5 veckor

Igår blev vilgot 5 veckor. Var hos bm och vägde och mätte. 58cm och va 5.5kg och allt såg bara bra ut :) så himla skönt att se att an växer på sig som han ska! Här kommer en före och efter 5veckors bild på magen. Dragit upp trosan lite aå hänget inte ska synas ;) 
Ca 10 kg har försvunnit, alltså 7 kg till start vikten. Men sen vill jag ju gå ner en  5 kg till också..




En månad

En månad har vi fått haft denna godingen hos oss! Vi är så lyckligt lottad  som har världens finaste barn! Vilgot och edwin är det bästa vi har!
Fortfarande är vilgots stora hobby att äta sova skita. Men nu börjar leendena komma så det är så underbart! 






Kärlek

Vilken kärlek man kan ha till sina barn! Blir alldelens varm i kroppen då jag tänker på hur fina barn jag har! Imorse var det en liten som inte ville somna om och en lite större som kom in vid 6:15 sluatde med att dom somnade på var sin arm och sov till kvart i 8. Så skönt!



Långpannebullar med philadelphiafyllning


5 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
1 paket jäst (50 g)
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
11-13 dl vetemjöl


Fyllning 
150 g rumsvarmt smör
200 g philadelphia ost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Ägg och pärlsocker till garnering


Ljumma mjölken och rör ut jästen. Tillsätt det rumsvarma smöret, saltet, sockret och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Häll ut degen på en plåt, gärna med lite kanter, och tryck ut degen (plåt ca 40x32). Låt jäsa ca 30-40 min. Tryck med mjölad tumme fördjupningar jämnt fördelade över degen. Rör ihop fyllningen som du sedan fyller hålen med. Pensla ytan med ägg och strö över pärlsocker. 
Grädda ca 15-20 min i ugnsvärme 200 grader.
Skär i fyrkanter mellan hålen innan bullarna kallnat.

Ät och njut!!





Barnrum

Det är ju så roligt att få inreda och pyssla i ett barnrum! Igår köpte vi en expedithylla och lådor mm så nu har vi pysslat ihop allt. Ska även vara lådor längst ner men som vanligt är man för ivrig och hinner knäppa innan det är klart :)