Marshmallows fondant

Nu har jag slängt ihop marshmallows fondanten till Fredagens tårta. Jag hoppas det kommer bli bra.
Här får ni receptet.

200gr Marshmallows
2msk vatten
1paket florsocker
2msk cocosfett

Smörj två bunkar med cocosfettet (en ska vara microtålig).

Sikta ner florsockret i den ena och gör en grop i mitten.

Lägg marshmallowsen och vattnet i den microtåliga bunken. Micra på full effekt 30 sek, rör om ordentligt med en trä/plastsked, micra igen osv. tills alla marshmallows har löst sig till en smet.

Häll smeten i florsockret och rör om. När det börjar bli en deg är det lättare att knåda ihop den med händerna.

Plasta in degen i dubbla plastpåsar, var noga med att det inte är någon luft kvar i påsen så håller sig MMF:n i ca 3 veckor.

Det gör inget att degen är lite klibbig, den kommer att sätta sig, och om du har i för mycket florsocker blir den inte lika flexibel och svårare att arbeta med.

Låt vila minst en timme innan du använder den.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback