Glutenfria langos

 

Ingredienser:

  • 0,5 pkt jäst
  • 2 små kokta potatisar
  • 3 dl fingervarmt vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 msk fiberhusk
  • 7,5 dl mjölmix
  • 1ägg
  • Olja till friteringen

Gör så här:

Smula sönder jästen och lös upp den i det fingervarma vattnet. Pressa potatisarna och blanda ner dem tillsammans med ägg,mjölmix, fiberhusk och salt i degspadet. Jäs under bakduk i 30 min. Dela upp degen i 20 bitar, tryck ut varje degbit till en rund platta ca 1-2 cm tjock.

Värm fritösen till ca 190grader. Lägg ned en bit i taget, vänd den så att båda sidor blir lätt gyllenbruna. Lyft upp brödet och lägg det på en plåt eller ett galler, pensla med vitlöksolja/vitlökssmör.

Servera langosen med gräddfil/crème fraîche , hackad rödlök, räkor och svart kaviar.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback