Långpannebullar med philadelphiafyllning


5 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
1 paket jäst (50 g)
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
11-13 dl vetemjöl


Fyllning 
150 g rumsvarmt smör
200 g philadelphia ost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Ägg och pärlsocker till garnering


Ljumma mjölken och rör ut jästen. Tillsätt det rumsvarma smöret, saltet, sockret och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Häll ut degen på en plåt, gärna med lite kanter, och tryck ut degen (plåt ca 40x32). Låt jäsa ca 30-40 min. Tryck med mjölad tumme fördjupningar jämnt fördelade över degen. Rör ihop fyllningen som du sedan fyller hålen med. Pensla ytan med ägg och strö över pärlsocker. 
Grädda ca 15-20 min i ugnsvärme 200 grader.
Skär i fyrkanter mellan hålen innan bullarna kallnat.

Ät och njut!!





Kommentarer
» Gunilla

Dom ska vi göra

2013-10-12 // 10:44:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback