Suger...

Jag suger verkligen på att uppdatera min blogg. Jag ber om ursäkt. Idag har jag varit på stan med mor å lille E som var så snäll :) Har inte så mycket mer att säga. Eller jo jag har vunnit en hel del bra saker till edwin på tradera som jag kan visa upp när det anländer :) Kram på er

Dentinox

Vill tipsa om en super produkt som heter dentinox. Den finns inte att köpa här i Sverige tyvärr.. En kompis till mig var tvungen att köpa den i norge och kostade 99 Nok. Det är en vätska man stryker på i gomen för att det inte ska klia så mycket för dom små då tänderna är på väg. Det lilla jag har testat nu har den varit super!

Fredags mys

När samuel komme hem efter jobbet åkte vi å lämna edwin hos jessica så jag å sam kunde åka och äta. Vi åkte till varvsberget och åt amerikanskbuffe och avslutade med en underbar jordgubbspaj. Myset fortsätter här hemma med tända ljus , godis och film. Ha det fint alla

Edwins crib nr does

Här kommer några bilder på Stringhyllan jag köpte på mio och bokstaven jag gjorde, matrial köpt på panduro.


Edwin & Axel



Edwin kryper :)

Edwin tog sitt första krypsteg för ca 2 dagar sedan. Å nu kryper han på...
 

BFF


Faster

Vill bara slänga in ett inlägg och berätta att jag blivit faster till en liten söt axel nu på morgonen! Längtar till jag får snusa bebis!!

Liten flicka

Igår var jag och två tjejkompisar ut på Olles för Martin och Simon skulle ju dit :) + Att vi ville komma ut å ha lite skoj och träffa folk. Väl inne på Olles var alla tjejer helt galna. Jag tror nästan alla tjejer som var där trängdes på dansgolvet och skulle visa upp sig då dom var djs och så fort dom börja gå därofrån ville alla vara med på kort..
Jag kände mig som en liten flicka som även ja ville vara med på bild :) Jävligt pinsamt att man var nykter också! Jaja nu var det gjort...

Angående min detoxdiet så har jag slutat. Blev less efter en dag....



Söndag

Hej allesammans. I helgen har vi inte gjort så mycket mer än firat 3 st i fredags, hämtat ved i lör och idag har vi åkt båt och varit å fkka hos grannen. Gissar på att det kommer bli lite bloggande i veckan för ja kommer nog vara mest sur.. Ja vi ska nämligen göra en detoxkur i veckan å får bara äta 5 saker... Haha vi får väl se hur länge det håller men man ska tydligen gå ner fyra kilo på fem dagar!! Vi håller väl tummarna på det va?! Funkar det rekommenderar jag den sedan. Nu e det sängen som gäller! Ajöken!

Hallon Björnbär pannacottapaj

För 8-10 personer.

Ta hälften hallon och hälften björnbär, eller enbart hallon. Jordgubbar går lika bra, men helst färska då dom är sötare.

Ingredienser:

12 digestivekex
75 g smält smör

3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
125 g hallon, tinade
125 g björnbär, tinade
200 g philadelphiaost

50 g mörk kvalitetschoklad, 70%
Gärska bär eller färsk frukt till garnering
Vispgrädde till garnering

Gör så här:

Kör kex och smör i matberedare (eller krossa kexen fint för hand med t.ex. mortel och blanda med smöret i en bunke) och tryck sen ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar botten. Låt stå kallt medan fyllningen görs.

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig. Rör gärna med en visp för att känna att sockret har löst sig.

Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden och ta sen bort kastrullen från värmen och låt blandningen svalna något.

Mixa hallonen och björnbären med mixerstav eller i matberedare till en puré. Sila gärna för att undvika kärnorna. Rör ner färskosten och bärpurén i grädden, vispa till en slät kräm och häll den i formen.

Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.

Under tiden pajen stelnar så smälter du chokladen och gör chokladfigurer med hjälp av spritspåse eller gaffel. Låt dem stelna och dekorera sedan pajen med frukt/bär, vispgrädde och chokladfigurer.




Jordgubbscheescake

För 8 personer.

Enkel, prisvärd och mycket god dessutom. Behövs ingen ugn, förvaras i kyl eller i frysen.

Ingredienser:

Botten:
15 Digestivekex
50 g smält smör

Fyllning:
400 g Philadelphiaost
1 dl florsocker
2 tsk äkta vaniljsocker
2 dl koncentrerad  jordgubbssaft
2 dl jordgubbssylt
5 gelatinblad
5 dl vispgrädde

Garnering:
100 g smält, vit blockchoklad
Hela, jämnstora jordgubbar

Gör så här:

Kör kexen till smulor i matberedare, tillsätt smöret och blanda. Tryck ut masssan i en form med löstagbar kant och ställ kallt all stelna.

Rör ihop Philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker. Vispa grädden.

Blötlägg gelatinbladen i fem minuter i kallt vatten.

Ta upp gelatinbladen och smält dem tillsammans med saften på svag värme på spisen eller i mikron. Rör så blandningen svalnar en aning.

Rör ihop grädden med ostblandningen, tillsätt sylten och till sist gelatinet under omrörning.

Häll fyllningen i formen, släta till ytan och ställ kallt. Det tar ca fyra timmar för fyllningen att stelna. Hit kan man förbereda.

Smält chokladen över vattenbad. Doppa toppen av jordgubbarna i choklad och låt stelna en stund.

Lossa kanten och garnera med de chokladdoppade jordgubbarna.

Går bra att frysa utan garneringen. Ta då fram den minst 30 minuter innan serveringen.


Grillmiddag

Här kommer några bilder från då vi var och hälsade på Emma å Erik som var i stugan :)


God morgon!

Åh vad edwin varit snäll med mig nu i veckan. Han har sovit till åtta och idag sovde han till halv nio! Tack gubben för att mamma fått sova :) det var någon som undrade över liba brödet, jag köpte mitt bröd på willys :) idag blir det en lugn dag innan vi åkerå hälsar på ddwins tremänning erik åsså emma som är uppe från storstan!

Kebabrulle

Min tolkning av hemmagjord kebabrulle och det är ju så gott!..

Pizzasås: ketchup, tomatpure och lite pizzakrydda.
Pizzabotten: Liba bröd eller vad man nu vill ha.
Innehåll: Kebabkött(järvsö kebab tycker ja e godast), ost, sallad, gurka, tomat, rödlök, kebabsås ( går bra med rhode island eller vitlök också)..

Lägg brödet på en plåt och smeta ut lite pizzasås. Lägg på kebabköttet och strö över riven ost. In i ugnen 225 grader tills osten smält och den blivit varm. Lägg på en bit aluminiumfolie och stör över sallade, gurka, tomaterna, rödlöken och lite sås. Rulla i hop och njut! :)


Bilder

Bjussar på några bilder medan jag tar en liten paus i städandet. Att en sån liten söt sak kan stöka ner så mycket? ;)


Kycklingtaco/Fredags pulla

Ja denna mat rätt har nog en del namn men jag anväder kycklingtaco. En super enkel och en mycket god middag!
Du behöver:
En grillad kyckling
En burk tacosås
en tacokrydda
några tomater
riven ost
tillbehör:
Sallad
Creme fraiche
nacochips
Gör så här:
Rensa kycklingen och dela i mindre delar. Blanda ihop kycklingen med tacosås och tacokrydda och he i en ugnsform. Skica några tomater på och strö över osten. In i ugnen tills det är riktigt varmt och fått lite fin färg på osten. Jag brukar ha 225 grader på ugnen.. Servera med en klick creme fraich lite sallad och nachochips!

Fredag!

Äntligen är det helg! Jag klarade hela veckan själv! Är så glad att det har gått så bra. Är lite trött men vem är inte det? Har nyss skurat golvet här nere för det är majskrok över allt! Vi har ju ett litrt majskrokmonster som e besatt av dom :) nu kryper han för fullt på golvet här framför mig. Eller han kryper väl inte riktigt utan han snurrar runt å her upp sig å trycker i från :P det ser ju så roligt ut. Det kommer upp ett litet middagstips sedan också! Ha en underbar helg för det tänker jag ha med kubbyra imorgon edwin sover hos mormor lör natt så vi kan åka på nolia mässan på sön.

My hump.

Här kommer en bild på leggingsarna jag vann åt Edwin på tradera. Endast 49:- å det fanns en massa olika varianter!