Inga julkänslor alls

Ja detta år finns inga julkänslor alls, minusgrader ute å lite snö på backen men jag tycker ba allt känns drygt. Igår åkte alla tomtar fram och granen. Men jag längtar bara tills jag får börja ta bort allt. Haha. Och jag jobbar dessutom hela julen och det känns faktiskt riktigt bra. Bra ob ;) men nu hade jag iallafall tänkt börja baka lite julgodis/kakor så får vi se om julfeelingsen kommer. 

Glutenfria langos

 

Ingredienser:

  • 0,5 pkt jäst
  • 2 små kokta potatisar
  • 3 dl fingervarmt vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 msk fiberhusk
  • 7,5 dl mjölmix
  • 1ägg
  • Olja till friteringen

Gör så här:

Smula sönder jästen och lös upp den i det fingervarma vattnet. Pressa potatisarna och blanda ner dem tillsammans med ägg,mjölmix, fiberhusk och salt i degspadet. Jäs under bakduk i 30 min. Dela upp degen i 20 bitar, tryck ut varje degbit till en rund platta ca 1-2 cm tjock.

Värm fritösen till ca 190grader. Lägg ned en bit i taget, vänd den så att båda sidor blir lätt gyllenbruna. Lyft upp brödet och lägg det på en plåt eller ett galler, pensla med vitlöksolja/vitlökssmör.

Servera langosen med gräddfil/crème fraîche , hackad rödlök, räkor och svart kaviar.

 


mjölkfria chili cheese

Som jag har saknat max chili cheese och nu då jag testade lyckades jag på första försöket 😄 så jäklarns göttigt! 
Till denna sats av chilicheese använde jag
4 skivor "cheddarost"
Astrid och apornas pizzaost
Jalapenos
 
Smet:
1dl potatismjöl prova dig fram
1 dlBubbel vatten
Lite salt
1ägg
 
Panering:
Ströbröd
 
4 skivor "cheddarost"( som man har på hamburgaren. ) och rev detta sedan på den större rivsidan på rivjärnet.
Lika mycket riven pizzaost från astrid och aporna då den har bättre smält förmåga. blanda sedan ihop väl. Ta upp en liten boll platta ut lite.
Hacka jalapenos i mycket små bitar. Ta sedan ca 3 bitar jalapenos och lägg på osten och tryck ihop till en boll. Rulla sedan bollen i potatismjöl. Sedan i ägg smeten så hela blit täckt (väldigt viktigt) och till sist i ströbrödet. Här kan du se om det finns minsta lilla hål så tryck på lite smet över hålet och sen ströbröd. Finns det något hål kommer det pysa ut i fritösen då osten expanderar. 
 
 

skridskor


I söndags var vi iväg hela familjen upp till kempis och åkte lite skridskor, det var vilgots första gång och han tyckte det var såå roligt. Och edwin har blivit så duktig. Från förra året till att inte vilja eller kunna till att nu själv föra sig fram på isen.