Whiskeymarinad

Super god marinad!

4 st vitlöksklyftor, krossade
3 msk kinesisk soja
1,5 msk sirap
1,5 msk balsamvinäger
2 tsk ingefära, mald
1 msk tomatpuré
1,5 dl olivolja
5 msk whiskey

Blanda alla ingredienserna i en skål. Lägg köttet som ska marineras i en påse och häll ner marinaden. Förslut väl och låt dra i kylskåp i minst 12 timmar. Ta gärna fram lite nu som då och knåda in marinaden och sväng på köttet. Ta fram köttet i god tid före tillagningen, det får inte vara kylskåpskallt! Försök ta fram det ca 2h före. Tänker du grilla på utegrill, kom ihåg att torka av marinaden före så att den inte droppar ner i grillen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback