Jordgubbscheescake

För 8 personer.

Enkel, prisvärd och mycket god dessutom. Behövs ingen ugn, förvaras i kyl eller i frysen.

Ingredienser:

Botten:
15 Digestivekex
50 g smält smör

Fyllning:
400 g Philadelphiaost
1 dl florsocker
2 tsk äkta vaniljsocker
2 dl koncentrerad  jordgubbssaft
2 dl jordgubbssylt
5 gelatinblad
5 dl vispgrädde

Garnering:
100 g smält, vit blockchoklad
Hela, jämnstora jordgubbar

Gör så här:

Kör kexen till smulor i matberedare, tillsätt smöret och blanda. Tryck ut masssan i en form med löstagbar kant och ställ kallt all stelna.

Rör ihop Philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker. Vispa grädden.

Blötlägg gelatinbladen i fem minuter i kallt vatten.

Ta upp gelatinbladen och smält dem tillsammans med saften på svag värme på spisen eller i mikron. Rör så blandningen svalnar en aning.

Rör ihop grädden med ostblandningen, tillsätt sylten och till sist gelatinet under omrörning.

Häll fyllningen i formen, släta till ytan och ställ kallt. Det tar ca fyra timmar för fyllningen att stelna. Hit kan man förbereda.

Smält chokladen över vattenbad. Doppa toppen av jordgubbarna i choklad och låt stelna en stund.

Lossa kanten och garnera med de chokladdoppade jordgubbarna.

Går bra att frysa utan garneringen. Ta då fram den minst 30 minuter innan serveringen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback