Morsdag!

Idag är det morsdag och min allra första som mamma!. För ett år sedan vi denna tid trodde jag inte jag skulle fira denna dag på detta sätt eftersom det var den 3 juni jag plussade. Ta hand om era mammor lite extra idag nu!
Ha en bra dag!

Lördag


Bakat och klart

Nu är cupcakes klar och tårtorna i princip klara också. Nu ska jag dra över golven med moppen en sväng sen är det bara till att piffa till sig. . :) Om tårtorna går att äta kommer det upp recept sen

23 år

Håller knappt reda på hur mycket jag fyller. Var tvungen att fråga Samuel igår om det var 22 eller 23 år jag fyllde. Det är tur att kroppen blir bara yngre för varje år .
Nu håller jag på att baka Morotscupcakes och Brittatårta till imorgon. Så den som e fika sugen få kika förbi imorgon kväll!


Sömntutan

Oj oj oj. Detta måste vara rekord för Edwin. Han somnade vid halv 11 igår och sover sött än. Han har bara varit upp och ätit sen somnat om igen. Kan det vara gröten eller massagen tro? Så nu ska jag passa på att städa här lite innan mamma kommer på besök..

Havregröt

Nu ikväll fick Edwin sin första havregröt. Men Mycket plommonpure! Och visst tyckte han om det :)
Men eftersom det är lite laxerande kan jag ju tipsa andra mödrar om att he på en blöja då dom ska äta det. Dom som ja e tänkte jag inte på det så det var bara ner i badet efteråt :)
Nu hoppas vi magen ska reagera bra på gröten så han inte får ont..

Marshmallows fondant

Nu har jag slängt ihop marshmallows fondanten till Fredagens tårta. Jag hoppas det kommer bli bra.
Här får ni receptet.

200gr Marshmallows
2msk vatten
1paket florsocker
2msk cocosfett

Smörj två bunkar med cocosfettet (en ska vara microtålig).

Sikta ner florsockret i den ena och gör en grop i mitten.

Lägg marshmallowsen och vattnet i den microtåliga bunken. Micra på full effekt 30 sek, rör om ordentligt med en trä/plastsked, micra igen osv. tills alla marshmallows har löst sig till en smet.

Häll smeten i florsockret och rör om. När det börjar bli en deg är det lättare att knåda ihop den med händerna.

Plasta in degen i dubbla plastpåsar, var noga med att det inte är någon luft kvar i påsen så håller sig MMF:n i ca 3 veckor.

Det gör inget att degen är lite klibbig, den kommer att sätta sig, och om du har i för mycket florsocker blir den inte lika flexibel och svårare att arbeta med.

Låt vila minst en timme innan du använder den.


Altanbygget

Altanen är inte långt ifrån klar nu. hoppas jag ;) Har skruvat ihop utemöblerna nu ikväll också och det kommer bli kanon bra. Och sitta och kolla på denna utsikt e väl inte fy skam :)

kottlet med klyftpotatis

Idag hade jag tänkt göra en god middag som mamma bjöd på för ett tag sen. Men då jag glömde ta älgkött då jag var hem till dom och det var slut på skinksteken så blev det kotlett..
Kotlettan skivade jag tunt och bankade lite så den blev platt. Sen stekte jag purjolök och hackade champinjon(burk) en stund innan jag hällde över på en tallrik.. Sen stekte jag köttet väl med mycket kryddor ( Salt,svart och vitpeppar, grillkrydda och citrusgrillkrydda och för varje omgång kött som var klar hällde jag i lite vatten i den tomma pannan och kokade ur kryddorna och hällde i en kastrull. När köttet var klart hällde jag tillbaka skyn i pannan och redda av med mjölk och mjöl till det vart en bra konsistens innan jag hällde över lite grädde. Sen la jag allt i en ungsform med liten riven ost på tills det blev varmt och en fina yta :)
Servera klyftpotatis och en god sallad till.
Och jag har fått en ny bästa vän!

En lite lång beskrivning men hoppas ni förstod :)



Say hello to my little friend!


Jag vill stå mamma!

Lördag och vi Lever. Alltså hade han som förutspåt att jorden skulle gå under fel.
Så nu har vi lite mer än ett år till nästa förutspådda nedgång ;)
Iallafall så för några dagar sedan då jag ställde Edwin upp så stod han spik rak i benen och höll sig uppe ett bra tag. Innan har han hasat ner nästan på en gång. Så nu vill han ju så klart inte sitta eller ligga då han kan stå stort och se ner på mamma och pappa :)

Ursäkta för den dåliga kvaliten på bilden.
Han ser så rolig ut då han står själv :)

Fredag

Är det någon som vet hur man laddar upp bilder från mobilen här i iphone utan att skicka mms? Ikväll fick vi besök av annalena och alex som fick go bullarna :) och innan det blev de joggning och lite snickring av altan..

Tårtor..

Fortsätter mitt letande efter tårtor på internet. Finns ju hur mycket goda fyllningar som helst. Funderar att göra olika smaker i tårtorna. Kommer mest trolgt att göra 4 tårtor. Helt från grunden. Egen tårtbotten egen mousse och det som ska vara över :) Gillar ju sånt så det blir super bra. Hoppas mitt paket anländer snart iallafall så jag hinner prova göra en tårta till min födelsedag :)


Blå Elefant

På denna sida fanns det mycket fint. Ett tips till dom som inte vet vad dom ska köpa i doppresent ;)
http://www.blaelefant.se/sv/artiklar/doppresenter-2/61-93/sida.html

Delikatessbullar


50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1 ägg
1 dl socker
1/2 tsk salt
2 tsk kardemumma
12-13 dl vetemjöl special

Fyllning:
Ca 50 g smör
Ca 100-150 g riven mandelmassa
Några droppar grön karamellfärg
Ev. önskad mängd kanel och kardemumma

Garnering:
3-4 dl vaniljkräm (gul karamellfärg om du vill ha den gulare)

Pensling:
1-2 ägg
Pärlsocker

Smula jästen i en bunke. värm mjölken knappt fingervarm. Lös jästen i bunken. När jästen blivit upplöst tillsätter du socker, kardemumma, ägget, smöret (skärt i bitar) och nästan allt vetemjöl. Arbeta med degen tills den blivit smidig på låg värme i ca 5 min. Tillsätt saltet och höj hastigheten något. Knåda ca 5 min till
Låt den jäsa övertäckt med bakduk ca 40 min.

Rör den rivna mandelmassan med rumstempererat smör, kardemumma och kanel till en smet. Färgsätt med den gröna karamellfärgen.

Mjöla ett bakbord och knåda degen. Dela den i två bitar. Kavla ut till en rektangulär platta och bred ut ca hälften av fyllningen över hela plattan. (Gör mer fyllning till nästa bit om det inte räcker.) Lägg över halva sidan på den andra så plattan blir hälften så stor (så den blir bredare på bredden men kortare på längden).

Skär ca 2 cm långa remsor och skär dem i mitten så de liknar ett par byxor. Snurra dem i ändarna och lägg dem så de ser ut som en knut på en bakplåt. Låt dem jäsa övertäckt men bakduk ca 40 min!

Under tiden gör du garneringen. Rör ut marsanpulvret i mjölken. När bullarna jäst färdigt spritsar eller klickar du ut vaniljkrämen i mitten på bullen (du får kanske lägga änden åt sidan lite så det bildar en liten “grop”).

Pensla men ägg över hela bullen och strö över pärlsocker runt om på bullen.

Grädda mitt i ugnen ca 8 min i 250°. Låt svalna på galler under bakduk.

Lösenordsskydda?

Är mer och mer inne på att lösenordsskydda min blogg. Eftersom jag lägger upp en hel del bilder på Edwin känns det som en bra ide. Är det någon som är intresserad av att fortsätta föja min blogg om jag lösenordsskyddar den?

Polis

Denna söta body hade Edwin på sig igår. Igår bakade jag även underbart goda bullar. Kanske lite stoa men vad gör det ? ;) Slänger upp receptet på en stund


Första Smakisen

Idag gav vi Edwin första riktiga smakportionen. Mindre än en tesked med morotspure blandat med lite ersättning..
Det var en höjdare. Inga konstiga miner och han bara gapade efter mer :) Lilla killen som redan är 4 månader...



Tårta

Nu har jag klickat hem lite saker från en nätbutik till mitt tårtbak. tex pastafärg ätbart lim och nån utstansare.
Jag ska ju nämligen ge mig på att göra doptårtan själv om allt går som det ska.
Ska se om jag prov gör en tårta på min födelsedag och se hur lätt det är..

Sitter och kollar på google och får lite inspiration :)


Bild: google.se

Super cool

Här kommer nån bild på den super fina jackan och mössan Edwin fick av sin kära mormor. Han e så cool i den.
Idag är vi ute och snickrar på för fullt på altanen så den ska bli klar någon gång. :)



Mamma son mys

Medan Samuel är ute och jobbar på passar jag och Edwin på att mysa till Eurovison. Måste säga att jag är rätt impad än så länge. Ingen sån där tok konstig och dålig låt. Hejja Sverige



PS i love you...

