Fullt upp..

Vi har ju hållit på att flytta hela helgen så vi har haft fullt upp.. just nu ser det lite ratigt ut hemma med lite kartonger här och var. När det mesta är undan plockat och det är rent och fint kommer det bilder!
Skönt att det mesta är ute ur lght. bara blommor och nån liten sak kvar.. Sen bara att städa ur så e vi kvitt lägenheten :)

Vecka 30

Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn. Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC.

Kanske känner du att du vill spendera mer tid hemma nu i slutet av graviditeten. Mer information om föräldrapenning och ledighet hittar du på våra sidor om föräldraförsäkring.

Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.


Oj oj.. nu börjar kroppen säga ifrån lite....

Oj oj.. nu börjar kroppen säga ifrån lite. Har ju flyttat hela helgen och det har blivit lite sömn. Imorgon blir det nog sovmorgon sen en liten dejt med jerra för att handla lite små pyssel.. sitter med sandra och elvis och kikar på ung och bortskämd och bara skrattar åt hur löjliga dom är.. hoppas ni alla har det bra. Internet kan dröja ett tag så det bli mms inlägg eller om ja lånar nån dator..


Deppad..

Igår fick vi reda på att Samuel måste jobba borta på veckorna :( Han ska jobba i Umeå.
Han får ju pendla (22 t.o.r) varje dag men då tycker jag hellre han ska sova över där än att köra bil hem trött. Han kan ju komma hem kanske mitt på veckan eller något bara..Tur jag har en snäll kusin som låter han sova där medan dom är i Mexiko... Hade vi bott kvar i lägenheten hade jag inte sagt så mycket men då har vi ju faktiskt flyttat till huset och det kommer blir lite mer för mig som måste göras. Skotta snö och hålla huset varmt. Så jag kommer inte kunna bo hos mamma och pappa på veckorna :P Jag hoppas jag kommer kunna vara själv men gissar på att det kommer vara tufft i början... Men jag får väl komma upp och hälsa på han också och julshoppa lite :)

Falling in love..

Jag har förälskat mig i en hund på blocket. Det är en bordecollie tik på 11 mån som behöver ett nytt hem.
Så himla fin och precis som jag vill ha den. Lydig och rumsren :)
Men jag vill tyvärr inte skaffa en hund pga att vi nog inte har tid för en :(
Klicka för att se nästa bild

Lillen i magen



Här har han både hicka och rör sig för fullt

Bola-Gravidsmycke

Har ju glömt att berätta att jag fick ett fint smycke av min käre vän Jerra. Det är ett gravidsmycke som pinglar lite där nere vi magen.. Den rekommenderar jag varmt!


Den mexikanska bolan eller graviditetspinglan är ett vackert smycke för gravida. Inuti smycket finns en liten xylofon på vilken en liten boll dansar runt och avger ett speciellt svagt ljud när kvinnan rör sig. Genom att bära smycket långt ner på magen kan barnet höra ljudet.

Från cirka 20:e graviditetsveckan kan barnet i magen höra och känna igen ljudet. Det magiska rogivande ljudet lugnar bebisen under graviditeten och efter födelsen känner barnet igen ljudet och blir lugn av det.



Ursäkta röran bakom och den skitiga spegeln...

Milkshake och halv åtta.

Skulle göra milkshake så jag skulle ha då halv åtta hos mig började men den är tyvärr redan slut. Den var för god för att sparas på. Så nu får jag väl ta ett äpple och ett vatten glas till istället..
Ska absolut inte packa nå mer ikväll nu för det känns på ryggen att jag hållt på idag. Så det blir en lugn kväll framför tvn och en massa bra program.

Magen växer på... v 29+3

Längtande föräldrar

Puhh..

Det tar på krafterna för en gravid kvinna att packa saker. Har fått ner alla gardiner + stänger och packat alla ljuslyktor.. Ska strax få ner alla tavlor också innan jag börjar med maten. Idag står det lax på menyn med pressad pot och hemmagjord fisksås ala Em. :)

Här kommer en bild på maten i Söndags.
Lövbiff, strips, sallad och gorgonzolasås.. Yummie

j*vla Telia

Åhh vad jag blir less. Hade äntligen hittat ett bra erbjudande på Telias hemsida med tv, brebandstelfoni och bredband men nu fungerar det tydligen inte där ute? Chattade med en kvinna som inte kunde svara på min fråga och det tar tid innan dom skickar ett svar på hotmail. Less jag blir. telefon kön tänker jag inte ens ställa mig i!. Ursch och huvva vad less man blir :P

En flytt kommer lastad med..

Nu är det väl rätt bestämt att flyttlastet går till helgen. Vi hoppas att dom nya fönstren ska ha kommit in innan dess.. Nu kommer det se för jäkligt ut i lght några dagar men det är bara att gilla läget. Ska se om jag får ner en hel del grejor idag om jag får någon energi..

Kikat på bebis

Ikväll har vi varit hos Sus och Christian och kikat på lilla Melissa och nog var hon liten alltid. Man började längta nå fruktansvärt tills vår lilla egna kommer ut. Men vi behöver ju inte vänta allt för länge, det är ju bara 10 veckor kvar och tiden kommer nog gå väldigt fort..
Nu sitter vi och inväntar varma mackorna. Det blir Mormors goda tekakor med korv, bostongurka, ketchup och ost..

vecka 29

Ryggen smärtar på och jag börjar bli tröttare. Men det börjar närma sig med stormsteg! Konstigt hur mycket man kan längta efter någon man inte sett. Han börjar även bli allt större i min mage och det är inte små sparkar längre utan stora rörelser och han gillar han sparka upp mot revbenen vilket inte är skönt!


Från denna graviditetsvecka erbjuder MVC ofta kontroller varannan vecka. Förmodligen känns det nu som om alla organ trängs undan av magen och barnet. När du börjar närma dig slutet av din graviditet känns benen ofta tunga och trötta. Räkna med att du behöver extra mycket vila. Trycket på venerna som leder blodet från benen tillbaka till hjärtat kan ibland bli för hårt, och det kan leda till åderbråck. Många kvinnor börjar nu fundera på den förestående förlossningen. Skriv gärna ned dina tankar om att vänta och föda barn. Det är ett bra sätt att bearbeta det du har framför dig.

Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden runt 26 cm från huvud till stjärt. Det fortsätter att lägga på hullet, samtidigt som hjärnan och de inre organen växer till sig. Nu finns det inte plats för akrobatik konster i livmodern längre, men barnet kan fortfarande sträcka ut sig och sparka. Barnets huvud står i proportion till den övriga kroppen. Hjärnan växer mycket snabbt och gör så att de mjuka skallbenen pressas utåt. Vindlingarna som är karakteristiska för hjärnans utseende, blir allt fler eftersom den blir snabbare och kraftfullare samt förbindelserna mellan nervcellerna ökar. Hjärnan kontrollerar nu andning och kroppstemperatur. I ögonhålorna rör sig ögonen och barnet börjar bli känsligt för ljus, ljud, smaker och lukter. Det kan också skilja på naturligt och artificiellt ljus genom livmoderväggen.


Middag ute.

Ikväll ska vi ner på Harrys med 2 vänner till oss för att äta middag.
 Dom har Grillbuffe och dessert buffe. kan det bli bättre? Jag kommer ju äta till jag spricker om jag känner mig själv rätt.



Vår lilla bebis

Så här kommer tydligen vår lille bebis att se ut.

Fredag 19 nov

Om 9 dagar är det redan 1a advent. Förhoppningsvis har vi fått in fönstren då och flyttat alla våra saker. Det känns så skönt att kunna sätta upp julen på en gång! Var igår och köpte 2 julstjärnor till hallen så nu fattas bara lite tyg som jag ska sy 2 kappor av till vardagsrummet :) Jag älskar verkligen julen! Men jag gillar inte alla julklappar som måste köpas..

Boy or Girl?

Ja för varje dag som går blir jag mer osäker på om det verkligen är en liten pojke i min mage. Och att Samuel skämtar om det gör inte saken bättre. Men som vi förstod på Ul så ska det vara en kille så nu hoppas vi på det eftersom vi köpt lite pojksaker :) Jag vill att han ska komma ut nu! :)
Mamma och pappa längtar efter dig!!

Torsdag

Snart är det helg. Som vanligt rusar veckorna förbi. Idag blir det en liten lugn dag. Ryggen värker som vanligt men jag ska försöka packa ner lite saker iallafall.. Ikväll ska jag och Sandra åka iväg till strömsknallen eftersom hon aldrig varit där förut sen blir det sex and the city 2.

Its just not my luck.

Imorse då jag skulle iväg startade inte min kära jävla bil. Helt slut på ström måste det vara eftersom inte ens tändningen gick igång.. Less! Då kom Samuel snällt och skjutsade dit mig. Hem fick jag ta bussen som jag fick vänta på 20 min ute i kylan (-11) utan mössa och vantar men nu är jag hemma. Har inte åkt buss sen jag gick ut gumnasiet men det var lite mysigt :) nu väntar jag på Marina så vi kan åka ut till huset.


Brr.. Its cold in here.

Känner inte för att gå utanför dörren idag men jag måste ju till sjukgymnasten sen ska jag och Marina ut till huset en sväng :) Sen blir det nog bara hem och sova en stund innan Samuel kommer hem. Har sovit så fruktansvärt dåligt inatt pga rygge :(

Kyckling gryta ala Emelie fantasi


På denna gryta finns inget recept eftersom ja tog vad jag hittade. men lite matgrädde och mangochuthney mm..



Här kommer gårdagens mat i bild.. Hemmagjorda köttbullar ala smile





Lugna gatan

Idag blir det inte så mycket gjort. Har börjat packa ner lite saker och städat undan lite grann... Om en lite stund ska jag börja med maten och det blir någonslags kyckling gryta. Får se vad jag hittar för ingredienser här hemma..

Renovering

Här kommer ett antal bilder från huset under renoveringen som vi nu e klar med.
Vi hade kunnat göra så mycket mer om det hade varit vårt egna hus..


Före:

under:



Efter:


Före och under:




Efter:




Vedförvaringen:
Vi hittade en gammal träbänk som legat ute som vi satte upp på väge och vips hade vi en snygg vedförvaring :)




Klyva ved rekommenderas inte till gravida kvinnor med ryggbesvär!
Så jag får skylla mig själv som haft så ont...





vecka 28

28 veckor gått endast 12 kvar.. Tiden springer iväg bara. helst nu när Susanne har fått sin lilla flicka känns det som att det är så himla nära för mig!..

Nu går du in i graviditetens sista tredjedel. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. En del kvinnor mår utmärkt under denna period, medan andra kan känna sig helt utmattade. Under dessa veckor kan du räkna med en viktuppgång på ca 4,5-5,5 kg, där barnet utgör ca 3-3,5 kg. Livmodern har under den senaste månaden växt ca 4cm och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lätt obehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut.

Är du Rh-negativ görs en andra undersökning för att kontrollera om modern utvecklat antikroppar. Omkring dessa veckor görs ofta ett glukosbelastningstest, vilket innebär att man kontrolleras för att se ökad risk för graviditetsdiabetes. Även en kontroll av eventuell blodbrist görs.

Ditt barn är nu ca 25 cm långt från huvud till stjärt och vikten ca 1,2 kg. Det utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. Hos flickor är blygdläppar fortfarande små och täcker inte klitoris men under de sista veckorna växer de samman alltmer. Hos pojkar sjunker testiklarna ned i pungen. Fortsätt att prata med ditt barn för vid det här laget har det vant sig vid din röst. Den här sista tredjedelen av graviditeten kommer barnet framför allt att gå upp i vikt och enligt lag är barnet livsdugligt, vilket gör att det måste registreras om det föds.




Im a live.. hela helgen har det verkligen ...

img134 (MMS)

Im a live.. hela helgen har det verkligen varit fullt upp med renovering(är nu klar) , snöskottning, vedklyvning, farsdagsfirande mm. känner av allt i kroppen nu så ja tro de blir vila några dagar nu :) imorgon ska vi till barnmorskan sen kanske det kommer upp några bilder. här är en bild på nallen från farmor till bäbis :)


Flåt.

Jag tog inga bilder igår heller. Eftersom vi inte blev klar med golvet ville jag inte ta nå kort. Men ikväll siktar vi väl in oss att bli klar med det. Fick även upp vår lilla ved förvaring också, bra blev det!.
Jag älskar nu när snön har kommit och det blir mycket ljusare ute. Jag känner att jag kommer trivas bra där ute i vildmarken :)


Hej mitt vinterland!

Igår snöade det på mest hela dagen. Men någon snöstorm såg vi inte till. Men hade det varit södra sverige hade det nog varit full kaos. Idag blir det mest lugnt. Ska hämta upp Sus så vi kan åka och handla lite. (Hon är beräknad att föda imorgon!) Tänk om vattnet går i min bil? haha. Sen blir det hem och slänga ihop någon enkel middag vi kan ta med oss ut till huset för ikväll blir det fullrulle med golvläggning och lackning av vedförvaringen samt rengöra den nya fläkten vi ska sätta in. Gissar även på att det behövs skottas där ute också..
 Hoppas ni får en bra dag!



¨

Jag gillade min hårfärg i våras. Riktigt rött. Men jag tro jag är för lat för att färga det igen. Jobbigt med utväxt..

Cremefylld kycklingfilé inlindat i bacon

Jag hittade detta recept och var tvungen att testa. Och det gick hem! Mycket gott var det!
Jag tog 3 fileer och skippade dijonsenapen.. Sen var det lite bökigt att hålla cremen inne medans man skulle linda in den..




Ingredienser (2 portioner/st.)

Kyckling:

2 st stora kycklingfiléer
8 st baconskivor
0,5 burk crème fraiche
2 st vitlöksklyftor
2 krm timjan
1 tsk dijonsenap
2 msk stark chilisås

Sås:

1 st hönsbuljong
3 dl matlagningsgrädde
0,5 burk crème fraiche
4 krm curry
1 nypa salt & peppar

Tillbehör:

1 knippe grön sallad
1 st skivad rödlök
4 dl ris eller en påse klyftpotatis (serveras då med bearneisesås)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skär en djup skåra i sidan på filéerna.
  3. Pressa vitlöken och blanda ihop vitlök, timjan, cremefraiche, chilisås och dijonsenapen i en liten bunke.
  4. Klicka sedan i en lagom mängd av röran i skåran och fyll ut hela skåran till kanterna.
  5. Linda filéerna i baconskivorna så att de blir helt täckta.
  6. Lägg sedan filéerna i en ugnssäker form och låt stå i ugn ca 30-40 minuter.
  7. Sås: Häll grädden i en kastrull och låt koka upp.
  8. Lägg i curry, salt, peppar och resten av cremefraichen, och låt sjuda på svag värme.
  9. Koka riset i en kastrull efter beskrivning på förpackningen, eller stek klyftpotatisen i stekpanna. Serveras sedan tillsammans med sallad och rödlöksskivor.

Glass i stora lass

Oj va jag har ätit glass idag. Kan det var mitt första riktiga cravingsbehov. Har hunnit med 3 skålar redan. Det är som att jag inte kan kontrollera utan jag bara måste ha. Jag hoppas det försvinner eftersom det är ju inte allt för nyttigt ;)


Snö snö snö! :)

Detta vaknade jag till idag. Är inte snön härlig? Det blir så mycket ljusare men vägarna är ju inte rolig iofs.
Men snart kan vi börja åka skoter sitta ute på viken och pimpla! Åh vad jag längtar.
Idag blir det inte mycket gjort här hemma och jag känner inte för att gå utanför dörren..




Magen växer och..

Magen bara växer och växer och blir mer ivägen.. Var iallafall till sjukgymnasten idag och jag har bäcenbesvär(bäckenupplockringar) + ryggbesvär. Ska till baka nästa vecka för att testa på några Elektroder som kanske skulle lindra smärtan plus några övningar som jag ska göra hemma.
Nu ska jag vila en timme innan Samuel hämtar mig. Då ska vi till hyresvärden och hämta en fläktmotor till luftvärmepumpen och sen fixa på med det som ska göras i huset..

Helstektfläskytterfile m hasselbackspotatis

Igår överraskade jag Samuel med lite god mat. Trots att jag var så himla trött efter Ikea.
Det blev helstekt fläskytterfile, champinjonstuvning med hasselbackspotatis.
Först brynte jag på fläskfilen som jag hade kryddat runt om med svartpeppar, chilipulver och lite andra kryddor.
In i ugnen 175 grader till ca 77grader. Då skar jag upp den la den i en ugnsform och hedde över campinjonstuvningen och in i ugnen en lite stund.
Samtidigt gick hasselbackspotatisen i ugnen också...



Tisdag

Idag ska jag få fara till sjukgymnasten och jag hoppas jag kommer därifrån med tips och kanske lite mindre ont.
Innan det blir det till att köpa färg och åka ut yill huset med alla grejor jag köpte igår. Blev lite mer än vad som stod på listan men jag hoppas jag slipper åka ner på ett tag. Hör och häpna jag vill inte ner på ikea??? haha. Det är en sån lång och jobbig biltur ner och jag gissar på att min rygg inte bli bättre så..
Det är snart målat klart i sovrummet iallafall men färgen tog ju slut så det sista målas på ikväll så vi kan lägga golv imorgon :)


Vecka 27

27 veckor har nu gått och magen växer för fullt. Lillen inne i magen har blivit allt större och rör på sig för det mesta. Det känns ungefär som miljontalssmå fiskar eller något. :)
Helgen har varit både jobbig och rolig. Haft ont men vi har hunnit mycket i huset..



Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla. Lite tips på vad som kan vara bra att ha köpt innan barnet anländer hittar du här.

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.


Magen v 27

Är så dålig på att lägga upp bilder på magen! Måste ta och skäpra mig men här kommer några som jag tog i går och idag.



'

Lycka till

Igår var min käre vän Sandra i tidningen. Jag hoppas det går bra för dig i helgen! Håller alla tummar och tår
http://allehanda.se/sport/1.2468953-med-enduron-som-kick

Ska hämta upp Linn om en stund så hon kan hjälpa mig att välja färg. Det där är ju som en djungel!
Men ja har hittat nån som ja e sugen på men tro inte dom har det märket på Harjus men vi se väl :)
Sen har jag nog hittat en text jag vill sätta upp på fondväggen också :)

Milkshake!

Är så fruktansvärt sugen på hemmagjord milkshake så det är inte sant! men jordgubbssmak!
Orkar jag åka på affären och köpa glass? eller får jag hålla mig till imorgon???


Ikea.

Till veckan blir det nog en sväng till Ikea med mamma. Har lite saker som ska handlas. bla barnsaker och förvaringsmöbler till datarum och walk in closeten
RIGGA Klädställning silverfärgad Bredd: 118 cm Min. höjd: 126 cm Max. höjd: 160 cm Max. belastning: 30 kg  ANTONIUS Stativ/ trådback vit Bredd: 44 cm Djup: 54 cm Höjd: 70 cm
ANTONIUS 1 sektion/ väggskena vit Bredd: 80 cm Djup: 29 cm Höjd: 90 cm  BILLY Bokhylla svart Bredd: 80 cm Djup: 28 cm Höjd: 202 cm Max. belastning/hyllplan: 30 kg
LEKA Mobil flerfärgad KLADD Bebishaklapp blandade färger Längd: 29 cm Bredd: 22 cm Antal i förpackning: 5 styck

Sorry...

Förlåt för dålig uppdatering men jag har haft fullt upp. Men idag är det en vilodag från renoveringen vilket känns skönt. Vi kan ändå inte göra så mycket där nu förren imorgon då vi ska lägga golvet. Sen i helgen börjar vi väl med vårt sovrum. Något förslag på färg? Tycker det är jätte svårt men jag är inne på grått och ha en lite mörkare vägg bakom sängen och sätta en fin text eller nått.

Tisdag

Idag har jag ett fullspäckat schema utan en enda lugn sekund tro jag. Måste beställa smörgåstårta, baka lussekatter med Jerra, köpa målarfärg och sen åka till huset och fortsätta. Igår började vi inne i rummet där vi ska ha vår walk in closet. Jag fick demolera en vägg för att få fram den fina trä väggen :) den ska vi behandla och måla dom andra väggarna vita. Det kommer bli så fint. Här kommer några bilder
Just ja, jag har även fått en tid hos sjukgymnasten nästa vecka! så skönt..

Before:
Innan var det denna tapet även mot fönstret plus en masonit


After:


Elektrikern :)