Snickerskaka

Mumms mumms mummsss!!!




Det här behövs till ca 30 bitar:


Botten:

150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
4½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk

Kolasås:

1½ dl farinsocker
1½ dl ljus sirap
1½ dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
150 g smör
Ca 3-4 dl grovhackade salta jordnötter

Chokladglasyr:

150 g smör
4 msk starkt kaffe
2 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
6-7 dl florsocker

Gör så här:

1.Börja med sockerkaksbottnen: Sätt ugnen på 175º.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en liten bakplåtspanna ca 25×35 cm.


2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten tillsammans med mjölken och det avsvalnade smöret. Häll smeten i långpannan och grädda i ugnen ca 25 min.
Låt kakan svalna på bakgaller.


4.Kolasås: Vispa samman farinsocker, sirap,och grädde i en kastrull och låt koka i ca 10 min.
Ta av kastrullen från värmen och vispa ner vaniljsocker och klicka i smöret.
Låt kolasåsen svalna något innan den breds på sockerkaksbottnen.
Strö över de grovhackade jordnötterna.


5. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser under omrörning och hetta upp glasyren, utan att koka, så att den blir blank.
Bred glasyren över kakan och ställ den svalt för att stelna.

Inför servering skär du kakan antingen i trekanter eller rutor.




Salta goda jordnötter.......



Den avsvalnade kolasåsen hälls över sockerkaksbottnen.....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback