2 veckor

Idag blir vår stora kille 2 veckor! Gud så tiden har gått fort. Tycker det nyss var jag låg där på sängen och skrek av smärta. Ne tillbaka till familjen i soffan för lite mer mys..

Bilder


Kompisarna Melissa och Edwin. Mellisa är nu 11 veckor och vår lilleplutt 2 veckor imorgon




mormor edwin och morfar

Familjen Lycklig!

Förlossningen

Allt började på Torsdag kväll. Samuel hade precis kommit hem från jobbet i Umeå och vi åt en god middag och kollade på film vi hade hyrt. Jag kutar iväg på toa och kissar och hinner inte mer än ut därifrån då det börjar droppa. Jag trode jag kissade på mig och satte mig åter på toa då det fortsätter droppa lite i toan. Tillslut inser jag att det måste vara nånting på gång så Samuel ringer in till BB eftersom jag bara skakar och får inte fram många ljud. Men tillslut får jag prata med Barmorskan och hon tycker vi ska komma in på kontroll.

Yra som höns kastar vi ihop lite kläder ihop om att vi ska åka in och komma därifrån med vår bäbis. När jag står uppe och byter om sipprar det ännu mer nedför benen och jag lägger på 2 lager binda som jag måste byta uppe vid bilen eftersom dom var genom blöta. Halvliggandes in till BB hiner jag tänka så otroligt mycket. Kommer allt gå bra. När ska det börja göra ont mm... Inne på BB möts vi av en jätte gullig barnmorska eller jag alla den helgen var jätte bra. Vi sätter på en kurva för att se att allt var bra med mig och bäbis.

Vi får övernatta i hop om att värkarna ska dra igång av sig själv. Fredag morgon blir vi hemskickade eftersom jag inte hade nå värkar och dom inte ville sätta igång mig för jag bara var i vecka 36+4. In på Lördag och sedan hem. In på Söndag och sedan hem. Vi som hade hoppats på att han skulle komma snart! Men på måndag hade dom tänkt sätta igång mig om det inte hade startat. Det roliga med det hela är att ingen hade en aning om vad vi hade för oss då. Vi ljög för alla eftersom vi inte ville oroa någon i onödan. Söndag kväll kl 22.30 då jag ligger i sängen och ska sova känner jag något konstigt i magen. Ungefär som mensvärk. Ner på toan och smärtan blir bara värre. Jag kände mig nästan förstoppad också.

Vi 4.00 klarade jag inge mer. Då väckte jag Samuel och sa att det var dags att åka in! Inne på BB får jag sätta mig i duschen och det hjälper verkligen mot smärtan i början! Det rekommenderas varmt. Men tillslut då inte duschen lindrade var det lustgas som kom fram. Det var en otäck känsla men ack så skönt att slippa smärtan för en stund. Men jag missbrukade visst det så tilltlut hade det ingen värkan heller. Det ökadas till 70% som är max men hjälpte inte heller. Vid 12 tiden var jag öppen 2 cm och samma sak vid 14 vilket var jätte jobbigt att höra att det inte hade hänt mer!. Eftersom jag inte var öppen mer kunde dom inte lägga Eda.

Så jag fick morfin i benet men det hjälpte inte heller! Jag höll på bli galen av smärtan, det gjorde ju så ont! En smärta som inte går att beskriva med ord!. Barnmorskan kände åter igen och jag var då öppen 4 cm. Äntligen skulle jag få ryggmärgsbedövningen som jag verkligen hade sett framemot. Men besviken vart jag då den inte tog bort den jobbiga smärtan nedåt.
Det tryckte på nå fruktansvärt. Vid 18.59 kände jag att jag inte ville hålla tillbaka längre, det tryckte på för mycket nedåt. När hon då kände och sa att jag var helt öppen och att det bara var att krysta vart jag nästan lite rädd. Redan? Men ack så skönt att det inte skulle dröja länge innan jag skulle få se Han eller hon? Jag vi fick ju reda på UL att det var en grabb men man kan ju inte vara 100.

Efter 30 min krystande och vi fick även känna huvudet då det var på väg ut Så var han äntligen här.Vår älskade son! Jag hamnade i ett lyckorus och grät inte ens. Det trode jag verkligen jag skulle göra men jag vara bara så otroligt glad. Så 19.29 17/1 är han född. Han vägde då 2690g och var 49 cm lång. Samuel fick klippa navelsträngen också.

När vi ringde till våra föräldrar vart dom rätt så chockad. Dom trode ju också det skulle dröja en månad till ungefär :) men ack så glada alla vart!

Det hemska är att papporna inte får vara kvar på BB utan dom måste åka hem!. Så första natten var väl lite jobbig men han sov ju som en stock så det var lugnt. Värre vart det då han bara skrek och skrek och min mat hade ju inte kommit igång så han var ju säkert hungrig mest hela tiden. Att inte kunna ge sin son mat och tröst var jobbigt och hårt.

Men efter första natten hemma ca 3 dagar efter födseln kändes det som jag gjort en plastik operation. Brösten kändes som nå bomber och Samuel höll på smälla av då han såg dom. Sprängfyllda med mat! Äntligen. Nu var han äntligen en nöjd liten pojk. Han har faktiskt sovit bra sen vi kom hem och vaknat bara med 3 timmars mellanrum. Men varje gång han fått mat vill han somna tätt intill mig i sängen. Lyfter vi över han i tullan blir det ett farligt gnäll. Men det är ju så mysigt att få ligga och mysa med Edwin så jag klagar inte. :)



Har verkligen försökt förkorta det hela men ändå blev det så långt. :)


Den värsta och starkaste värken



Det roliga är att andra natten på BB kom min barndoms vän Lisbeth in på mitt rum.
Hon fick en liten son också. Så vi bodde på samma rum i 2 nätter :)


Allehanda.se

Nu har jag beställt en annons i tidningen som kommer ut här i Ö-vik. Så den 5 feb råder jag er att köpa Öa! Det kommer även komma ut annons på allehanda.se då den är granskad och klar :)

10dagar..

Kikar in en sväng medan min son ligger och sover.. Den meningen trode jag inte jag skulle skriva för 9 månader sedan.  Allt är bra med oss här hemma. Edwin sover mest hela tiden. resten av tiden skiter och äter han. :)
Kan inte förstå att man kan ha een sån stor kärlek till en sån liten människa. Jag och Samuel är lyckligt lottad som fått en sån vacker son!
Mamma och Pappa älskar dig mest av allt i hela världen..

Som sagt jag ska ta mig tid att sitta ned och skriva om förlossningen men det är ju så svårt att slita ögonen från guldklimpen... Har ni några frågor är det bara att fråga på!!

Dålig uppdatering.

Nu kommer det förmodligen vara fortsatt dålig uppdatering här på bloggen eftersom det är något annat roligt som tar upp min tid. :) Vi är världens lyckligaste föräldrar till världens finaste pojk som vi älskar över allt annat :)
Ska se till veckan om jag kan ta mig tid att skriva ner om förlossningen.. En stor kram från oss 3!

Äntligen hemma.

Igår fick vi komma hem från BB. Allt kändes väldigt spännande och nervöst men det gick hur bra som helst.! Vi fick sova bra inatt också. Imorse då jag vaknade kändes det som jag gjort en plastikoperation. Brösten var stenhårda och värkte lite. Så nu har äntligen fått igång mjölken så jag vet att han får i sig. Var in på BB på viktkoll idag och han hade gått ner ytterligare 30 g men vi tror det börjar vända nu :) Återkommer senare men ett långt inlägg om hela förlossningen :)






Värsta och absolut det bästa jag gjort! Vå...

img150 (MMS)

Värsta och absolut det bästa jag gjort! Vår vackre son är här. 3 veckor tidigare ville han kika fram. Vattet gick i tors kväll och vi åkte in för koll. In och ut hela helgen för kontroll värkarna startade 22.30 sön och 19.30 den 17 januari var han ute. Vår vackre son!


Kottlet i ugn

Idag blir det helstekt kotlettrad med strips och bea sås. Känner mig så huslig nu för tiden och känner inte för att sitta och ta det lugnt fast jag borde nog göra det. Men så länge kroppen inte säger ifrån tycker jag det är okej :)
Det blir så jag följer samuel upp till umeå denna vecka. Han jobbar ju bara till onsdag och jag känner att jag vill från Ö-vik en stund och se nå nytt. Sen vill jag ge mamma och pappa lite semester ifrån mig eftersom jag har varit där då Samuel varit borta :)

Vecka 37

Vad tiden helt plötsligt går jätte sakta.. 3 veckor kvar till beräknad BF. Vill ha den 5 feb nu!
Det känns som att jag kommer att få gå över några dagar också bara för att jag längtar så mycket..
Annars är allt som vanligt. Funderar på att följa med Samuel upp till Umeå nästa vecka några dagar om jag får må bra i ryggen.. Sen blir det till att packa BBväskan klart nästa vecka..

 

 



Du fortsätter att gå på kontroll varje eller varannan vecka. Barnets vikt och position kontrolleras vid varje MVC-besök. Den här veckan är en lämplig tid att gå på studiebesök på den förlossningsavdelning där du tänker föda. Nu är det vanligt att känna förvärkar. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa sammandragningar ska inte göra ont. Ofta stiger nu känslan av spänning och förväntan ju närmare förlossningen du kommer.

Barnet är ca 35 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 3 kg. Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Det vill säga en läkare försöker genom mild massage att vända barnet så huvudet ligger nedåt mot bäckenöppningen. Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar.

Under graviditetens större del har barnet förlitat sig på dig för att slippa infektioner, men under tiden har hon eller han också byggt upp sitt eget immunsystem. Efter födseln fortsätter detta att utvecklas och stärks även genom amning. Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två - tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är näringsmässigt väl sammansatt, ger ett bra skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. Barnet brukar nu träna sig på att andas men eftersom det varken har luft i eller utanför lungorna resulterar detta ofta i fostervatten i strupen med hicka som följd. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.


Vem blir du lik?

Tycker det känns så spännande nu att få se vår lille parvel. Jag vill se vem han är lik. Kommer han få rött hår och fräknar som mig eller mörkt och fint som sin fars? Jag gissar på att han blir lik Samuel men man vet ju aldrig.

Gravid och väldigt glömsk

Någon mer än jag som är mer glömsk än vanligt? Telefonen får lida ganska mycket då jag ofta glömmer den. Men imorse var nog värst. Jag tänkte äta upp salladen jag hade kvar från igår och började leta i kylskåpet men hittade den inte. Drog ut allting 3 ggr men den var bara borta.. Sen insåg jag att jag åt nog upp allt igår ändå.. Så nu får det blir rostade mackor och te istället :) mumms mumms.
Samuel kommer hem  idag också och tänkte bju på Hillaspaj.. :)

Byggare Bob.

En liten snål del i mig säger jämt att det där kan du bygga själv. Har sett ett skötbord som man her över spjälsängen som kostar ca 700. Men jag tänker ge mig på att bygga en själv. Ja Samuel kommer vara med till största del men jag kan ge order :) Sen så skulle jag vilja ha ett litet sängbord bredvid sängen där jag kan ha alla mina piller, tidningar mm. Så jag håller på klura på en bra ide och tänker bygga ett själv :)


Magbilder

Vecka 12


Vecka 19




Vecka 23




Vecka 33



Vecka 36



Tycker inte magen är allt för stor ändå. Vinterjackan kan jag fortfarande ha och stänga ordentligt.
Har gått upp ca 14-15 kilo.

Dagens lunch

Var in på Hemköp och handla det jag missade på Coop och passade på att köpa en god lunch. en bit västerbottenpaj och lite kycklingpasta sallad. Allt hemlagat och gick på mindre än 30 kr.. Helt okej enligt min smak :)

Panik!

Fick lite panik nu då jag var inne och kolla på min egen blogg då jag ser att det är 24 dagar kvar till beräknad förlossning! 24 dagar! Det är ju ingenting. :) 

Hur som haver ska jag tillbaka på ams idag. Ska på ett enskilt möte med en gubbe. Han lär nog inte komma med något vettigt att säga precis som igår!...

Arbetsförmedlingen.

Sitter och väntar på att jag ska åka in till stan till Ams. Jag har nu blivit inskriven på ett nytt program så jag måste in på ett möte. Att dom ens tyck det är lörnt? Jag ska ha om mindre än en månad men ändå måste jag åka dit. Snacka om less man blir, det kommer säkert vara ett totalt onödigt möte om saker jag redan visste om.

Ikväll ska jag vara med Sandra ivarje fall. Ska ta oss en tur runt om i stan på olika butiker :)

Gissa Datum!

Många andra gravidbloggar kör på en liten rolig grej då man får gissa då bebisen hade tänkt kika ut. Därför tänkte jag nu fråga er då ni tror vår lille i magen ska komma ut? Det beräknade datumet är 5 Feb.


Halleluja moment!

Äntligen funkar internet och vår hemtelefon. Att det bara skulle krävas att det kom en gubbe och kollade och på en halvtimme var det fixat :) Så nu kommer jag väl överrösa er med bilder mm gissar jag på :)


Alla andra bilder från denna photoshop är lite privata men här kommer en bild på ansiktet. Jag kan säga att der var ganska kallt att stå i underkläder då det är minusgrader ute :P



En vilde som gillar att puta med rumpan :)



Julafton


Finklädd på jul :)



Fastersälsklingar


Åhh så god mat vi fick också!



Nyårsmaten!! GOTT GOTT!



Efterrätterna









Fönstrena inna byte..


Efter:


Före:



Vecka 36

Mindre än en månad kvar nu. Nu börjar det bli jobbigt och jag ser gärna att vår lille i magen snart kikar ut :)
Denna vecka har det varit barnmorske besök (rutin) och ett vårdcentralbesök pågrund av urinvägsinfektionen..
Här kommer några bilder som blev tagna ikväll :)






Från och med nu går de flesta på kontroller en gång i veckan eller varannan vecka. Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare.

Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen. I boken Mammapraktikan kan man bland annat läsa om praktiska sovställningar för höggravida. Passa annars på att fråga din barnmorska vid nästa besök. Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen.

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.



Ohh noo.!

Ursch och huvva va ja rakt må dåligt. Ja måste få skriva av mig lite. Vaknade i natt vid halv 2 och hade sån halsbränna och sura uppstötningar. Till slut försvann det men då kom en magsmärta iställlet. Kunde inte somna om och på morgonen var det så himla obehagligt. När jag satt på toa pissade jag blod. och det var inte lite blod i kisset eller. Fick komma till vc och få penicilin nu så jag hoppas det ska gå över. Så förhoppningsvis var det bara urinvägsinfektion men man hinner bli orolig..

Bm besök. Alla prover var väl inte helt hu...

Bm besök. Alla prover var väl inte helt hundra. Urinprovet visade att det fanns äggvita i urinet men tydligen var det ingen fara. Sån tur va. Allt annats såg bra ut. Nu när jag sitter och googlar på äggvita får jag bara upp havandesakpsförgiftning! Det gör mig ju inte mindre orolig. Men sa barnmorskan att det var okej får jag väl lyssna på henne :) mamma följde även med idag och fick lyssna på lilla hjärtat..


Vecka 35

Då var det nyaåret här och det är ett steg närmare att vår lilla plutt i magen ska kika ut :)
om 2 dagar är det endast en månad kvar till det beräknade datumet men det kan egentligen bli när som helst. Samtidigt som det är skrämande så längtar vi något enormt! Igår fixade jag till lite i barnrummet. Bädda i Tullan packade in kläder i byrån och packade ner kläderna i bbväskan till bebis. Det känns så overkligt på något vis. Kommer man någonsin förstå? Imorgon blir det ett besök till Bm och lyssna på hjärtat, det är det roligaste tycker jag!.


Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större.

Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda.



11-01-01. Nu var det nya året här. Tro hu...

11-01-01. Nu var det nya året här. Tro hur lång tid det tar inna man vänjer sig. Denna helg har då varit hur bra som helst. Super roligt igår och lugn dag idag för att ladda batterierna lite. 35 veckor är förresten gjorda nu. Blir bara mer och mer nervös inför förlossningen och inser att det inte är länge kvar nu...