Ps i love you är nog den bästa film jag vet. Gråter varje gång jag ser den. Nu på söndag kl 21.00 på tv4 går den men tyvärr krockar den med bigbrother. Sån tur är har jag ju den på film men just nu är den på vift.

Annars då? Ja vi håller på för fullt ute med altanen som börjar ta form :) Den kommer bli stor och fin.
Det blir många dagar där ute i sommar vill jag lova. Hämtar även nya ute möblerna någon dag :)

Kladdkaka utan smör

Idag kände jag att jag ville baka, IGEN. Tro jag har bakat varje dag denna vecka. Det har varit chokladbollar x 2, Chokladpudding, kladdkaka. Allt i chokladens tecken. Fast jag varit duktig på att baka har jag hållt mina fingrar i styr och inte ätit något. Eller 1 chokladboll slank ner men.
Då jag skulle baka idag hade jag ju inget smör. Så istället fick det bli Olja.

Recept:

1 dl raps- eller majsolja
2 ägg
2,5 dl strösocker eller rårörsocker
1,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
1 krm bakpulver 

Vispa samman olja, socker och ägg. Rör ner torrvarorna och slå smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 180 grader i cirka 18 minuter tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten. Låt svalna något och pudra över florsocker.


Fredag

Tillbaka till magen. Läkaren sa ju att det finns stor risk att jag lider av Ibs som är en väldigt vanlig sjukdom som inte finns något bot på. Ibs är en tarm och magsjukdom som MÅNGA svenskar lider av..
Om besvären som jag har nu inte blir bättre skulle jag kontakta dom igen så det blir en större utrdening på vad det kan vara.. Ska få någon medicin och se om det blir lite bättre..

Annars så händer det inte så mycket mer här hemma än att Edwin lyfts mellan babysittern, gåstolen och babygymmet. Han blir rätt fort less på sakerna. Få se om det blir en promenad sen då det slutar regna..

Hurt bulle

Har precis kommit in från en liten jogging runda. Blev bara 3 km idag och det var tungt, riktigt tungt. Knät och foten hängde inte riktigt med men annars så. Nu ska jag baka chokladbollar till gubbarna som jobbar på med altanen. Gubbarna är Samuel och hans bror  ;)

Dopet är bokat också. Men lokalen är väl osett än eftersom församlingshemmet var uppbokat reda..
Nu blir det bara att fortsätta pyssla på med korten :)

Hopp hopp

Han är lite väl liten för både hoppgunga och gåstol men ändå tycker han att det är väldigt spännande.
Hoppgungan fick han av farmor idag :)


Tårar...

Att man kan bli så ledsen över ett egentligen positivt samtal... Provsvaren hade nu kommit och dom hittade inget fel. Ja vissa kanske blir glad över det men inte ja! Jag har sånna besvär att ja hellre velat att dom hittade något fel som dom kunde bota än att ha det så här.. Hatar att jag inte vill fara någonstans för att jag e rädd att jag blir dålig. törs inte fika hos någon eller äta något. jag hoppas verkligen att magen ska bli bra nu!

Go klimpen

Här kommer 2 bilder på min lilla godbit :)
Var hos tandläkaren idag, 2 år sen sist.. Ja, början till hål men inget hon skulle göra något åt! Jippie..
Tycker verkligen inte om att laga..

Snart kommer Siv-inger och Kalle och då blir det en god chokladtårta. Super enkel kan jag lova. Bara att åka på affären och köpa färdigt set sen följa instruktionerna ;)






babymassage

Tummen upp för babymassage. Edwin var äldst av dom 7 barn som var där. Han grinade inte en gång förren då vi skulle åka hem så jag tror att det var ganska lyckat :) Ska se om vi gör det som rutin på kvällen strax innan läggdags så han verkligen känner att nu är det natt :)

Har pratat med församlingen jag är uppvuxen i där vi vill ha dopet och det är nästan bestämt vilket datum det blir nu. Hon skulle kolla upp det datum vi helst ville ha men jobbar ingen då så blir det helgen efter. Har klurat ut hur jag vill ha inbjudan så det är bara att åka och köpa papper och lite band och pyssla :)

Tips från coachen

Kom igång med träningen efter graviditeten:

