Vecka 35

Då var det nyaåret här och det är ett steg närmare att vår lilla plutt i magen ska kika ut :)
om 2 dagar är det endast en månad kvar till det beräknade datumet men det kan egentligen bli när som helst. Samtidigt som det är skrämande så längtar vi något enormt! Igår fixade jag till lite i barnrummet. Bädda i Tullan packade in kläder i byrån och packade ner kläderna i bbväskan till bebis. Det känns så overkligt på något vis. Kommer man någonsin förstå? Imorgon blir det ett besök till Bm och lyssna på hjärtat, det är det roligaste tycker jag!.


Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större.

Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda.



Kommentarer
» Madeleine - Mamma till Lova

Nej men nu är det inte längre kvar alls för er ju! Vår lilla kom ju i slutet på vecka 37, och vem vet, kanske er gör detsamma :D

2011-01-03 // 17:48:49
URL: http://madeleines.se
» Rebecca

Hej! Hoppas du haft en bra jul och nyår. Ja man tackar :) Du går ju mot ditt slut snart, måste kännas skönt!

2011-01-03 // 21:06:29
URL: http://aspegrenrebecca.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback