Myskväll

Åhh mamma är bäst! Imorgon ska vi få gå på bio och får barnvakt.. Har precis bokat the dark night rises. Alla säger ju att den är bra så vi hoppas på det :) åhh så mysigt det ska bli. Tack snälla mammsen!

Igår gjorde jag ju ul. Allting så bra ut. Ja det är ju både bra och dåligt. Vad kan det då vara? Ska dieten nån vecka till annars blir det till läkarn igen..


Söndag

Sitter och spanar runt på en massa webbshoppar och vill ha allting! Så tråkigt att jag inte får några pengar alls denna månad tack vare bryt datumet! Åhh så less.. Dessa godingar kommer från gina tricot..


Surströmming

Åhh så gott det var med surströmming till middag idag. Men jag får a mitt pris nu :( fuskade lite med lök och dricka.. Och jag mår nu skit! Men på tisdag ska jag få göra ett ul och se om det är något med gallan som är galet. Hoppas dom hittar felet så det här får ett slut för jag orkar inge mer nu!. Så då var det sagt. Annars rullar vardagen på som vanligt, edwin på dagis och jag passar på att vila :) kram på er! Inlägget gick inte att lägga upp igår, gör ett nytt försök nu

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/173534/images/2012/pic_50354f6b9606ee324200101b.jpg" class="image">


Baconlindadkyckling med ungsrostade morötter

Detta gjorde jag igår..

Dela kycklingfileen i mindre bitar. Salta och krydda innan du lindar in den i baconet. Skala och dela morötterna i mindre bitar och ringla över lite olja, lite salt å peppar å in i ugnen. Jag tillagade båda samtidigt på 200gr i ca 30 min.. Morötterna på en plåt längre ner och kycklingen i en form över.. Jag tog lite utav dippen vi hade kvar sen dagen innan. Inte att rekommendera :P tag istället lite laktosfri creme fraich och blanda i lite swedt chili!! :)


Falsat aluzink tak

Såhär blev det :) vi är så nöjda!!


Chokladkaka fri från gluten, ägg och laktos

Jag mixtrade ihop en liten kaka här igår. Det skulle bli en kladdkaka men den fick visst vara inne lite för länge. Men här får ni ett ungefärligt recept..

1dl socker
1dl mjölk (laktosfri eller vatten går säkert bra)
1/2 dl rapsolja
2dl mjöl ( lailas fritt från gluten ochlaktos)
1 tsk bakpulver

1/2 dl kakao (smaka dig fram)

1tsk vaniljsocker
1 krm salt

In i ugnen på 175grader tills den känns bra.. 15-25 min


Bild

Här kommer en bild jag hittade. Det övre blr man undvika å de undra är bra :)


Fodmap diet

Pappa hittade en sida på aftonbladet där det stod en del om mat för ibs känsliga.. Jag kommer nu hoppa på det och se hur min mage mår efter det. Man skulle ge det 3-4 veckor.. Det gäller att hålla sig i från gluten, laktos och en hel del frukt och grönt. Ska se om jag kan lägga in det här lite senare.. Jag hoppas och tror att min mage kommer bli bättre :)


Vc

Måste bara berätta hur det gick hos läkarn igår.. Jag fick medicin mot min ångest först å främst . Sen kände han på magen lite och jag ska få en kallelse till ultraljud då jag var väldigt öm vid lever och gallblåsan. Om inte det skulle visa något så ska jag få höra en skitanröntgen som jag det så fint kallar det :) jag hoppas verkligen att dom hittar ett fel som går att fixa än att dom bara säger tyvärr då får leva med det här :/

Nog om det! Idag verkar det bli riktigt fint väder så jag hoppas vi kan ta oss till stranden en liten sväng innan vi åker på kalas i mo.


Ibs

Att en kroppsdel kan styra ens liv. I mitt fall är det magen som styr mitt liv.. Just idag känner jag mig väldigt nere och dålig.. Skulle på möte kl 11 och plocka bör med sandra men jag får ställa in allt!
Tro fan det är dags att söka upp en läkare igen för det är fan inte roligt å någon lindring måste det väl finnas??


Less är bara förnamnet

Åhh. Idag när jag kom med en glad kille på dagis som blev glad över att få se sina kompisar var det bara att vända i dörren. Nu har dom bytt 15-timmars tider till tis-fre 8:15-13:15.. Nej jag tycker inte det är bättre tider :/ och för att få reda på att dom hade bytt skulle jag läst på webben. Ja, som allt annat som ändras. Tar komunen förgivet att alla har internet i dagens läge? Ja men det har inte vi! Så vi får alltså inte reda på något! På telefonen kommer jag inte in :( och det värsta av allt är att dom har helt stängt på tors pgr kompetensutv. Och jag ska ju jobba då!?? När jag väl får chansen så ska det skita sig. Hoppas det går att lösa på något vis för jobba vill jag!!


Sol sol sol!!

Imorse vaknade man upp med ett bra hopp om att det skulle bli fint väder! Och visst blev det så! Så jag slängde iväg ett sms till Lotta som är barnvakt till sin små tvilling barnbarn så vi tog en dejt på prästänget så dom små fick bada. Det kan vara sista badet för iår men vi hoppas på någon fin dag till men man känner verkligen att luften är fylld av just höstluft. Jag hatar hösten men älskar luften och naturen på hösten. :P


Piss!

Vissa dagar vill man bara ligga i sängen och sova bort hela dagen! En sån dag har jag verkligen idag! Allt känns ba piss och tålamodet är inte på topp. Men det är bara å bita ihop. Varit ut å busat lite med edwin så han fick leka av sig lite men inte blev han tröttare för det.

Det märks på en gång då min kropp fått för lite sömn.. Så imorgon hoppas jag att han ska sova till åtta som han brukar gör å inte 5-5.30.. Och så är det jag som lägger mig i tid!!
Att vara mamma är inte en dans på rosor men jag älskar edwin ändå <3 :)


Njuter

Jag och edwin njuter av sista sommarlovs veckan nu. Nästa vecka blir det dagis för edwin och jobb 2 dagar för mig. Skönt att komma in i vardagen igen och få lite mer struktur i livet. Och edwin längtar nog till dagis så han får härja med alla barnen igen :)