut? Och tänk om den kommer för tidigt? Nu är det iallafall bara 2 veckor kvar till vi får tillträde till huset och då blir det lite fix och trix innan vi flyttar in...
Bild på min mage kanske kommer då min kära sambo kommit hem från Ishockeyn. Med andra ord han är iväg med sin nya kärlek i form av en hockeyklubba.....

'

I vecka 24 är medelkroppslängden 32 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 700 gr. Huvudets omkrets är 22,5 cm.

Försäkrade

Var in och tecknade en försäkring på oss nu. Den skulle gälla för bebis, mamma och pappa.
Känns så skönt att äntligen tagit tummen ur! Har skjutit upp det så länge..
Igår blev det film mys för oss gissar på att det blir samma ikväll.. Man kan aldrig få för mycket mys! :)

Kratta kratta hela dagen lång..

Vi är just nu nere på fika paus men ska bege oss upp till bror och tess igen och ta bort de sista lövhögarna.
Underbar dag att vara ute på.! Sen ska vi gosa med Spike och Gizmo så klart!


Tjockkakebak








Faster igen...

Nu har min bror och Tess skaffat ännu en liten vovve och ikväll får jag träffa sötnosen :)
Har ju vart i Bredbyn och baka tjockkakern så otroligt gött. Kanske kommer upp nån bild sen då T lagt upp på FB.


ENT DOM SÖT????

fredag!

oj va veckan gatt fort. sitter nu pa jobbet och stadar da ja inte sitter och tar igen mig. slutar vid 11 och da aker ja till bredbyn och se da dom baka tjock kakern och lar nog ata nagra stycken. vad ska ni gora idag.

Lesss

Jag har suttit och mailat till alla landsting här runt om kring och ingen verkar ha 3d/4d ultrljud man kan få göra. alla rekommenderar Sthlm. Fick även ett svar som det stod så här (För att, om möjligt, ska kunna besvara din fråga eller vidarebefordra den till rätt mottagare måste jag veta vad 3d/4d ultrljud är. )
Men vi får väl vänta till lillen ploppar ut istället :)

Snart kommer mamma och pappa hit. Pappa skulle köpa med sig lunch åt oss :)

Ja ser det snöar!

När jag vaknade i morse och kollade genom persienn såg jag att det var vitt på bilen! Men det är inte så kallt att det ligger kvar nå länge men ändå det snöar! Så mysigt. Jag hoppas alla har bytt till vinterdäck nu!


Tisdag

Har varit så slö hela dagen. Inte gjort någonting vettigt alls! Men sånna dagar måste man väl få ha?
Så fort Samuel kommer hem ska vi åka och storhandla så vi får nån mat. Kylskåpet är verkligen tomt! Så när vi kommer hem ska jag göra en god paj med sallad till :)
Ikväll åker vi till Samuelsfar och byter däck på hans bil så jag hoppas lillkillen är lite livad ikväll så även han får känna på lite sparkar :)

Imorgon blir det jobbar för min del även tors och fre :) Det känns så bra att få lite dagar att jobba nu och jag hoppas att jag håller mig så här "pigg" hela veckan..

vecka 23

I lördags var det 23 veckor som gällde. här kommer nån bild också. :




I vecka 23 är kroppslängden omkring 22 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 600 g

Måndag

Åhh nej det är måndag igen! Men det går ju så fort så vips så är det helg igen. Måste bara berätta att helgen var helt underbar! Direkt då vi kom upp svidade vi om till badkläder och satt oss i en bubbelpool och bara njöt! Grabbarna drack öl medan jag fick nöjja mig med en trocca :) Sen var det dags att piffa till sig och bege sig ner till resturangen och börja kika på wallmans. Maten var underbar och underhållningen var as bra. Tyvärr fick jag så fruktansvärt ont magen efter det var klart så det vart sägen för mig efter det annars hade jag följt med grabbarna ner och dansat lite..










Lycksele

Ja nu åker vi snart iväg så det blir ingen mer uppdatering ikväll om ja inte får för mig att göra det på telefonen. Ha en underbar helg allihopa och njut!

jädra blogg.se

Är det bara jag som inte kan se någon statistik på hur många som varit inne på min blogg? Det är varit så länge för mig. Sen är det massa annats som krånglar..
Hittade en klänning på stan jag ska ha imorgon med min kavaj och sexiga skorna:) Ska bli så skönt att komma iväg. Men det jag ser mest framemot är nog hotellfrukosten!!!

Lillen kickar i magen

Här kommer en liten filmsnutt från igår kväll då det var fart på lillen.
Lite dålig kvalite men ni kanske ser ändå hur det rör sig :)


Fredag

Åhh äntligen fredag! Tog en liten sovmorgon eftersom jag sovit så kasst även inatt.. Sen är det ju någon som sparkat hejdlöst i mig också men det är bara mysigt. Idag blir det en sväng på stan med min kära mor då hon slutat jobbet. Har en liten lista på smågrejor jag måste köpa sen blir det ju bara roligt att få vara med mamma också :)
 Ikväll är vi bortbjuden till Sus och Christian på middag. Så skönt att slippa laga mat själv :)
Sen blir det säkert idol där också. Ja så ser min dag ut. Hur ser er dag ut?

Varför??

VArför ska man alltid bli sygen på det man nte har hemma.! Fetaost och kalamataoliver skulle jag inte tacka nej till nu! eller soltorkadetomater. hmm ja det är mycket jag blev sugen på nu! Söt funkar inte så jag får väl se vad jag kan hitta i min kyl som ekar tomt!.
Här kommer en bild på hur min mage ser ut just nu :


Och en liten bild på ugnspannkakan vi åt idag! :P

Snickerskaka

Mumms mumms mummsss!!!




Det här behövs till ca 30 bitar:


Botten:

150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
4½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk

Kolasås:

1½ dl farinsocker
1½ dl ljus sirap
1½ dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
150 g smör
Ca 3-4 dl grovhackade salta jordnötter

Chokladglasyr:

150 g smör
4 msk starkt kaffe
2 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
6-7 dl florsocker

Gör så här:

1.Börja med sockerkaksbottnen: Sätt ugnen på 175º.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en liten bakplåtspanna ca 25×35 cm.


2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten tillsammans med mjölken och det avsvalnade smöret. Häll smeten i långpannan och grädda i ugnen ca 25 min.
Låt kakan svalna på bakgaller.


4.Kolasås: Vispa samman farinsocker, sirap,och grädde i en kastrull och låt koka i ca 10 min.
Ta av kastrullen från värmen och vispa ner vaniljsocker och klicka i smöret.
Låt kolasåsen svalna något innan den breds på sockerkaksbottnen.
Strö över de grovhackade jordnötterna.


5. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser under omrörning och hetta upp glasyren, utan att koka, så att den blir blank.
Bred glasyren över kakan och ställ den svalt för att stelna.

Inför servering skär du kakan antingen i trekanter eller rutor.




Salta goda jordnötter.......



Den avsvalnade kolasåsen hälls över sockerkaksbottnen.....


Torsdag

Kan man bli nå mer trött? Igår efter jag slutat jobbet vid 22 åkte jag till S och T för Samuel var där och hjälpte dom med renoveringen. Ja kl 1.00! var vi hemma! Stackars Samuel måste vara trött idag på jobbet. Ska se till så han får sova tidigt ikväll! Idag blir det en lugn dag här hemma. Dammsuga bör göras och baka den sista kakan. Imorgon måste jag på stan och inhandla lite inför våran weekendtrip också!  :)

Bäckenuppluckring (foglossning)

Bäckenuppluckring kallas även foglossning eller symfyseolys.
Bäckenlederna mjukas upp hos alla kvinnor under graviditeten. Det är en normal process som utvidgar bäckenet.
En del kvinnor kan få smärtsamma besvär - andra känner inget alls.
Har du besvär eller känner obehag kan du fråga din barnmorska om råd.

Bilden visar var bäckenfogarna finns 
Bäckenfogar Illustratör: Svenska Grafikbyrån

Under graviditeten förbereder sig kroppen inför förlossningen
genom att producera mer av hormonet relaxin.
Hormonet gör att senor, ligament och bindväv mjukas upp.
Bland annat mjukas bäckenlederna upp och blir mer töjbara.
Det sker för att bäckenet ska kunna utvidgas.
Processen kallasbäckenuppluckring eller foglossning.

Alla gravida kvinnor får i viss mån bäckenuppluckring,
men alla får inte besvär av den.
Smärta som beror på bäckenuppluckring kan drabba vem som helst
under graviditeten – såväl vältränade som otränade personer.
Det gör heller ingen skillnad om du är gravid för första gången
eller har fött barn tidigare.

Om du har haft ett jobb med tunga lyft eller har haft ryggbesvär
tidigare i livet är risken större.
Har du haft stora problem med foglossning under tidigare graviditeter
är risken också stor att du
får besvär nästa gång du blir gravid. En del kvinnor får ont redan
tidigt i graviditeten, men det är vanligast under den senare hälften.

Symtom

När bäckenlederna mjukas upp blir bäckenet mer rörligt och ostadigt.
Ofta får du värk i korsryggen,ner i skinkorna eller framtill från
blygdbenet mot ljumskarna.

Andra symtom

  • du har svårt att gå fort
  • du klarar inte av att ta långa kliv
  • du får ont av att gå i trappor
  • du har svårt att vända dig i sängen
  • du har svårt att komma i gång när du har suttit en stund.

Förebyggande

Vältränade mag- och ryggmuskler kan stödja och avlasta bäckenet.
Du kan dra nytta av att börja träna tidigt under graviditeten.
Det finns också olika övningar som du kan göra för att förebygga
och lindra besvär.

Gör övningarna en till fem gånger i veckan beroende på hur du mår.
Avbryt alltid en övning om det
 inte känns bra. Lyssna på din kropp.

Bäckenövningar

Ligg på rygg. Pressa ner korsryggen mot golvet och lyft upp stjärten
samtidigt som du kniper i bäckenbottnen och pressar ihop skinkorna.
 Upprepa övningen tio gånger.

Rygg och botten övningar

Stå på alla fyra. Runda ryggen uppåt. Upprepa övningen tio gånger.

Bäckenbotten övningar

Sitt upp eller ligg ner på rygg med en kudde under knäna alternativt ligg på sidan.
Knip med bäckenbottnen som om du skulle stoppa en urinstråle.
Släpp långsamt efter.
Upprepa övningen fem till tio gånger och gärna flera gånger per dag.

Behandling

Ett sätt att avlasta bäckenet är att använda en elastisk gördel eller ett höftbälte.
Prata med din barnmorska om hur du använder den.
Sjukgymnastik kan också vara till hjälp.
En annan metod för att lindra smärtan är TENS,
transkutan elektrisk nervstimulering.
Vid TENS-behandling stimuleras hudnära nerver
med en svag elektrisk ström,
vilket stimulerar kroppens egna smärtlindringssystem.

Du kan motverka besvären genom att undvika rörelser som gör ont.
Låt bli alla rörelser där fötterna är bredare isär än din axelbredd.
Bäckenet kan bli instabilt av dessa rörelser, vilket kan göra att besvären ökar.
Försök att anpassa rörelserna så att du rör dig mindre i sidled.
Besvär i samband med bäckenuppluckring har ofta att göra med hur
mycket du anstränger ditt bäcken.


Kvällsmys

 Jag hoppas Samuel kommer hem snart. Jag börjar bli så less på att vara själv. tur jag jobbar imorgon då får jag träffa en massa folk..
Är det inte mysigt så här på hösten då man får börja tända en massa ljus.! Å i huset får vi även tända upp en liten brasa sen :)

Såhär ser min kväll ut
- Duscha, klä på myskläder (check)
- Tända ljus (check)
- Dricka cola och äta nötter som samuel ska köpa med hem
- halv åtta hos mig
- äntligen hemma
- desperate housewives

 Sen blir det bara piss å gå lägg sä.

Lax på planka

Här kommer en bild på plankan jag gjorde i fredags.
Jag använder hemma gjord mos, Lax och en god sås som är hemligt recept på! :)


Kyckling spett med ris och vårrullar

Idag har vi ätit kyckling spett. Blev grymt sugen på det!.

Skär kycklingen i mindre delar:

Trä dom sedan på ett spett och lägg i en ugnsform. in i ugnen ca 175 grader till dom är genom stekta.

Under tiden så koka upp glazen lite snabbt:

1tsk Olja
2msk Honung
1 tsk Sambal Oelek
1dl Mango Chutney
1 msk Soya


Servera med ris eller använd i Buffen.



Jag brukar låta kycklingen kallna innan jag äter men det går lika bra att äta varm :)

Kolagrottor med kokos

Kunde inte hålla mig från att smaka. Och goda var dom också!!


DET HÄR BEHÖVER DU TILL 40-45 ST:


300 g smör
1 ägg
3 dl strösocker
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 dl kokosflingor



KOLAKRÄM:

150 g smör
2 msk kakao
6 msk vispgrädde= knappt 1 dl
3 dl strösocker
1 msk vetemjöl


Kokos till garnering
Aluminiumformar




SÅ HÄR GÖR DU:


1. Sätt ugnen på 175º.
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver.

2. Tillsätt kokos och smält smör i äggvispet.
Blanda. Rör till sist ner mjölet och bakpulvret.


3. Placera ut formarna på en plåt och klicka i smeten.
Formarna ska fyllas till ungefär hälften.

4. Grädda mitt i ugnen tills kakorna fått lite färg ca 10 min.
Låt svalna.


5. Gör Kolakrämen: Blanda alla ingredienserna i en kastrull.
Låt sjuda på svag värme tills det tjocknar ca 5-10 min.

6. Fördela krämen i "gropen" på kakorna.
Strö över kokos och ställ kallt för att stelna.




Här blev det inge bullar gjorda.

Men istället bakade jag kolagrottor med kokos. Dom ser då goda ut så jag hoppas dom smakar ljuvlgt. Bara min Sambo kommer hem någon gång så ska dom smakas av! Tänk om han kunde vara hemma med mig någon gång! Är så less på att vara själv.....
Bilder och recept kommer på kakorna om dom är goda! Eftersom jag inte lyckades med dom andra kakorna och dom inte smakade som jag hoppades kommer inget recept...

Måndag

Ursch och fy så sliten jag känner mig. Blev inte många timmars sömn inatt :(
Så idag blir det bara till att ta det lugnt. orkar knappt gå mellan soffan och datorn. Jag hade ju tänkt baka kanelbullar idag men jag har ju ingen bil nu när min e trasig så har inte kunnat fara på affären.
Shit nu är det mindre än en månad kvar till vi får tillgång till huset. Jag längtar så mycket. Tänk alla brasor vi kommer göra och grilla nere vid stranden. Pimpla på vinter och bada på sommaren  :)


Äntligen!

Efter nästan 6 timmar på akuten är dom äntligen på väg hem! Och dom ska köpa med sig ett max mål och CHILICHEESE. I just love it. Känner att det börjar bli dags för lite mat i magen då det är några timmar sedan jag åt nu! Det är ju även snart ensam mamma söker som jag bara måste kolla på. Det är ju en Öviks pajk som e med :)



Söndag

Hade tänkt lägga upp en liten magbild med min kära sambo är inte hemma och lär inte komma hem på ett bra tag så den får vänta till imorgon. Det var ju nästan 2 veckor sen jag la upp en bild.. Idag har jag varit väldigt slöö! Fick inte i mig någon frukost förren halv 2! Har mått halv risigt. bara velat lega under täcket i soffan..
Jag hoppas allt går bra för M och samuel nu så dom får komma hem fort.!! tråkigt att vara själv på en söndag :(

Iallafall nästa helg åker vi ju upp till Lycksele . vi är nämligen dit bjuden av Siv-Inger och Kalle. Vi ska bo på hotell och kolla på Wallmans. Det kommer bli så roligt! jag längtar!!

Ensam hemma..nästan

Samuel har åkt till T o S och ska hjälpa dom med nya köket. Jag är så trött och knäckt att jag inte orkade följa med. :/ Sen har jag ju en liten gäst på besök. Han har fyra ben, lurvig och världens godaste.
Så ikväll är det inte mycket som händer här. växlar mellan dator och tv. kan inte sitta för länge någonstans då värker det i ryggen. När vi flyttar till huset då hoppas jag att jag får min vilja igenom att ha en liten tv där. För ligga i sängen det går rätt så bra... Ha en underbar kvälL!



Vecka 22

Idag har jag gått 22 veckor. Lillkillen har varit mer aktiv än någonsin.
 Det är kullerbytter och en massa sparkar :)


I vecka 22 är kroppslängden omkring 22 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 510g.


Fredag och tjejkväll!

Ikväll kommer min "lillasyster" som vi kallar henne hit! En av mina bästa vänner som alltid finns där i vått och torrt! Vi ska ha en tjejkväll med lite god mat och onyttigheter gissar jag på? ;)
Hade tänkt bjuda henne på lax på planka om hon nu vill ha middag här :)
Annars i övrigt blir dagen väldigt lugn. Ryggen värker lite och det är tråkigt väder!! Skulle ju behöva städa också men det finns ju roligare saker att göra!?