-Känner efter själv då du är redo att börja träna igen.
-Låt kroppen säga ifrån.
Jag börja för ungefär 2 veckor sedan att börja jogga lite lätt. Började med ca 2 km som nu är utökat till 4 km.
Jag joggar inte fort men jag går ju inte heller :)
Jag har nog aldrig tyckt det varit speciellt roligt att löpa men nu då Edwin har kommit känns det skönt att bara få komma iväg en liten stund. HUr mycket man än älskar sitt barn måste man få lite egen tid.
Mitt tips till alla är att ha kort siktiga mål då man springer. Bara till den skylten, när man är där tänker man bara till den där korsningen osv. Tillslut så är man hemma igen och har inte gått en enda gång :)
Och ha bra skor! Har börjat få så ont under fötterna, det känns nästan som dom domnar bort så jag får se om det blir nya skor inhandlade..
Och att springa på vackra platser hjälper också :)


bild:google.se


Soliga vackra dag

Sol sol sol! Sitter just nu i bilen och väntar på samuel. Vi är på byggnad och ska köpa virke till altanen vi håller på att bygga. Vi har även varit och bestämt ute möbler som förhoppningsvis kommer på fre. Tydligen vill inte blogg at jag ska kunna lägga in bilder med telefonen.

Indien möter Sverige

Idag blev det en ny maträtt prövad här hemma. Mamma och pappa kom på middagen också..
Det blev yoghurt marinerade karre spett med bulgur sallad och en kall sås..
Och till efterrätt blir det Jordgubbar och grädde!

Marinad:
4dl matlagningsyoghurt
4tsk Gurkmeja
2tsk spiskummin
2 vitlöksklyftor
2tsk Sambal eolek.

Bulgur sallad:
Bulgur, la i lite  gurkmeja så den blev gul
rödlök
gurka
russin

Kallsås:
Creme fraich
Sweetchilisås
Cashewnötter


mammas cooling



Bakad potatis

Till bakad potatis kan man välja precis vad som helst. Kyckling, tonfisk, olika röror mm..
Men häromdagen gjorde vi bakad potatis med Keso,skinka och en smör klick som det är italiensksalladskrydda i. Super enkelt och jätte gott. 

Dopet

Sitter och funderar för fullt nu inför dopet. Det är Gäster? Kyrka? Klänning? låtar? lokal? Gudfar/mor? inbjudningar mm..
Det är en del man måste tänka på sen är det en hel del människor jag vill bjuda :)
Denna dök upp utanför fönstret medan jag satt och planerade..

I mina Lurar

Jag har ju blivit så hurtig att jag försöker fara ut och springa minst 4 dagar i veckan, sen hur länge det håller i sig får vi se.. Då jag springer älskar jag att lyssna på hårdrocks musik, jag blir så taggad..
Det jag lyssnar på är Volbeat,Slipknot, Mettalica och Iron maiden.

Smakprover

Ja nu börjar vi rusta upp inför smakproverna som snart kommer. Det är ju bara 2 veckor kvar.
Det första vi ska prova ge är smörgåsrån i ersättningen i 3 dagar för att se om han är allergisk mot gluten.
Det var barnmorskan som tipsade om det. Var och köpte en pipmugg för vatten, portionskuber för maten.
Jag kommer försöka göra den mesta maten själv, dels för att veta vad som är i och för att det är billigare så.
Sen köpte jag en liten tutte som man lägger lite pure i som han får tugga och känna smak på..
Allt är från barnenshus

Cocacola marinad

I lördags provade jag på en ny marinad. Annars kör man ju på samma gamla.
Det blev en coca cola marinad innehållande :
Cocacola
honung
Soya
Vitlök
grillkrydda
salt
Köttet blev så himla mört och gott så det rekommenderar jag verkligen.

Hemmagjord pärsallad:
Potatis
rödlök
äpple
dressing:
gräddfil/cremefraich
majonäs
senap
salt
peppar


2:maj

Maj är kommen och vi hoppas på riktigt fint väder framöver. Vill ta långa härliga promenader i solsken istället för att nästan blåsa bort på turerna. Edwin ligger fortfarande och sover så jag ska passa på att stöka undan innan gubbarna kommer hem på lunch.

Idag tar vi även den sista 2 blöjan så nu ska vi upp på 3ans blöja. Killen början bli så stor. Men vi är fortfarande kvar på 56 på kläderna. Men dröjer inte länge innan han kan ha ett och annat plagg i 62.


Fredagen


Kyckling quesadillas

Enkelt och gott.
Jag tog Kyckling från dagen innan som är stekt i soya, kryddor och lite mango chutney.
Ruccola och Riven(smakrik)ost. Stekte på båda sidorna till osten smält i mitten. Ha inte för hög värme så brödet blir bränt. Enkel middag som går snabbt och är ju så gott.. Servera med lite creme fraich och Salsa.