Vart är världen på väg!!????

Klädde sig annorlunda - slogs ihjäl


Efter två veckor på intensiven avled 20-åriga Sophie LancasterSophie Lancaster ingrep när ungdomsgänget misshandlade hennes pojkvän Robert.

Då angrep pojkarna henne.
Två veckor senare var Sophie död.

- Jag önskar att hon hade sprungit därifrån, och lämnat mig att dö, säger pojkvännen.

På torsdagen fann rätten den sista pojken i gänget, 15-årige Brendan Harris, skyldig till dödsmisshandeln av Sophie Lancaster, 20, från engelska Lancashire. Tillsammans med fyra andra pojkar väntar Harris nu på att få sitt straff. Samtliga har erkänt.

Stirrade


Sophie och pojkvännen Robert Maltby, 21, använde smink och hårförlängningar. De var piercade och tyckte om att klä sig i utmärkande kläder i så kallade "goth-stil". Att människor stirrade på dem var knappast en nyhet. Men de var vana vid det och hade inga planer på att ändra sig för att passa in i småstadsmallen.

I augusti 2007 hängde Sophie och Robert i en skateboard-park tillsammans med några vänner. Ett gäng fulla ungdomar kom fram till Sophie och de andra och började mucka gräl.

Plötsligt gick gänget till attack och började misshandla Robert.

En av pojkarna skrek "kom igen, vi spöar honom". "En grupp djur"

Sophie kastade sig ner på marken, i ett försök att skydda pojkvännens huvud. Hon vädjade till angriparna att ge sig av.

Gänget slutade misshandla Robert - men började istället sparka och slå på Sophie. Under rättegången har pojkarna liknats vid "en grupp djur", skriver Sky News.

När ambulansmännen kom till platsen var Robert och Sophie svårt skadade. Paret hade så svåra ansiktsskador att det inte gick att urskilja vem som var man och vem som var kvinna.

Två veckor senare var Sophie Lancaster död.

Robert minns ingenting från misshandeln. Han säger sig ha "förlorat hela sin värld".

- Jag önskar att hon hade sprungit därifrån. Ärligt talat önskar jag att hon hade lämnat mig att dö, säger Robert till Sky News.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback