Vi blåser bort

Jag och edwin tog på oss varma kläder för att leka lite på gräsmattan men tyvärr blåste det så hemskt att vu inte blev långvarigt ute. Men skönt att få lite frisk luft iallafall. Nu blir det en massa bus innan det är dags för edwin å sova.


Mysdag

Idag är det riktigt pissväder ute så jag och edwin tog på myskläder och ska bara mysa. Strax ska vi åka och ta en promenad med elvis.


Tjejkväll

Jag och annalena åkte in på tjejkvällen och gjorde en del fynd. Första julklappen till edwin köpte jag också. Kunde bara inte låta bli den va ju så söt :) lägger in ett recept senare på en underbar räksoppa


Makroner

Fick för mig att baka makroner igår och dom blev verkligen jättefina men smaken var absolut inte den jag hade hoppats på. Får nog testa en annan smak nästa gång.


Äntligen!!

Äntligen har blogg.se kommit med en app där man kan lägga in bilder från mobilen! Nu då jag skaffade iphone har det mest blivit tagit bilder med mobilen så jag har ju varit så dålig på uppdatera. Men nu så.. :)


Lördag

Idag har vi varit på öppethus på boschrexroth där mamma jobbar. Fått hamburgare och fikat å träffa en massa trevligt folk. Har hjälpt pappa klippa bort häcken och blivir bjuden på en super duper god middag. En helt underbar lördag och den är inte slut än. Vi får se vad det blir för planer ikväll men ett besök till Jerra å Robban blir det nog på vägen hem. Ha det fint och ta hand om varandra <3

Fredags diss

Jag vill dissa 4 sorters människor! - Folk som inte flyttar på sig då man kommer med barn vagnen så man måste gå i en zickzack bana på stan. -Folk som gjort dessa decimetertjocka trottoarer så man får vända på barnvagnen och dra upp den. -Folk som inte har handikapp/barnanpassat deras butik så man kommer in(subway tex) -Folk som ställer sig på Familjeparkering utan att dom ens har barn eller är speciellt handikappad! dom är bara lat! Så var det lättat från hjärtat :)

Ny favvo sida..

http://barnvanligt.nu Denna sida måsye ni kolla in.! Så fina å roliga saker!!

Älg plankstek

Detta bjöd jag sandra å Samuel på igår. Älgkött är väldigt svårt att få till så det inte blir torrt men ja tro jag lyckades rätt bra . mediumstekt med en rosakärna i mitten :) till blev det hemmagjord potatismos, rödvinssås och kantarellsås.



Potatismos:
Koka potatis och pressa den sedan. Knäck ned ett ägg lite mjölk, salt å peppar efter smak. Gör den inte för lös!
Sen blanda med en elvisp å spritsa ut på plankan. Jag kör alltid in det i ugnen sen så moset får lite färg innan resten åker på.

Kantarellsås:
Ca 2 dl kantareller steker jag ett bra tag innan jag slår över 5 dl grädde å salt,peppar å lite soja. Låt det koka ihop till en sås.

Rödvinsåsen:
Hacka en morot fint, samma sake med schalottenlöken(3st) och vitlöken(1). Stek ca 5 min på medelvärme så det inte får färg. Häll över 3 dl vin, 4 dl vatten, 1.5 oxbuljongtärning. en knivsudd socker, timjan, ett lagerblad, salt å peppar.koka ned såsen till hälften. Sila såsen och koka på nytt upp och tillsätt maizena redning till önskad konsistens. Jag blanda ner lite grädde också för att det blev lite stark smak men man gör som man vill..

Kött:
Hetta upp panna med olja och smör. I med köttet, salta och peppra. Vänd och salta å peppra igen. När köttet är lite mjukt då man trycker på det är det färdigt. Skär ett snitt igenom för säkerhetsskull...



Ursäkta för den dåliga texten men ja ha inte humöret på topp så det blev snabb skrivet. Hoppas jua fick med alla ingredienser..

Sockersöta barn!

Idag åkte jag å lisbeth och hälsade på Emelie Sjöberg som fick barn samma dag som mig ca 3 timmar emellan bara :)
Vi alla tre har inte setts tillsammans sedan BB.
Så här e våra gogossar Melvin, Edwin å Klas <3



Snälla far

Denna fin jacka fick jag av min snälle far och skorna köpte jag för ett tag sedan så nu e ja redo för hösten :)







Duffy Stövletter

Goddagens

Igår hade jag en riktigt jobbig dag och var rädd att jag skulle få något återfall men efter en dusch så kändes det bra och idag efter lite mer sömn känner jag mig normal igen :P
Lilla Edwin har blivit en liten vilding som behöver uppmärksamhet 24-7 då han både kryper och ställer sig upp mot saker.. Men det är ju så roligt då det händer saker :)

Igår fick vi fin besök av denne lille söta killen..


Fynd

Här kommer några fynd från tradera. Denna overall som e splitter ny för 180:- + frakt



Detta fodrade regnställ för endast 51:- + frakt


Sen har jag vunnit bla en mössa för 11 kr också ny. en tyghjälm till edwin för 31:- en p o p overall för 200:-
Ja en massa fynd helt enkelt.. Så alla ni där ute med lika dålig mamma peng som jag. Fynda på tradera!!