Vi drar till fjällen!

Ja nu är det snart dags. Kommer bli så skönt att komma fram efter en bilresa på ca 5 timmar. Imorgon kan jag tänka mig att det blir en skotertur för att kika läget där uppe. nån dag blir det ju även lite slalom åkning :)
Hoppas ni alla får en bra påsk!


Lika som bär?

har idag fått höra att jag på vissa kort är lik Michelle och Amanda från top model 7...
Vad tycker ni?



Dumma mig?

haha, idag hade vi en föreläsare från orten som jobbar på tidningen 7. ja och vad ville han efter han haft föreläsningen jo att 4 st skulle ställa upp och vara med i tidngen. och vem räcker upp handen? jo jag.
Så på fredagens tidningen kommer jag vare med på baksidan...
Frågan var vad jag ville ha i mitt påskägg..?


Partey..

Ikväll blir det utgång med Bella,Bettisch å Macke. Det kan gå hur som helst! haha. Men roligt kan jag tänka mig att vi får. Ute ska vi även möta upp några barndomskompisar till mig som jag inte har träffat på väldigt länge.
Ska stöka undan lite nu så det inte ser allt för hemskt ut, sen blir det tacos! mummss...


BLOGG Är hos jessica och här nyss augu t

foto_00060 (MMS)

Är hos jessica och här nyss augu taimat. Ska nu se på titanic. Lurviga lucas kommer här på bild ;-)


Tisdag.

Idag är jag lika trött som igår. Jag sitter nu på "skolan" och förbereder för inlämningsuppgiften som vi ska göra nu kl 9.00. Jag hoppas verkligen det ska gå bra, för tydligen ska vi få ha boken med oss. :)
Efter denna skoladag är slut så blir det nog gymmet en sväng och kanske fara till jessica och mysa med Lucas.
Igår hade vi iallfall främmande till kl 23.30!! Efter det sovde man som en stock!
Ne bäst man gör något vettigt och pluggar lite till innan testet..

Iväg och jobba natt.

Om en stund ska jag bege mig mot jobbet för att jobba 11 timmar natt.. Käns lite jobbigt men sån tur är har jag kunnat sova mest hela dagen. Och jag har hur mycket som helst jag kan läsa och plugga in.. Kommer även ta med mig sex and the city boxen så jag kan kolla på det då jag blir less. :) Jag hoppas det blir lika fint väder imorgon så man kan få lite sol på sig denna helg. kommer ju inte kunna sova nå mycket imorgon då jag kommer hem eftersom jag snabbt ska vända tillbaka dygnet.. :)


Beställt från lindex..

Var inne på Lindex hemsida och blev snabbt förälskad i dessa skor! Precis sånna jag ha velat haft. Kommer bli super heta i sommar. Blev även en tröja för halv priset ;) Plus att jag fick 30% på skorna!


Skor från hm..





Ge oss Sommar!

LillaSyster

äntligen har Linn kommit hem. har varit så rädd att det ska hända något nu då jag läst klart boken :P Har hjälpt henne färga håret, det var riktigt bra! Imorgon blir det lite frågesport och skriva Cv så det kommer nog bli roligt. Senare på kvällen kommer sus och christian på lite mat och god dryck ;) Tur jag jobbar natt på lördag då kan jag sitta och plugga hela natten :)


: Lånad bild av Linn ;)

Nightmares

Jag har börjat drömma sjukt många mardrömmar nu för tiden. Bara i natt tro jag att jag vaknade 3-4 gånger och sen när jag somnade om kom det en ny :/ drömmer mycket om att jag och min familj far illa och jordensundergång.. Är less på dom jag vill ju sov i lugn och ro och drömma om nå roligt.
Nä nu ska jag göra mig färdig för jobbet ikväll jobbar jag 15-20 sen imorgon blir det sundsvall ser jätte mycket fram emot seminariumet självklart att få träffa jennie och lilla mio :)


Ny hårfärg

Igår var jag till Susanne och fick lite god mat, vi tittade på tv och hon hjälpte mig med att färga håret.
Tycker det är roligt att exprementera lite och denna gång vart jag mycket nöjd :)
Ne nu ska jag skriva en handlingslista till kvällens mat. Det blir ett nytt recept så jag hoppas det blir ätbart, och blir det kommer receptet upp här ..


Vårkänslor

Det ligger vår i luften. Det är så underbart att kunna ha balkongdörren öppen så lägenheten får vädras. Städar för fullt och ska byta gardiner. Det är bara för härligt! :)
Ikväll får vi en middagsgäst. Susanne kommer efter hon har slutat så ska vi avnjuta en god middag och se 2 bra filmer :)

Vira blåtira!

Ja igår va rakt ingen höjdar dag. Eller den var helt underbar men inte då allt gick helt fel....
Vi åkte upp till farmor med skotern för att fara ut på en sjö och fiska och njuta i det underbar vädret.
Och jag skulle bara prov köra skotern en liten bit men jag fick inte igång den så samuel skulle dra igång den, Jag hann inte ens ta ett steg bakåt så började samuel dra i en väldans fart och hans armbåge hamnade strax under mitt öga. Jag sätter mig ner på backen och funderar över vad som egentligen har hänt. Har jag ont eller blöder jag? Jag springer in till mamma för att berätta men jag Skrattar och gråter samtidigt så jag får inte ur mig ett ord. När jag ser mig i spegeln så ser jag den fina blåa kullen under ögat!! Jag minns att jag sa någonting om att jag var ful och såg hemsk ut. Haha.. Om inte det var nog den dagen så iallafall när vi skulle hem så går samuel ut och startar bilen och häcktar på släpet och ska tillbaka in i bilen så låser den sig själv och vi kommer inte in i den.. Jag tänker vi vi kan ju bara fara hem till lägenheten och hämta reserv nycklen. Men nej. Båda våra lägenhets nycklarna är ju inne i bilen! Hur som haver fick vi tillslut tag på en snäll kille som komme och öppnade lägenheten till oss. :)

Dagen det hände...

Dagen efter...

Testar bara om det funkar med mobi

0-266dc64d9713dac4f358e6891b9fdc8e.png

Testar bara om det funkar med mobilt.


Citron yoghurt och kokospaj

Citrondoftande yoghurt och kokospaj

Ca 12 bitar

 Pajskal:

3dl vetemjöl

125 g smör

1 ägg

Fyllning:

125 g smör

5 dl socker

4 stora ägg

1 citron

2 dl turkisk yoghurt

150gr kokos flingor

 

GÖR SÅ HÄR

 

1.    Sätt ugnen på 200grader

2.    Mixa smör och mjöl i en matberedare. Tillsätt ägg och kör till en deg. Tryck ut i en form och låt vila ca 20 min i kyl.

3.    Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Sänk sedan värmen till 175 grader.

4.    Fyllning: Vispa smör och socker poröst i en bunke med elvisp. Vispa i ett ägg i taget.

5.    Skrubba citronen, rivskalet och pressa ur saften. Häll i det och yoghurt och kokosflingor.

6.    Häll i fyllningen i pajskalet och grädda i nedre ugnen ca 45 min..

Sikta gärna på lite florsocker strax innan servering.


Fredag på stanan med mor å Linda

Blev förs en god lunch på Port 9. Jag tog en pasta med kyckling och peppar creme fraiche.
Sen strosade vi på stan en sväng och jag hittde ett par jeans på Gina för 199:- Ljusa och fräsch nu inför våren :)
Nu ska jag snart iväg och jobba kväll :)

Hoppla Polle...

Idag var jag hos min fd klass kompis Emma i Djuptjärn. Blev en tur med hästarna. Har inte ridit på ass länge sp det var riktigt roligt måste jag säga.. Men träningsvärken lär ju vara olidlig imorgon! haha

BokTips



Omslaget till Malin Sävstams bok "När livet stannar" visar ett silversmycke hon fick av sina vänner när hon varit med om det värsta någon kan tänka sig - hon hade förlorat sin man och sina två yngsta barn i flodvågskatastrofen. På ett hjärta av silver som symboliserar mannen Mats vilar tre små silverbrickor med barnens namn ingraverade. Axel är sonen som överlevde tillsammans med Malin och boken är en berättelse om deras sorg och deras väg tillbaka till viljan att leva.

   Det är en upprörande och sorglig bok, skriven av en kvinna som fram till annandag jul 2004 hade levt vad hon själv kallar ett "prinsessliv".  Också efter katastrofen är hon på många sätt priviligierad - hon har ett stort och resursstarkt nätverk av släktingar och vänner som sluter upp omkring henne på ett makalöst sätt. Den professionella hjälpen hon får är också oerhört betydelsefull, framför allt den som prästen Louise Linder ger under oräkneliga timmar av tröst, stöd och samvaro.

Men ändå. Ändå är Malin Sävstam en bräcklig människa som själv måste bestämma sig för att gå vidare i livet. 

  "Hur ska vi orka möta allt som är välbekant och som varit en del av vårt gamla liv? Hur ska vi klara alla möten med dem som kände oss när vi fortfarande levde?" tänker hon en vecka efter katastrofen. Två år senare kan hon allt oftare uppskatta den andra chans hon fått i livet genom att överleva.

Hur det gick till, hur hon och sonen genomlevde de två första åren efter katastrofen berättar hon i en ärlig, blottläggande och bitvis väldigt vacker text. Läsaren står bredvid henne och får på ett mycket ovanligt sätt verkligen vara med i sorgens alla stadier.

Louise Linder bidrar också med ett efterord i boken.


Slagna hjältar...

Efter maten somnade visst jag och Samuel framför tvn. haha. Samuel ligger fortfarande kvar och sussar.
Det är inte lätt att vara förkyld.. Hur som haver så ska jag ju på arbetsförmedlingen imorgon och få mer information! Gud så himla spännade det här ska bli. Kan knappt bärga mig!

Nackvärk

Har nog legat på nå körstit vis inatt, jag kan knappt röra nacken:/
Här kommer iallfall en bild på hur vår skoter ser ut. Vi har fortfarande inte knäppt nå kort på den men dettta är en likadan.
Ne nu ska ja leta åt värmekudden å mysa ner mig i soffan..
Klicka för att se nästa bild

Jaa! Va ja bli glad!

Jag ska nämligen få börja gå en servicekurs nu den 15 mars. Men inriktning antingen mot hotell och resturang eller försäljning! Gud så roligt det ska bli. denn skulle väl hålla på ca 22 veckor som max tyckte ja hon sa men jag ska in på onsdag och få lite mer information! :)